maandag 5 december 2022

Vila do Bispo

 Donderdag 1 december zijn we op de vertrouwde CP in Vila do Bispo aangekomen. Het voelde echt lekker om weer terug te zijn! En Cathia kwam ons met een blijde gil tegemoet, heerlijk😁! Meteen even een boodschapje bij de Lidl, lekker makkelijk! En de volgende ochtend naar de Mercado Municipal voor heerlijke verse groente uit de omgeving, we zijn blij!

Dave kwam vrijdag aan toen Wil de soep net klaar had, hoe toevallig weer.... hij bezet met z'n truck 3 plekken.... Hij moest eerst nog weg in z'n (nieuwe) smart voor veel boodschappen voor het klussen, en gaat daarna onze gasflessen en leidingen/aansluitingen controleren, de filters schoonmaken, en het HHO-filter weer goed afstellen. En kijken of hij de stoel van Wil wat soepeler draaibaar kan maken.

Bij de laatste keer gas tanken bleek dat een van de moeren niet goed vast zat, daar ontsnapte gas uit. Wil heeft het wel weer aangedraaid, maar dat moet wel eerst even allemaal goed gecontroleerd worden, en we konden de achterste gastank even niet gebruiken zolang. 

Het heeft 's avonds en 's nachts best veel geregend.... en ook zaterdagochtend nog, een zodanige hoeveelheid water dat de elektriciteit uitviel! Dat schijnt heel normaal te zijn hier in Portugal...

Zaterdagmiddag was Dave aan onze klusjes toe. 'Even' alles loshalen en controleren van de aansluitingen van de LPG-flessen en de filters schoonmaken (die niet vies waren😱). 

De HHO-pomp opnieuw instellen was zomaar klaar. De stoel van Wil iets makkelijker draaibaar maken  lukte niet echt, hij kreeg de bout niet los. Hij heeft wel een spray gebruikt als smeermiddel voor het draaimechaniek, dat lijkt wel iets effect te hebben. Fijn dat alles weer geregeld is, met het gas was gelukkig niets aan de hand!

Daarna ging hij weer en dat is een hele operatie...


Knap werk!

Zondag zijn we naar Lagos gereden om LPG te tanken. Dave was ook ergens in Lagos, dus als het niet zou lukken zou hij in de buurt zijn. Gelukkig ging alles helemaal goed en kunnen we weer met een gerust hart gas tanken en gebruiken! Wil kon tijdens het rijden al merken dat de HHO-pomp beter werkt nu, ze had meer power (en er komt geen dieselstank meer uit de uitlaat😁). We hebben ook meteen de tank met diesel vol gegooid om het verbruik te kunnen zien; dat zal als het goed is weer gunstiger uitpakken!

Het was alweer een zeer regenachtige dag, dus helemaal ideaal weer om de kerstversiering aan te brengen! En ook al hebben we een klein huis, daar ben je dan best lang mee bezig met z'n 2-en! Wil heeft zich bezig gehouden met nóg meer kerstlichtjes (gekleurd!) en ik heb de rest opgehangen en neergezet. Het resultaat  mag er zijn!

Van buitenaf door de voorruit genomen, I wish you a merry Christmas met lampjes er achter

de nieuwe gekleurde lampjes in de 'slaapkamer'

Het altaartje en een rand boven het raam

En langs de rand boven de voorruit.

We zijn er klaar voor, volgens Wil moet je zo lang mogelijk van Kerst genieten! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten