dinsdag 27 juni 2017

eindelijk toch de keuring

Wat heeft het veel veel voeten in de aarde gehad. Drie weken zijn intussen bijna drie maanden geworden. Na alle pech met het bouwen zat de RDW ook nog eens flink dwars. Gelukkig hebben wij een geweldige garage die alles tot in de puntjes blijft regelen, dwars tegen alle frustraties in!


Vandaag was het dan ook eindelijk zover, we mochten ons melden bij het keuringsstation. We waren toch wel behoorlijk gespannen gezien de eerder ervaringen, maar het liep eigenlijk van een leien dakje dit keer. Gekeurd voor een nieuw kenteken, APK én bewezen als camper. HOERA!


Het enige minpuntje is dat de auto van 2 naar 4 zitplaatsen gaat en tja, ze kunnen dat allemaal zien en constateren op het station, maar dat mogen ze niet goedkeuren. Daarvoor moet er een mannetje thuis komen die het voor de deur bekijkt en beoordeelt, wikt en weegt en ter plekke zijn handtekening zet (volgens onze camperbouwer, die al vaker met dit bijltje heeft gehakt, drinken ze gezellig een kopje koffie aan de keukentafel waarna er getekend wordt en het mannetje zijn weg vervolgt......).
We hebben dus vanmiddag de bus gelijk weer terug gebracht naar Sint Jacobi zodat er donderdag definitief een beschikking komt. 's Middags halen we hem weer op, brengen we hem naar de garage die er nog een nieuwe trekhaak onder gaat zetten en dan en dan en dan (als de kentekenplaten binnen zijn natuurlijk) kunnen we er mee weg!

En zo gaat het worden! Is het mooi of niet!!!

dinsdag 13 juni 2017

er lijkt schot in te komen

Eindelijk weer een berichtje. En twee foto's die een beetje zicht geven op hoe het allemaal gaat worden. We hebben de bus opgehaald. Helaas nog steeds niet om op pad te gaan, er moet nog te veel gebeuren. Het gaat allemaal zo lang duren dat onze week vakantie eind juli in gevaar dreigt te komen, dus willen we hem alvast laten keuren bij de RDW. Dat kan zonder afspraak tussen acht en twaalf (als je vroeg bent tenminste, want om half zeven schijnen de eersten al voor de deur te 'liggen'.... Bij de overheid is twaalf uur dan ook twaalf uur en is jouw auto nou net om twee voor twaalf aan de beurt, dan is het jammer, maar kun je gaan. We waren keurig op tijd, nummertje acht in de rij, geen probleem dus. Tot we voor het loket stonden met alle papieren en aanvraagformulieren.... "Nee mevrouwen in uw geval kan het niet zonder afspraak, want u wilt niet zomaar een kenteken aanvragen, uw auto is van de overheid geweest en dat mag alleen op afspraak, daarna moet hij APK gekeurd maar dat moeten wij zelf doen, hij is van de overheid geweest hè, die auto's staan onder en boven de wet, hebben nooit een APK hoeven hebben, wij gaan hem technisch helemaal uitpluizen".


Daar sta je dan met je goede gedrag. Oké, maakt u dan maar een afspraak voor ons. "Eens even kijken dames: ja dat is dan 29 juli"  Pardon???? Om een lang verhaal kort te maken: in Heerenveen is de eerstvolgende afspraak inderdaad pas mogelijk over zeven weken. Groningen zouden we 7 juli terecht kunnen. We zijn eerst maar even terug gereden met het treurige nieuws naar Camperfixx. Hij heeft het broertje van onze bus gekocht en komt dus voor hetzelfde blok te staan. De garage heeft nu voor ons contact opgenomen met degene waar zij altijd zaken mee doen bij de RDW om te kijken wat er voor ons gedaan kan worden, desnoods rijden we naar Zoetermeer, als we maar op vakantie kunnen 22 juli. Wordt vervolgd dus.
Maar wel twee aardige foto's waarop wel te zien is hoe het ongeveer gaat worden. Er moeten nog schuifdeuren voor de kastjes en er komt een andere kookplaat op het kastje. Waar hier de schoon en vuilwatertank staan komt een apothekerskast die je als tafel kunt gebruiken en in het grote gat een koelkast met vriezertje (met schuifla voor het koelgedeelte.) Wat we er ooit verder wel of niet in willen hebben gaan we ervaren.
Het is wel erg hoor om zo te rijden, alsof je een kind een lolly voorhoudt en vervolgens zegt: maar nu gaat ie de trommel weer in hoor.....