donderdag 2 maart 2023

Door naar Nederland

 We hebben die nacht bij het kasteel toch flink hinder gehad van de harde wind. Hoger in de 'bergen' heb je daar toch wat meer last van.

De route van de volgende dag werd eigenlijk steeds saaier. Enorme lappen landbouwgrond, niet onderbroken door boomsingels o.i.d. en een lange rechte weg er doorheen... niet het mooiste stukje Frankrijk wat ons betreft.

We hebben overnacht in een klein dorpje, aan een kanaal. Mooie plek weer, met een fantastische zonsondergang. Het plaatsje heet Pogny, we zijn al ter hoogte van Parijs!



En het wordt koud-kouder-koudst.... 's nachts -5 graden .... We hebben een vorstbeveiliging op het water zitten, en die vond het nu echt te koud worden. Dan springt er dus een knop om en stroomt de hele watertank leeg...
Het was misschien toch verstandig geweest om de kachel ook 's nachts heel zacht te laten branden. We besluiten om de tank niet te vullen voor de nachtvorst over is, en doen het eerst met gekochte flessen water. Zodra we ergens staan waar we veilig drinkwater kunnen tappen, vullen we ook nog onze twee 5-liter kannen.
We schrokken eerst wel even hoor, toen we het ontdekten. Maar even alles doordenken, doorpraten, en dan tot de conclusie komen: de kachel doet het, Gloria rijdt nog als een tierelier, we kunnen water kopen in de winkel..... Het zijn puur praktische problemen en daar kunnen we mee dealen!

We zijn daarna doorgegaan naar Han-sur-Lesse. Een CP met stroom, even weer luxe.... Het achterste deel van de parkeerplaats is ingericht voor campers, met eigen stroompaal en kraan. Het water is afgesloten.... Maar we hebben flessen😁!
De rit was voor de verandering weer prachtig, door de Ardennen! De weg door noord-Frankrijk kwam langs 2 enorme begraafplaatsen met rijen witte kruizen.... dan word je weer even bij de wreedheid van de geschiedenis bepaald!


We zijn nog even het dorpje ingelopen en zijn voor het eerst sinds lange tijd uit eten geweest. Dat was fijn om te doen! En het eten was ook heerlijk gelukkig....


Toen we naar bed zouden gaan bleek dat ik mijn rugzak had laten liggen in het restaurant. We zijn er snel nog even heen gelopen, maar alles was al donker. Hoewel we het volste vertrouwen hadden dat alles wel weer goed zou komen, was het toch wel even een spannende nacht....
Er zat een hotel bij het restaurant, Wil is de volgende ochtend om 8 uur erheen gelopen. De rugzak lag keurig bij de receptie gelukkig.... Een pak van ons hart! We gaan vanaf nu toch de belangrijke/noodzakelijke dingen verdelen en niet alles in 1 tas!😱

We zijn nog een extra nacht in Han blijven staan, nog een flinke nachtvorst overbruggen met het elektrisch kacheltje... We hebben de dag nuttig besteed met allerlei administratieve klusjes (o.a. aangifte inkomstenbelasting - helaas, DigiD overbelast!😱, niet gelukt dus), internet-bestellingen doen, en wandelingetjes door het dorp. Het HHO-reservoir bij vullen met potassium en even wat kit bij de aansluitingen van de HHO-pomp want daar lijkt het iets te lekken.

Vandaag zijn we weer doorgegaan. Eerst nog even boodschappen doen: nog wat flessen water halen voor de zekerheid....
We zijn weer terug in Nederland! Dat is toch wel raar.... En het was meteen al weer erg druk op de snelweg. Ook bij Luik trouwens, echt niet leuk.

We staan op een CP in Leveroy, bij een zorgboerderij. Leuke plek! Heerlijk landelijk, 2 hanen bieden tegen elkaar op... en er staan schaapjes naast ons😁 - ik ben gek op schaapjes....



Wil is meteen dapper begonnen met het gedeeltelijk vullen van de watertank. Met de kannetjes, want ook hier is het water buiten afgesloten. Het stroomde niet meteen weg gelukkig! Maar toen we de kraan opendeden kwam het toch meteen weer onder de camper uit stromen. Bleek de beveiliging weer omgesprongen te zijn.... Weer in de goede stand gezet, nog een keer proberen.... Helemaal goed nu, alles doet het! We zijn enorm blij en helemaal gerustgesteld, er is niks kapot. Het heeft toch wel weer wat spanning opgeleverd!

De komende dagen gaan we in Schijndel proberen nog wat wensen te vervullen, daarna zullen we weer zoetjesaan naar het noorden van ons kikkerlandje gaan trekken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten