woensdag 13 december 2023

In Ommen

 Zondag 3-12

Vrijdagmiddag gaan we bij Johan en Dianne langs. Maartje komt ook nog met Marie😍, en ook Joep is er even. We blijven lekker mee-eten😋



Zaterdag mochten we met de auto van Dianne naar Martijn in Groningen. De nieuwe keuken bewonderen, hij is echt prachtig geworden! Onderweg terug zulke mooie luchten😍


We hebben een ‘huis’-roodborstje. Die laat best veel viezigheid achter….


Vandaag een lekker wandelingetje gemaakt, mooi zonnig weer! We ruimen ook nog steeds onderweg viezigheid op….



Dinsdag 5-12

Gisteren weer een ‘oppasbeurt’ bij Johan. We hebben gezellig de keuzes voor de top-2000 besproken en nog geprobeerd een mooi lijstje voor hem samen te stellen. Hij had wel wat favoriete nummers, die heeft Wil in een lijstje gezet. Het is nog niet duidelijk of we de lijst gaan plaatsen, er moet eigenlijk nog wat bij… Maar mooi om zo samen met muziek bezig te zijn.

‘s Middags kwam Lillian nog langs in de camper, gezellig! We hebben even wat zakelijke dingen voor haar kunnen afhandelen, en ze heeft voorlopig weer genoeg havermelk (die hadden we voor haar meegenomen uit Duitsland👍😁)!

Vandaag zijn we met Bertine naar het ziekenhuis in Zwolle geweest, op bezoek bij de moeder van Dianne. We hebben weer gezellig in het restaurant gezeten, en op de terugweg naar de kamer kwamen we Sinterklaas nog tegen! Oma kreeg een zakje pepernoten👍😁


Daarna nog even lekker met z’n drietjes eten😁😋


Vrijdag 8-12

Woensdag zijn we vertrokken van de Stekkenkamp en op de oprit bij Dianne gaan staan. Ze zouden ‘s avonds beginnen met medicatie om hem rustig in te laten slapen, en Dianne vond het fijn als we snel bereikbaar zouden zijn.  
Dezelfde dag krijgen we bericht dat oma een plek krijgt in de Zandhove, Zwolle, in eerste instantie voor revalidatie. Daar gaat ze donderdag naar toe, wij nemen de overdracht voor onze rekening. We rijden naar haar nieuwe verblijf en richten alvast haar kamer in. Hopelijk krijgt ze het hier naar de zin! Ze heeft in ieder geval een prachtig uitzicht, de geitenwei is vlakbij en er worden regelmatig eekhoorntjes gespot. 😁👍

‘s Middags zijn we nog even bij Maartje geweest met allemaal kraamcadeautjes, leuk! Zo heerlijk, zo’n kleintje op je arm, maar hoe eet je dan beschuit met muisjes? Zo dus😁


Vandaag zijn we heerlijk naar het centrum gelopen voor wat boodschapjes. We zijn verder voortdurend stand-by voor Dianne en eten/koken gezellig mee.
Vanavond eindelijk alle kerstversiering aangebracht, het is weer prachtig geworden!

Zondag 10-12

Zaterdag was het weer onze beurt om bij de moeder van Dianne op bezoek te gaan. Ze is steeds erg verward, is ook weer gevallen daar… het voordeel van deze plek is dat ze gezellig in de huiskamer kan zitten. En het prachtige uitzicht vanuit haar kamer natuurlijk!

De nacht van vrijdag op zaterdag hebben Dianne en Bertine opgedeeld om bij Johan te waken, zodat er toch iets van nachtrust overblijft…. 
Afgelopen nacht zouden we in 3-en splitsen. Johan is tijdens de ‘1e shift’ overleden. Hij is gelukkig rustig gestorven, heeft geen pijn gehad en werd niet benauwd. We wisten dat het eraan zat te komen en toch is het dan onwerkelijk als het zover is! We zijn dankbaar voor alle waardevolle momenten van de afgelopen weken.

Nu we niet meer direct beschikbaar hoeven zijn, zijn we op de oprit gaan staan bij het huis van Dianne haar moeder. Toch nog vlak in de buurt en wel een eigen plek, heel fijn!


Woensdag 13-12

De afgelopen dagen hebben we niet echt veel gedaan. Kleren kopen voor de begrafenis van vrijdag, een bloemstuk regelen en ervoor zorgen dat de verkoudheid/koorts weer overgaat….
Gisteren hebben we nog bij Dianne en Bertine gegeten. Dat was fijn!

Vanavond was de condoleance, we hebben nog even om het hoekje gekeken. Ze hebben het allemaal zo mooi bedacht en geregeld, fantastisch!









1 opmerking: