donderdag 2 juni 2022

Duitsland en Denemarken (Jutland en Als)

 We zijn inderdaad heel rustig aan aan het doen. We hebben 3 nachten in Ihlienworth gestaan, het was erg nodig om onze eigen energie weer te pakken en bij de dag te gaan leven... Dus veel slapen, lezen (alle Spiegelbeelden die voor ons waren binnen gekomen), praten, af en toe een wandelingetje of kijken of we de ijsvogel zagen😁.... Het was een heerlijke rustige plek!

Het is zelfs zo dat we ons plan, helemaal naar noord-Zweden en nog een stukje Noorwegen (Lofoten) meepikken, nu als 'druk' ervaren... we gaan gewoon rustig aan doen en we zien wel!

Maandag zijn we weer vertrokken uit Ihlienworth, we zijn met de pont Wischhafen-Glückstadt de Elbe overgestoken. Dat hebben we al verschillende keren gedaan dus het voelt heel vertrouwd. We hebben ongeveer een uur staan wachten, we moesten drie boten laten gaan.... geeft niks, ik lees lekker voor tijdens het wachten. Nu uit Annine van der Meer- 'Weg met de boze heks en de slechte stiefmoeder'.

Het is toch altijd weer mooi, zo'n oversteek over het water (de Elbe in dit geval).

Er stonden nog steeds eendjes aan de overkant in de pijlers, zelfs nog meer!


We hebben overnacht op een fantasieloze plek: een parkeerplaats bij een zwembad. Er is een groot stuk gereserveerd voor campers, het was er rustig, dat wel. we hadden een andere CP uitgezocht, maar door allerlei wegafsluitingen konden we daar niet komen. Althans, wij konden het niet vinden.


Dinsdag zijn we weer verder gegaan, nu een wat langere rit, ruim 100 km. Een prachtige weg door een glooiend landschap, langs graanvelden en met alweer bloesemende bomen en bloeiende brem langs de kant! Onderweg in Duitsland nog getankt, LPG en diesel, want in Denemarken is geen LPG. Het dieselverbruik was alweer gunstig, 1 op ruim 12!
Via Flensburg zijn we Denemarken ingereden. Er zat zowaar een man in het hokje aan de grens! Ik was al bezig de paspoorten uit de tas te grabbelen, maar hij wenste ons met een grote grijns een Gute Reise.... Toch fijn dat hij deze keer niet in de camper wilde kijken want we hebben misschien een paar pakken wijn teveel bij ons...😱😁
We zijn terecht gekomen op een fantastische, zeer kleine camping bij Varnaes. 4 plaatsen, 1 wc/douche en een keukentje.... Maar heerlijk goedkoop, inclusief douchen, water, wc legen én stroom! 


En hier alweer een gesprekje met een meneer die nu een mevrouw is.... bijzonder! En ze woont ook nog in Zwolle, in de Aa-landen, waar wij ook gewoond hebben, dat is toevallig!

Wat een paradijsje is dit, we genieten weer enorm van de vogels om ons heen. En van de kip, hoewel ze een klein beetje opdringerig is.... Ze mag los omdat één van de andere kippen haar te erg belaagde....
Misschien nemen we een kip mee ipv een hond of een kat?! Wil is gek op kippen (en ze eten uit haar hand...)
Ze gaat toch maar niet mee, ze is niet erg gezond en dat ruik je....😜
We kunnen hier helaas maar 2 nachten blijven staan, want vanaf 2 juni is alles gereserveerd....

Woensdag hebben we veel buien gehad, maar 's middags scheen de zon en zijn we naar de zee gelopen! Heerlijke wandeling was dat, wat is het hier prachtig. En weer verschillende volgeltjes gezien, en Wil heeft een paar mooie opnames voor haar app.





Vandaag zijn we weer verder gegaan. Eerst met het pontje, de oversteek Ballebro-Hardeshøj naar het eiland Als 😁. Veel leuker dan omrijden!

We kwamen door een iets grotere plaats, Nordborg, en zijn daar maar eerst even gaan pinnen, want je moet toch wel wat contant geld in de juiste valuta hebben voor het geval dat.... Er worden hier kosten berekend (ruim € 5,-), dus we hebben meteen maar een iets groter bedrag gepind.

We staan nu op een camping met uitzicht op zee. Echt een grote terrassencamping, maar het uitzicht maakt veel goed! En voor Deense begrippen zeer betaalbaar. Het is vandaag echt somber weer en de wind is koud, maar we staan redelijk in de luwte.

Als het hier bevalt blijven we waarschijnlijk de pinksterdagen hier mooi staan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten