vrijdag 11 augustus 2023

Verder rondreizen in dit gebied en schuilen voor de storm

 Maandag 7-8

Vanochtend eerst nog een rondje door het stadje. Mooie bruggen, een stroomversnelling en een eendenfamilie!😃


We hebben heel veel regen gehad gisteravond en vannacht, met onweer😱

Vandaag hebben we een mooie rondritje gemaakt langs natuurgebieden - helaas vinden heel veel andere mensen dat ook leuk, we konden er echt niet meer bij op de P….☹️ dus geen wandeling daar en geen slaapplaats. Er zijn echt veel toeristen in dit gebied, voornamelijk Nederlanders en Duitsers. En het is natuurlijk hoogseizoen….

Nu staan we op een camping vlakbij Nässjö, dan maar even weer luxe en dan meteen een wasje doen…

Woensdag 9-8

We staan nog steeds op de camping en blijven de komende nacht ook nog. Gisteren en maandag kwamen  er waarschuwingen vanuit NL over noodweer in Denemarken, Noorwegen en zuid-Zweden, veroorzaakt door storm ‘Hans’. Gelukkig zaten wij ‘toevallig’ in het goede gebied, op de radar konden we zien dat de zware buien om ons heen cirkelden. Wel heel veel regen gehad en ook wel harde wind, en maandagavond onweer. Meer werd het gelukkig niet hier!
We hebben de was weer klaar en Wil is zelfs nog heerlijk in de gratis sauna geweest😀

Donderdag 10-8

We zijn vandaag weer een stukje verder gegaan. Het weer lijkt rustiger, we zien zelfs af en toe een beetje zon….
Eerst even langs Jönköping voor boodschappen. De LPG flessen zitten weer vol en de afvalwatertank is weer leeg😁! Dat laatste is nog wel een uitdaging hier in Zweden, dat lukt lang niet overal…. Zelfs niet op de camping waar we stonden!

We zijn nu terecht gekomen op een P bij een zwem-meertje, weer een hele leuke plek en lekker gratis😱 - je kunt een vrijwillige bijdrage geven via Swiss, maar dat is alleen voor de Zweden.


We blijven een beetje hier in de buurt rondrijden, het bevalt goed hier en we gaan de 21e augustus weer op de boot van Göteborg naar Kiel! Dat is op de heenweg heel goed bevallen.

Vrijdag 11-8

Het weer gaat weer helemaal de goede kant op! Hogere temperaturen en zon! 
We wilden vandaag weer een stukje verder richting het Honbergasjön. Dat is toch wel onze favoriete vogel-kijk-omgeving hier in Zweden. Maar eerst nog een tussenstop, vlakbij Falköping, bij een openluchtmuseum. Daar hebben we eerst uitgebreid rondgekeken.


  



We staan met de camper op de P bij het museum, het is verbazend rustig! Alleen geluid van landbouwmachines😃








Geen opmerkingen:

Een reactie posten