zaterdag 21 januari 2023

Onstuimig weer en wachten op een pakje

 Het mooie weer duurde niet lang meer... 

Zondagochtend was het nog zo....
Toen was het in Nederland een en al regen en harde wind....

Maar kijk hoe het er een uurtje later uitzag...
Gauw het paarse dekentje naar binnen, tafel en stoelen opruimen... 

Daarna waren het alleen maar onstuimige, natte dagen en hebben we dus alleen maar tussen de buien door even naar buiten gekund. En de wind zorgde ervoor dat we niet eens de deur open konden hebben, Gloria stond te schudden! Dit weer is eigenlijk normaal voor de winter in Portugal. Nou ja, er blijven nog genoeg zonnige dagen over om te genieten!

We vermaken ons binnen met (voor)lezen, af en toe wat tv-kijken (via NPO-plus), een (teken)film of natuurdocumentaire zien (via Disney+). We doen ook spelletjes. We hebben sinds oudejaarsavond een bakje met briefjes met daarop alle spelletjes die we hebben. We mogen om de beurt 1 trekken en dat spelletje gaan we dan doen. En ik win zowaar ook af en toe tegenwoordig!

Het is nu zaterdag en het weer knapt weer wat op. We kunnen dus weer wat langere wandelingen en/of een fietstocht gaan maken. Het waait nog wel steeds behoorlijk.... 

Eigenlijk hadden we door willen gaan deze week, langs de Portugese kust omhoog. Maar we wachten nog op een pakje, mijn nieuwe telefoonkaartje.... De Portugese post (of douane) werkt nog steeds traag! PostNL had aangekondigd dat het 4 tot 5 werkdagen zou duren en het is vorige week donderdag aangetekend verzonden.... Op de track&trace kunnen we zien dat het NL wel uit is maar Portugal nog niet binnen.... Van Cathia weten we dat het weekend heilig is bij de douane, dat heeft ze vorig jaar al uitgelegd. Op maandag moeten ze eerst bijkomen van het weekend, rustig opstarten. Op vrijdag werken ze hooguit nog een halve dag en vooral niet te hard, want het is bijna weekend... We moeten maar weer geduld hebben en lekker ons ding blijven doen.

Er zijn leuke kleine vetplantjes bij de Lidl te koop, en Wil heeft een 'vensterbankje' in elkaar geknutseld van een stevige kartonnen doos😁! We zijn helemaal blij.


En zo ziet het er 's avonds uit😃


We zijn er nu al zo vaak langs gelopen, maar deze week drong het tot ons door dat de regenpijpen aan dit gebouw er toch wel heel wonderlijk uitzien.... Wat vangen ze op en voeren ze door? Alleen de druppels die er toevallig in vallen.... bijzonder.... Dakgoten kennen ze niet in Portugal!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten