vrijdag 17 juni 2022

Zoetjesaan naar het noorden

 Zondag 12 juni zijn we weer een stukje verder naar het noorden getrokken. Het was een buiïge dag, ook niet zo warm. We kwamen terecht op een mooie plek in Gnosjö, een groot grasveld aan een meertje, uitzicht op een kerkje, bij het Industriemuseet. Helaas was het nog niet open, alleen de zomermaanden (na midzomer).


We konden wel even rondlopen, buitenom. Maar het begon weer te regenen...


We zijn maar puzzeltjes gaan oplossen, samen, in een puzzelboekje. Ook gezellig! En we hebben voor het eerst de blokfluiten te voorschijn gehaald en hebben duetten gespeeld. Ging best goed en was leuk! We stonden toch alleen daar, niemand kon ons horen😁

We wilden graag weer een camping met een wasmachine en een douche, dus de volgende dag zijn we doorgegaan naar een camping waar we al eerder geweest zijn, in Falköping. Daar hebben we 2 nachten gestaan. De wasmachine en de droger gebruiken is daar gratis, helemaal goed! Alles weer schoon en droog mee👍. De vorige keer stonden we buiten de poort, maar nu stonden we op de camping en hebben heerlijk genoten van het inmiddels weer mooie weer.



's Avonds kwamen er hazen grazen voor ons huis!
Er vloog nog een grote groep kraanvogels over. Dat geluid! En we genoten van een paartje kramsvogel dat het druk had met het verjagen van de bonte kraaien...

Woensdag zijn we weer doorgegaan, en het Hornborgasjön was vlakbij.... Hoe heerlijk is het om een half uurtje te rijden en dan daar weer te gaan zitten uitkijken... Wat een voortuin!






Een enorme hoeveelheid ganzen gezien, de kleine zwaan, bruine kiekendief, steenarend, zee-arend.... En kraanvogels! Gefotografeerd door de telescoop

De Nederlandse buurvrouw is ook vogelaar.... Daar kwam ze aan met haar viskrukje en haar verrekijker.... Het duurde ons nét íets te lang, met al haar verhalen en ongevraagde adviezen.... Hoe stuur je zo iemand weg?

De volgende dag zijn we toch weer doorgegaan. De weg die langs deze P loopt is toch wel heel druk helaas.... Onderweg hebben we toch ook nog een keer weer gekeken bij de Kloosterruïne in Gudhem. Nog steeds prachtig😁en nu was de kerk open.



Wil zag steeds vogeltjes zitten: een kwikstaart, een tapuit en een puttertje



Op zo'n zonnige dag zijn de Zweedse luchten weer opvallend blauw!
De kerk was van die typisch eenvoudige schoonheid...




Ook kwamen we weer terecht in Varnhem, bij de Klosterkirka. Ook daar zijn we vorig jaar al geweest... Leuk die bekende plekken, en ja, het was weer tijd voor fika!

We hadden helaas nog geen kleingeld dus we konden geen kaarsje branden bij dit prachtige beeld😥
Bijzondere grafstenen in de vloer

We kwamen nog langs een kerkje in Eggby. daar zouden we eventueel kunnen overnachten....
Een bijzonder aardige mevrouw nodigde ons uit om alles uit te leggen rond de kerk, en als we van bos hielden wilde ze ons wel het arboretum in de buurt laten zien, een eeuw geleden aangelegd door een bewoner. Dus wij mee in haar auto.... hier woont mijn ene zoon, daar mijn andere...etc etc
En met gezwinde pas door het arboretum, want ze moest om 6 uur weer ergens anders zijn. In gebrekkig Engels wees ze van alles aan, noemde namen, vertelde legendes... Wat weer een bijzondere ervaring!


De Zweedse koekoeksbloem😁


Daarna nog 'even' langs haar huis, de paarden en haar huis laten zien.... Ze had ook nog een leuke labrador😁. Toen bracht ze ons weer keurig terug naar de P bij de kerk.... Als we wilden kon ze vanavond wel weer langskomen, met een vriend/kunstenaar, dan konden we nog meer zien.... Ik zag kans om haar vriendelijk te bedanken en uit te leggen dat we vandaag genoeg gezien en beleefd hadden, dus vanavond nog meer, dat was echt niet nodig, dank u wel.... Wat een gastvrijheid!
We zijn nog even doorgereden en hebben overnacht bij Lerdalen, op de P bij de Silverfallen. Het was al laat toen we daar aankwamen, half 8.... En toen nog koken en eten.... We waren moe!


Het was een hele rustige plek, we hebben heerlijk geslapen en vanochtend lekker buiten ontbeten. Het was warm vandaag in de zon!

We konden daar heerlijk douchen en hebben nog even een rondwandeling langs het water gemaakt. Van de 2 caches die daar liggen hebben we er 1 gevonden. De muggenspray kwam weer goed van pas...
De koeien hebben een goed leven hier! (Denken we) 




Akeleien in het wild.....!


Oude steengroeve? In ieder geval weer overgenomen door de natuur...

Daarna zijn we nog weer een stukje noordelijker gegaan en we staan nu boven Gullspång, in Åråstorp. Een CP die al enkele jaren in opbouw is, maar de douche en het elektrisch zijn nog steeds niet gerealiseerd.... Maar het is een fijne plek aan het water, in de natuur!👍😁



Het weer begint om te slaan, het betrekt en de wind trekt aan. Onweer? Regen? We gaan het zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten