vrijdag 22 september 2023

Nog steeds bezoekjes & zakelijke afspraken

 Vrijdag 15-9

Gisteren weer bij Johan geweest, de spullen voor de nieuwe badkamer werden gebracht. We hebben weer een crypto gemaakt maar hij was erg moe en ging al vroeg naar boven voor zijn middagslaapje. Wij hebben nog wat klusjes gedaan (snoeien, strijken) en ik heb fijn een wasje voor mezelf kunnen draaien!

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij de moeder van Lillian. Wat leuk was dat! Ze woont in een prachtig appartement (met uitzicht op de kerk die ze altijd bezochten met het gezin). We hebben ook een wandeling gemaakt op het landgoed waar de as van haar man uitgestrooid is.


Zondag 17-9

Gisteren hebben we een hele leuke middag gehad in Doesburg, met een optreden van The Underdogs Blues Fusion, een band van mannen op leeftijd (met een oom van Lillian op basgitaar) die een fantastisch stukje muziek speelden! We hebben daar van 3 tot 8 op het terras gezeten😁👍

Vandaag zijn we weer naar Ommen gereden, want we ‘moeten’ morgenochtend heel vroeg bij Johan zijn. Het starten van de motor ging weer niet helemaal soepel😱, maar Wil heeft met een houtblok een paar ferme tikken tegen de startmotor gegeven en er zodoende voor gezorgd dat we toch weer konden rijden👍😃! Ze mag blijven…

We staan nu op de CP de Stekkenkamp en niet meer op Anna’s Hoeve, daar is het kampeerseizoen alweer voorbij.

Maandag 18-9

Heel vroeg op vandaag, want Wil zou al om 8 uur met Johan bij de tandarts zijn en ik zal dan de mannen van de badkamer ontvangen. Alles is prima gegaan, gelukkig startte de motor vanochtend in 1 keer 😱

We kregen bericht van de gemeente Ooststellingwerf, waar wij ons briefadres hebben. Zo’n adres mag maar tijdelijk gebruikt worden (variërend van ca. 3 tot 9 maanden) en ze moeten nu gaan handhaven. Wij hebben deze termijn natuurlijk allang overschreden…. Advies: registreren als geëmigreerden. Dat kan gevolgen hebben voor uitkeringen, ziektekostenverzekering en andere verzekeringen…. We gaan eerst nog op zoek naar andere mogelijkheden! Een lastige kink in de kabel, dit.

s Middags zijn we naar Drachten gereden. Morgen naar de garage (nieuwe startmotor!) en de pedicure.

Dinsdag 19-9

Helaas, de motor start nu echt niet meer… een tik met het houtblok heeft geen effect… Een monteur van de garage, die onderweg is naar een klus, probeert hem aan de praat te krijgen door hem op een power accu aan te sluiten. Helaas. Dan komt er een busje met 2 andere monteurs: de sleepkabel eraan en nu lukt het om de motor te laten starten. De accu is kapot, die gaan ze eerst vervangen en dan checken of de startmotor ook nog vervangen moet worden. Gelukkig is dat niet het geval, het blijft bij 'alleen' een nieuwe accu... Waarschijnlijk heeft hij al een poosje op de huishoudaccu gestart😱. Alles is nu weer gerepareerd en in orde bevonden, juffrouw Roos loopt weer als een tierelier!

We zijn ondertussen op de fiets naar de pedicure gegaan. Leenfietsen van de garage want juffrouw Roos stond natuurlijk op de brug, met onze fietsen achterop. Gewone fietsen, zonder versnelling, zonder elektrisch hulpje.... je trapt je het leplazarus, en het waaide nog hard ook!

De middag hebben we zeer nuttig besteed met het doen van nog meer dure uitgaven! Een e-reader voor Wil, 2 nieuwe pannen voor Wil en een nieuw macbook voor mij! Ik ben blij!

Donderdag 21-9

Gisteren zijn we naar Norg gegaan. We hebben daar weer 2 nachten overnacht op de CP van de Norgerberg. Zo jammer dat de natuurcamping bij het Molenduinbad gesloten is...

's Middags naar Trijn voor een borrel, ze had ook nog gezorgd voor een heerlijk soepje en een broodje met lekkere smeersels. Heerlijk!

Vandaag zouden we een dagje uit met Trijn, naar 1 van de Friese 11-steden: Dokkum. Dat hebben we ook gedaan, maar o wat een baggerweer.... een en al regen! We hebben heel dapper wel even door het prachtige stadje gelopen, maar ook voornamelijk in restaurantjes gezeten👍😁.




Dokkum is een prachtig stadje, maar door het weer hebben we het niet echt eer aangedaan. We gaan voor een herkansing...

