donderdag 3 augustus 2023

Zweden weer in en lekker rondtoeren

 Zaterdag 29-7

We hebben een flink stuk gereden vandaag. Er gaan niet zoveel grote wegen van noord naar zuid door Noorwegen, dus er zit veel verkeer op… voornamelijk 2-baans wegen, af en toe een stukje ‘snelweg’. Het was een mooie route weer, maar we waren blij dat we een flink stuk opgeschoten zijn.

We kwamen ‘langs’ het ‘Viking-shippet’ in Hamar, het beroemde ijsstadion van de olympische spelen in 1994, in de vorm van een omgekeerd vikingschip. Jaren geleden zijn we er in geweest, dus dat hoefde nu niet😁

We hebben overnacht op een camping aan het water, een groot meer waar mensen graag met speedboten lieten zien hoe hard ze konden….


Zondag 30-7

We hebben ons keurig aan ons plan gehouden: Zweden weer in! Eerst maar es even naar de supermarkt…. Weer even lekker ‘goedkoop’ boodschappen halen👍😃

We zijn niet te laat gestopt vandaag: tijd nemen om de was te doen en te douchen…. Op een camping dus!

We willen nog een poosje rondkijken in een gebied wat we nog niet zo goed kennen van Zweden, rond Linköping en Jönköping. 

Maandag 31-7

Het is helaas steeds een beetje regenachtig weer, maar dat lijkt in heel Europa zo te zijn. De temperatuur is wel aangenaam, zo rond de 20 graden.
We hebben niet veel kilometers gereden vandaag, maar dat hoeft ook niet….😀
We hebben een plek in de natuur weten te vinden, een stuk van de doorgaande weg af, over een gravelpad. De volgende auto-wasplaats is voor ons….


Dinsdag 1-8

Framboosjes plukken voor bij het ontbijt😃👍


We hebben alweer een klein stukje afgelegd en staan nu midden in de landerijen, in een vogelkijkgebied met kijkhut. Wat een heerlijke rust! Het geluid van ganzen😃
Er lopen ook viervoetige dames rond in het gebied.





Woensdag 2-8

We blijven hier nog een dagje staan. Prachtig uitzicht, vogelgeluiden, rust…. Heerlijk! We lezen veel, want het is slecht weer….. maar ‘s avonds prachtige kleuren in de lucht, en het geluid van kraanvogels! Helaas was het al te donker om ze te kunnen zien.



Donderdag 3-8

We zijn vroeg op vandaag. Wil gaat eerst nog even lekker met de telescoop naar de kijkhut, want het is droog! Ik ga alles vast gereed maken om te vertrekken.
We rijden niet zo ver, een klein stukje naar het oosten, naar weer een vrije plek in de natuur. Nu in een wandelgebied. En naast een golfbaan, hopen dat de ballen niet te ver uit de richting vliegen…. We staan beschut tussen de bomen en dat is mooi, want het waait behoorlijk…. En het is een en al regen vandaag, dat wordt weer lezen….. heel vervelend!🤪

We hebben inmiddels weer de boot Göteborg-Kiel geboekt, dat is op de heenweg goed bevallen! We gaan 21 augustus laat in de middag aan boord en komen de volgende ochtend aan. We hebben gekozen voor een flexibel ticket, dus we kunnen de datum nog veranderen als we willen (en als er plaats is).












Geen opmerkingen:

Een reactie posten