donderdag 20 april 2023

Elburg en IJhorst

 We zijn een paar dagen in Elburg gebleven. Wat een leuk stadje.... We hadden al eerder hier rondgelopen, maar het was leuk om het nog een keer te doen. Er ligt een aantal labcaches, die hebben we nu binnen😁. 


Een heerlijk ambachtelijk ijsje...

Bij het oude havenhoofd ligt ook een cacherondje. Nu is het een paradijsje voor vogels...

Nog een bezoekje aan het orgelmuseum, dat was ook heel bijzonder! We hebben er veel van geleerd en het is leuk om verschillende orgels te kunnen horen.


We zitten nu een week in IJhorst, in een vakantiehuisje. Voor het behoud van de camper moet er even 'groot onderhoud' plaatsvinden... De bodem wordt gecoat (voorheen getectyleerd), en dat gaat een paar dagen duren. We zijn ons huis dus even kwijt.... Maar ja, we brengen door het jaar heen veel tijd door in de buurt van de kust, dan is wat extra bescherming geen overbodige luxe.

De werkzaamheden worden deels gedaan met hoge-druk-apparatuur, dus we hebben ons huis vrijwel leeg gehaald .... Verbazingwekkend hoeveel spullen we nog bij ons hebben! Dat kan minder.... Gelukkig is het vakantiehuisje groot genoeg om alles tijdelijk op te slaan. Het is een fijn huisje, en we hebben een wasmachine en droger tot onze beschikking👍

De eerste ochtend vloog er een vinkje tegen het raam, zo zielig! Wil heeft hem reiki gegeven, en na een uurtje volledig groggy op het terras te hebben gezeten vloog hij gewoon weer weg gelukkig!

We kregen nog bezoek van onze oude buuv uit Zwolle, gezellig! Dinsdag hebben we een dagje Giethoorn gedaan, met een andere vriendin die kwam logeren. De collectie kristallen is verder uitgebreid, na een bezoekje aan 'de Oude Aarde'😁

pulletjes!

We kregen 's middags al een telefoontje: de camper kan woensdagochtend weer gehaald worden! Dat is wel heel fijn, want dan hebben we nog ruim de tijd om alles schoon te maken en weer in te richten! Dat schoonmaken viel heel erg mee, het interieur heeft totaal niet te lijden gehad onder de behandeling en het stinkt ook niet, zoals we verwacht hadden. Het begon alleen iets te ruiken toen we terug reden, dus als de motor warm wordt. We gaan het beleven verder.

Vandaag, donderdag, is bijna alles alweer op z'n plek. We kunnen echt rustig aan doen verder... En vanwege de upgrade heet Gloria nu Gloriosa, maar je mag haar ook juffrouw Roos noemen😂

1 opmerking: