zondag 30 april 2023

Leuke bezoekjes, klussen en nu even rust

 Na heerlijk alle laatste was gedraaid te hebben in het huisje in IJhorst konden we zaterdag weer schoon en netjes ingericht vertrekken. Wat heerlijk om weer in ons eigen huis te zijn!!!

De eerste stop was bij van der Valk in Assen. Daar hadden we zaterdagavond een etentje met mijn familie, mijn broer trakteert ons daar ieder jaar op, in navolging van mijn moeder. Het is altijd heel gezellig om iedereen weer te zien, en dan ook nog lekker eten... We hebben die nacht clandestien op de P geslapen, helemaal achteraan, geen centje pijn....

De volgende dag weer vroeg op voor een bezoekje in Deventer, bij onze oude buurjongen (toen we in Zwolle woonden) en zijn gezinnetje. Dat is vaste prik als we in Nederland zijn. Het was weer goed om bij te kletsen, en wat groeien kleine kinderen hard...

Verder zijn we deze week bij de pedicure geweest en hebben nog een bezoekje gebracht aan ons nichtje in de Betuwe. Ook dat was weer heel goed om bij te praten. En om de tuin te zien die alweer een stuk verder klaar is.... en haar zwangere buik!

Na nog een weer een bezoekje in Loenen zijn we naar Oosterwolde gegaan. Klusdag.... Joost maakt een vensterbank (!) met hulp van Wil, en het dak krijgt een schoonmaakbeurt.... en dan meteen ook maar de hele buitenkant!


Het is zo mooi geworden!


Heb ik ook nog iets gedaan? Ja hoor, bij de oud-collega's van de Bruna op bezoek, was gedraaid en weer opgevouwen, de inwendige mens verzorgd, administratie gedaan...

Na Oosterwolde zaterdag nog even bij Groningen langs, naar Martijn en Evelien. Heerlijk in het zonnetje in de tuin gezeten en bijgekletst, gezellig! 13 mei gaan we er weer naar toe om 'alle' foto's te zien van de trip naar Amerika, die Martijn samen met zijn vader heeft gemaakt.

Een paar dagen vrij tussendoor, Wehe den Hoorn ligt dichtbij.... Wat weer heerlijk, in de natuur en in de rust. En wat een vogels!


Naast de CP is een kleine boothelling, daar kunnen mensen hun bootje te water laten in een vrij smal watertje. Maar van daaruit kun je wel naar Zoutkamp varen!
Soms gaat er iets mis, en dat was deze zondagmiddag zo.... de takelwagen moest er aan te pas komen!




We blijven hier nog lekker tot dinsdag, dan hebben we onze eerstvolgende afspraak weer....


donderdag 20 april 2023

Elburg en IJhorst

 We zijn een paar dagen in Elburg gebleven. Wat een leuk stadje.... We hadden al eerder hier rondgelopen, maar het was leuk om het nog een keer te doen. Er ligt een aantal labcaches, die hebben we nu binnen😁. 


Een heerlijk ambachtelijk ijsje...

Bij het oude havenhoofd ligt ook een cacherondje. Nu is het een paradijsje voor vogels...

Nog een bezoekje aan het orgelmuseum, dat was ook heel bijzonder! We hebben er veel van geleerd en het is leuk om verschillende orgels te kunnen horen.


We zitten nu een week in IJhorst, in een vakantiehuisje. Voor het behoud van de camper moet er even 'groot onderhoud' plaatsvinden... De bodem wordt gecoat (voorheen getectyleerd), en dat gaat een paar dagen duren. We zijn ons huis dus even kwijt.... Maar ja, we brengen door het jaar heen veel tijd door in de buurt van de kust, dan is wat extra bescherming geen overbodige luxe.

De werkzaamheden worden deels gedaan met hoge-druk-apparatuur, dus we hebben ons huis vrijwel leeg gehaald .... Verbazingwekkend hoeveel spullen we nog bij ons hebben! Dat kan minder.... Gelukkig is het vakantiehuisje groot genoeg om alles tijdelijk op te slaan. Het is een fijn huisje, en we hebben een wasmachine en droger tot onze beschikking👍

De eerste ochtend vloog er een vinkje tegen het raam, zo zielig! Wil heeft hem reiki gegeven, en na een uurtje volledig groggy op het terras te hebben gezeten vloog hij gewoon weer weg gelukkig!

We kregen nog bezoek van onze oude buuv uit Zwolle, gezellig! Dinsdag hebben we een dagje Giethoorn gedaan, met een andere vriendin die kwam logeren. De collectie kristallen is verder uitgebreid, na een bezoekje aan 'de Oude Aarde'😁

pulletjes!

We kregen 's middags al een telefoontje: de camper kan woensdagochtend weer gehaald worden! Dat is wel heel fijn, want dan hebben we nog ruim de tijd om alles schoon te maken en weer in te richten! Dat schoonmaken viel heel erg mee, het interieur heeft totaal niet te lijden gehad onder de behandeling en het stinkt ook niet, zoals we verwacht hadden. Het begon alleen iets te ruiken toen we terug reden, dus als de motor warm wordt. We gaan het beleven verder.

Vandaag, donderdag, is bijna alles alweer op z'n plek. We kunnen echt rustig aan doen verder... En vanwege de upgrade heet Gloria nu Gloriosa, maar je mag haar ook juffrouw Roos noemen😂

woensdag 12 april 2023

Loenen, Eerbeek en Arnhem

 We hebben in Loenen onze vriendin geholpen om het voortuintje even wat op te knappen: mooie verse kruiden erin, wat andere woekerplanten eruit. Het is weer helemaal netjes en wat is er lekkerder dan kruiden plukken uit je eigen tuin!

Daarna hebben we weer een paar nachten in Eerbeek gestaan, bij de Korenmolen. Een gratis plek, dus als dank even een drankje op het terras...👍


Het is een prachtige plek, naast een oliemolen. Deze dagen was de molen open voor publiek, vrijwilligers legden uit hoe de molen werkt. Er wordt lijnzaad 'geslagen' en tot olie verwerkt. Molenaars waren vroeger allemaal doof, nu zetten ze oordoppen op....
De restanten worden tot veekoeken verwerkt, boeren uit de omgeving kunnen deze komen halen. Het Gelders Landschap is nu eigenaar van de molen.



Het is een mooie omgeving om te fietsen, we kwamen de stoomtrein nog tegen... Wil wordt er helemaal blij van als ze de stoomfluit hoort!


En we hebben nog een bezoek gebracht aan het Nationaal Ereveld in Loenen. Indrukwekkend!


Graven van onbekende soldaten, elk met een gerbera erop

In het voorjaar is er toch genoeg moois te zien in NL...

Een afgezaagde veelstammige berk

We hebben inderdaad nog een dagje dierentuin gedaan: Burgers Zoo in Arnhem. We konden blijven overnachten op de parkeerplaats (de parkeerkosten hadden we toch al betaald😁). Mooie plek om te staan, we konden de giraffen zien...

Een kleine impressie van wat we in de dierentuin gezien hebben



Zoekplaatje.... dit is een echte 'op-de-kop-vlinder'

Zeekoeien





Je zag hem bijna niet maar hoorde hem des te beter😱

Vlinders blijven boeien





We staan nu in Elburg, de komende dagen gaan we kijken wat hier te zien en te beleven is...