zondag 2 januari 2022

Het nieuwe jaar in

We hebben inmiddels al een paar keer hier in de omgeving een eindje gewandeld, gewapend met een afvalzak. Die is iedere keer snel vol! Voor ons is het toch heel moeilijk om iedere keer langs de enorme hoeveelheden zwerfvuil te lopen en daar niets mee te doen....

Op onze wandelingen door het dorp komen we soms bijzondere dingen tegen, zoals deze prachtige cactussen én een openbare wasplaats uit vroeger tijden...

Dinsdagavond hield de waterpomp ermee op. Wil heeft weer dezelfde trucjes toegepast als de vorige keer, alle stekkertjes los en weer vast, maar deze keer zonder resultaat helaas. De volgende dag heb ik gevraagd aan 'haar van de CP' of haar handige technische 'boyfriend' even langs zou kunnen komen als hij weer thuis was van z'n werk.... bleek later dat ze een telefoonnummer had gebeld van een handige klusser, die even later langskwam.... maak ruim baan!

Deze Nederlandse (!) jongen, Dave, heeft z'n eigen truck helemaal om- en ingebouwd, dus ja, hij kan wel wat! Hij heeft ook al verschillende mensen geholpen met het inbouwen/ombouwen van campers en wil zich als 'camper-dokter' gaan profileren. Hij kon het nog wel eens druk krijgen.... wat een leven zo, een beetje rondtoeren in Zuid-Portugal, hier en daar een klusje, en vooral veel surfen....

Hij constateerde dat we een nieuwe pomp nodig hadden. Die hebben we met zijn hulp besteld bij een zaak in Lissabon en hij kwam de volgende dag al met de post binnen! Vrijdag, oudejaarsdag, was Dave met z'n truck weer present om hem te installeren, super! Hij heeft ook nog even de bandenspanning gecontroleerd. Vervolgens hebben we met zijn hulp 2 flessen voor LPG besteld bij hetzelfde bedrijf. Als die binnen zijn krijgt de camper-dokter weer een seintje.... Goed geregeld! En dan hebben wij vanaf dat moment de vrijheid om te gaan en staan waar we willen, we zijn dan niet meer afhankelijk van de gewone gasflessen!

Nog even vogels kijken net buiten het dorp... een juvenile havikarend gespot! 

En behalve vogels zien we dan ook andere beestjes, zoals deze neushoornkever en de stinkende kortschildkever. Deze laatste doet alsof ie een schorpioen is als hij het nodig vindt om af te schrikken...

En gemummificeerde appeltjes.... en rare hoopjes in het land met een gat in het midden, geen idee welk beest daarvoor verantwoordelijk is.

Zelfs Oud en Nieuw was prima te doen hier op 'onze' CP! Zo heerlijk dat hier in Portugal helemaal geen consumentenvuurwerk wordt afgestoken... Helemaal geen knallen in de dagen voorafgaand aan oudejaarsavond! En op oudejaarsavond zelf onbekommerd nog een rondje door het dorp kunnen lopen, helemaal niks! Dat is in ons hele leven nog nooit gebeurd!

Daarentegen wordt er stevige (techno) muziek gedraaid de hele avond, vooral ook door kampeerders op de CP, die dan gezellig bij elkaar het oude jaar uitzitten. Tegen twaalven ging ook de muziek bij de CP-beheerders op luid, er werden lekkere zelfgemaakte zoete (!) hapjes buiten gezet en iedere gast was daar welkom. De gasten hadden eerder al een fles bubbels gekregen. Om 12 uur werd er centraal professioneel vuurwerk afgestoken vlakbij, we hadden er prachtig zicht op! Zo gaat dat dus hier. 



We hebben dit jaar geen oliebollen gehad, maar onszelf wel getrakteerd op een soortement van appelflap van de Lidl😁.

Gisteren hebben we een fietstocht gemaakt met onderweg cachen. De tocht ging naar het zuiden, we zijn tot net in Sagres gekomen. Daarna weer afgebogen richting de westkust. We genieten nog steeds van het prachtige landschap! Soms hebben we het gevoel dat we door een botanische tuin lopen!

Verderop kwamen we langs een praia waar veel gesurfd wordt. De kleine zwarte stipjes in het water zijn allemaal surfers. Ook hier weer prachtige kliffen!

Vandaag nog weer even met de fiets erop uit om vogels te kijken. Helaas betrok de lucht op een gegeven moment, vanuit zee zag je de donkere wolken komen binnenrollen en er stak een koude wind op. Toch heeft Wil nog een paar leuke foto's kunnen maken via de telescoop, van de veldleeuwerik en het paapje.


En onderweg terug nog een groepje koereigers gespot bij de koeien😁


Er is nog steeds genoeg te doen in deze omgeving, voor ons geen reden om van deze fijne plek weg te gaan voorlopig. En zeker nu niet, wachten op de bestelling van de gasflessen...


1 opmerking:

  1. Dag lieve dames, fijn om in het nieuwe jaar ook weer een leuk geschreven verslag te mogen lezen! Wat grappig, die handige Harry in z'n omgebouwde truck. Slimme jongen, om zo in zijn bestaan te kunnen voorzien 😏. Fijn dat hij jullie zo geholpen heeft.
    Hopelijk kan ik nog vele leuke, mooie en positieve reisverhalen lezen. Want dan gaat het ook goed met jullie!
    Lekker genieten van de mooie omgeving en van elkaar 😘
    XX Annet.

    BeantwoordenVerwijderen