Vrijdag 22-9 

Vandaag zijn we weer naar Drachten gegaan, als tussenstop voor de Huizinga-familiedag morgen in Houwerzijl. Onderweg naar Drachten eerst nog even langs Jasicamp in Leek voor wat nieuwe onderdelen. Wat hebben ze daar ontzettend veel! We hebben een nieuwe open- en sluitknop voor de koelkast en een nieuwe hor voor het kleine dakraampje. Top!

woensdag 13 september 2023

Bezoekjes door het land

 Dinsdag 5-9

We zijn na een periode in Loenen nu bezig met allerlei familiebezoekjes. Vandaag hebben we gewandeld met Johan, nicht Bertine was gezellig mee! We hebben een mooie wandeling gemaakt rond kasteel Eerde, lekker onder de bomen. Heet vandaag!

Oriëntatie is niet zo makkelijk meer voor Johan, maar wandelen kan hij nog goed en doet hij graag! Volgende week gaan we nog een paar keer op pad samen. Het plan is om ook naar kasteel het Nijenhuis te gaan, onderdeel van de Fundatie Zwolle, en daar te gaan lunchen😃👍

Mooie zonsondergang boven de Vecht!
Woensdag 6-9

Een bezoekje aan ons nieuwe nichtje Mia. Een heerlijk zen kindje….
 

Donderdag 7-9

Vandaag hebben we de dozen uit de opslagloods in Marum gehaald. Daar gingen we iedere keer als we in Nederland waren naar toe om boeken en kleding te wisselen. De dozen kunnen nu in Loenen staan bij onze vriendin, en een deel kan ingeruimd in een kast. Wel zo handig, daar kunnen we altijd zo naar toe!
Het was wel een hele warme klus, wat een temperaturen in Nederland! Dat zijn we echt niet gewend!

Zondag 10-9

Gisteren een hele gezellige gehad met de broers en schoonzussen van Wil, in Ruurlo. Gert en Anneke waren 35 jaar getrouwd, hun kinderen en kleinkinderen waren er ook. Heerlijk ontspannen bij elkaar zijn en uitgebreid bijpraten, vooral niet teveel doen, veel te warm alweer! 
Nu staan we op een mooie camperplaats in Holten, heerlijk onder de bomen. Morgen weer 2 leuke afspraken en daarna weer met Johan wandelen.


Vandaag na het tanken wilde de motor weer niet starten. We zijn door 4 aardige mensen even geholpen om juffrouw Roos op een goede plek te duwen. We kregen niet direct contact met de ANWB (druk….) en toen Wil het weer probeerde lukte het weer! Zou het zo zijn dat de motor eerst moet afkoelen?
We hebben de 19e een afspraak bij de garage, maar morgen toch maar even bellen om te overleggen….

Maandag 11-9

Vandaag 2 leuke afspraken! Eerst lunchen bij vd Valk Zwolle, met Annet, onze oude buurvrouw en nog steeds een goede vriendin! Heel gezellig en heel lekker! De tijd die we hadden voor het lunchbuffet hebben we ruimschoots overschreden, zoveel was er weer te praten….

Aan het eind van de middag hadden we een afspraak bij onze nicht en haar man in Zwolle. Ook dat was heel gezellig. Hun zoontje is alweer bijna een jaar, wat een heerlijk kereltje!

Dinsdag 12-9

Weer een wandelafspraak met Johan. We hebben eerst de crypto uit de krant gemaakt en koffie gedronken, toen zijn we gaan lopen naar het centrum van Ommen. Daar hebben we heerlijk geluncht samen! Het oorspronkelijke plan (zie dinsdag 5-9) was toch wat teveel van het goede.

Wil heeft nog weer gras gemaaid en gesnoeid, heel dapper want het was alweer warm! Donderdag gaan we weer even bij hem langs en daarna zijn we het weekend weer in de omgeving van Loenen.
We zijn nog even langs het post.nl punt geweest om de nieuwe telefoon voor mij af te halen. Zo ziet mijn oude eruit opeens…

Woensdag 13-9

Vandaag hebben we bezoek gehad van Anja, ze kwam gezellig op de koffie. Heel goed om elkaar weer even te zien en bij te praten! Ze nam een cadeautje mee, een heel leuk spelletje!

‘s Middags hebben we heerlijk gewinkeld, we hadden nieuwe kleren nodig. Goed geslaagd in het centrum van Ommen😁 en afgesloten met een biertje en wijntje en ‘bieterballen’👍

Het weer is plotseling omgeslagen, we hebben de regenjas mee gehad vandaag😱. De luifel staat goed vast en dat is wel nodig!
Morgen de laatste dag op  camping Anna’s hoeve, dit is hun laatste week voor dit seizoen. Als we volgende week weer in Ommen zijn moeten we op de camperplaats gaan staan, is ook prima.