vrijdag 27 mei 2022

Weer onderweg

Wil had ontdekt dat de slang van de HHO-cel los was geraakt.... ze heeft het hersteld met superlijm en voor de zekerheid nog kit van Joost.... dan nog afwachten wat de resultaten zijn, want de besparing op het dieselverbruik viel erg tegen.... Geen wonder! De eerste tankbeurt na deze reparatie bracht een grote grijns op ons gezicht: 20 % besparing! 1 op 12 ipv 1 op 10!

We hebben afgelopen weekend nog een paar dagen in Norg gestaan voor wat bezoekjes en een lekkere lunch bij Norgerhout. Deze keer stonden we niet op de natuurcamping Molenduinbad, maar op camping Het Centrum. We wilden nog graag de was doen voor we vertrekken, vandaar.... Een prima camping met een hele aardige eigenares en goed sanitair, en niet duur. Maar toch staan we liever op de natuurcamping .... Hier sta je keurig achter elkaar, op afgepaste plaatsen (Wil moest nota bene fileparkeren!) aan weerszijden van het veld. Helemaal open verder, geen beschutting. Niet echt ons ding.

Dinsdag hebben we nog wat boodschappen gedaan bij de kampeerspecialisten in Leek (Jasicamp) en Roden (de Kampeerhal). Bij Jasicamp hadden we een speciale fietshoes besteld (Hindermann) die echt helemaal om de fietsen heen gaat. We waren erg blij dat we hem daar hebben kunnen bestellen, want hij is heel slecht leverbaar! We wilden hem ter plekke uitproberen, maar toen we naar buiten liepen regende het... Het schijnt een hele puzzel te zijn, dat gaan we binnenkort op ons gemak doen. Als het droog is😁

Woensdag hadden we nog een laatste bezoekje af te leggen. Daarna zijn we naar Oosterwolde gereden om alle bestellingen van de laatste weken (o.a. de gasnippels) op te halen en daarna vertrokken we! Heerlijk om weer weg te zijn!

We gingen via de favoriete winkels in Bunde. Wat was het druk! Logisch, de dag voor Hemelvaart en vaderdag in Duitsland....Het is allemaal gelukt, maar we hadden niet zoveel puf meer om nog erg ver te rijden, dus we hebben overnacht op de camperplaats in Bunde. Dat is eigenlijk een fantastische plek! Heel rustig, genoeg ruimte.... niets meer aan doen zeggen we dan!

Gisteren zijn we nog een stukje verder gegaan. We willen voorlopig, net als in Zuid-Frankrijk, kleine stukjes rijden en dan niet over snelwegen. Gewoon lekker totteren dus😀. Op toch een klein stukje snelweg kwamen we meteen in de file voor de Eemstunnel..... We werden niet gestresst want ja, we waren niet op vakantie, we hadden geen afspraak, we hoefden niet aan het werk.... Gewoon rustig blijven, ik ben gaan voorlezen uit het boek waar we nu in bezig zijn (Vilna van Betten, Heel).

We hebben overnacht op een CP in Jade. Weer een rustige CP, in een klein dorp. We hebben Gloria geparkeerd voor een stopverbod-bord, waar de gemeente een briefje op had geplakt: ze hebben het recht om te komen controleren op 3G.... we zullen zien.

's Avonds werd er aan de deur geklopt: een hele aardige, wat oudere meneer met een stapel folders die ons graag wat informatie over de omgeving wilde aanbieden. Op mijn vraag of hij van de gemeente was antwoordde hij dat hij gepensioneerd is en helaas niet meer mag werken, maar zo toch nog wat te doen heeft. Toen vroeg ik naar de briefjes op de borden: O, die heeft de gemeente opgehangen en ze doen er verder niets mee.....

Vandaag zijn we weer een klein stukje verder gegaan. We staan nu in Ihlienworth, op een prettige CP ('vrijwillige' bijdrage € 5,- per dag). Omzoomd door groen, veel vogels, aan de rand van een klein dorp. Waarschijnlijk blijven we hier wel wat langer om weer even het gevoel van 'samen' terug te pakken.... en we hebben geen haast! We zien wel hoe het loopt! Niet het doel, maar de reis is belangrijk! En de reis was weer erg mooi, het landschap hier spreekt ons erg aan. We zijn al meerdere keren in Butjadingen geweest, dat ligt ook in de buurt, en dit gebied doet ons daar sterk aan denken. Alweer eilandgevoel.... De harde wind helpt ook mee!



Vanmiddag zijn we even het dorp ingelopen. Toevallig dit weekend is de 'LandfrauenMarkt' in de 'alte Meierei'. Heerlijk ambachtelijk, kraampjes met zelfgemaakte spullen, brood van de eigen molen, geiten-producten van de eigen geitenhouder, vis van de eigen rokerij... dat soort dingen. Leuk om even te zien en mee te maken, en een heerlijk wit wijntje gedronken (Graubünder) van de plaatselijke wijnmaker/wijnhandelaar...😁

Op de terugweg nog even de kerk bekeken, die deed ons sterk denken aan de Scandinavische kerken. Veel hout(snijwerk), schilderingen, allemaal teksten langs de balustrades.... Prachtig om te zien en, gek genoeg, een stukje 'thuiskomen'!


Vlakbij de camperplek is een 'Altenheim', en deze kar staat daar voor de deur... Heerlijk toch, een ritje in een oude tram, achter een tractor...

Tot zover het eerste verhaal van het vervolg van ons avontuur. Het is de bedoeling dat we weer naar Zweden gaan. Deze keer iets rustiger daar naartoe, even blijven hangen in Denemarken, en een stukje Noorwegen aandoen... maar met ons weet je het nooit!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten