maandag 4 maart 2019

Rømø 4 t/m 12 maart

Onze laatste vakantie was vorig jaar april en Mar kon nu vrij krijgen. Heerlijk even een weekje er uit. Maar maart kan nog wel spoken; richting zon is dus eigenlijk niet te doen voor zo'n korte tijd en een huisje op een van de eilanden is toch wel erg duur. We zaten dus nog wat te dubben, tot ik huisjes in Denemarken van Novasol tegenkwam. Zeer betaalbaar, en ook nog eens een huisje beschikbaar op Rømø, dus toch een beetje Waddeneilandgevoel! We zijn weer een flinke ervaring rijker: Rømø lijkt bijna meer op Drenthe dan op een Waddeneiland en het is meer het Nordseeküstengevoel dan gezellige dorpjes of sfeer. Sjonge wat viel dat tegen. Er loopt 1 weg van noord naar zuid met een paar luswegen richting het strand; aan die wegen allemaal vakantieparken en campings; bij zulke accomodatiecomplexen vind je dan grote winkels met vrijwel uitsluitend buitensportgoederen. Gelukkig lag ons huisje in het noorden op de rand van waar het wél op een eiland leek en de jubelende leeuweriken maakten veel goed!
De eerste twee dagen was het storm en regen (met bakken uit de hemel) en de drie dagen daarna was storm en zon. Koud, droog, wind en zon: dat is genieten! Het huisje had een sauna en een houtkachel! Heerlijk!
De heen en terugweg hebben we opgesplitst in twee dagen. Lekker binnendoor kachelen en via de veerpont over de Elbe en de brug over de Weser Hamburg en Bremen vermeden. Helaas kwamen we op de heenweg wel bij een wegafsluiting (waarschijnlijk een ongeluk, want er stonden verkeersregelaars bij de afrit en geen omleidingsborden) waardoor we zo'n anderhalf uur op kleine binnenweggetjes in diverse files terecht kwamen. We zijn dus maar voor het Elbeveer gaan overnachten.

Onze eerste overnachting was in Lamstedt. Aan een rustig weggetje, tegenover wat boerderij-achtige huizen. Kreeg een laag cijfer bij de beoordelingen, omdat iemand een 1 had gegeven omdat er koeien hadden gestaan en vliegen waren (zucht). Wij hebben er fantastisch gestaan, super rustig! Beoordelingen zeggen niet altijd alles.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten