woensdag 8 maart 2023

In Nederland. Afspraken maken, rustig rondtoeren en spullen bestellen

 We zijn vrijdag in Schijndel naar LaCros geweest om te kijken naar nieuwe fietsen. Nou, niet alleen kijken, ook verschillende modellen uitproberen. Het zijn wel hele fijne fietsen! Ze hebben wat bredere banden, goed voor het rijden op steenslagwegen in Portugal en Zweden.... en je kunt even wat extra 'gas' geven als je een heuvel op moet, heel handig! Bovendien zijn ze inklapbaar en daardoor makkelijker op het fietsenrek te tillen. We waren er al vrij snel uit dat we hiervoor zouden gaan. De verkoper heeft een mooie deal voor ons gemaakt en een een goede prijs gegeven voor onze 'oude' fietsen. Donderdag 16 maart gaan we terug om de nieuwe fietsen op te halen!

Daarna zijn we doorgegaan naar Wijster, om met onze 'Nederlandse camperdokter' afspraken te maken. Hij gaat nieuwe (elektrische) stelpoten bestellen en monteren. Gloria moet dan eerst op de brug om te kijken wat er precies nodig is, dat zal 24 maart gebeuren. 7 en 8 april gaat hij het nieuwe systeem dan monteren.

Omdat we nu zo vroeg in Nederland terug zijn, kunnen we het rustig aan doen met allerlei bezoekjes. Die gaan we dan ook verspreid over de komende twee en een halve maand plannen. En we hebben uitgebreid de tijd om allerlei zaken te bestellen... de dozen staan al flink opgestapeld bij Joost en Evelien!

Wat we inmiddels ook geregeld hebben: de belastingaangifte! Hèhè, fluitje van een cent, maar het moet wel even gebeuren en je moet door de drukte heen komen....

Het is iedere keer weer fijn om in Nederland te zijn, maar ook raar. En het valt steeds meer op hoe druk het hier is, en hoe goed de wegen zijn! Het rijgedrag hier begint erg op dat van de Belgen en de Italianen te lijken, Nederland is gewoon te vol....

Ezels met rasta-kapsel op een boerencamping😁




De volgende ochtend.... Toch wel mooi, zulke winterse plaatjes, en de vorstbeveiliging is deze keer niet omgeklapt👍

Gloria onder het ijs en een bevroren stoepje...

Maar binnen is het warm!😁

Geen opmerkingen:

Een reactie posten