maandag 12 februari 2024

Denia en daarna niet verder langs de kust

 Dinsdag 6-2

Vandaag hebben we uitgebreid Denia verkend. Eerst maar es naar het kasteel, dat ligt natuurlijk hoog, dus een pittige wandeling!




Er komt net een veerboot binnen. Rechtstreekse verbinding vanuit Denia naar Ibiza! We overwegen nog even om daar nog een paar dagen heen te gaan.


Een kerstster (een grote😁) zonder groen blad

en een hibiscus.

Het was leuk om dit kasteel te bekijken. Je kon heel duidelijk zien dat het ooit een ommuurde stad was, in verschillende lagen opgebouwd. Voor de kenners: net als Minas Tirith uit LOTR. De straten waren erg smal!

In het stadje ligt een labcache. Dit is een van de plekken voor een vraag: een beeld van Cervantes, je weet wel, van het beroemde boek Don Quichot👍

En we kwamen deze vis nog tegen, een protest tegen de vervuiling van de zee


En het accumetertje geeft nog steeds een mooi getal aan bij thuiskomst😁👍

Donderdag 8-2

Gisteren zijn we na een uurtje rijden aangekomen op een prachtige gratis P bij een heel klein dorpje, meer het binnenland in. Weer meer in de natuur en de rust, met een prachtig uitzicht, daar hebben we behoefte aan!



We wandelen nog even een rondje, en verder doen we niet veel!😁


Enorme grassen/riet langs het water! 


En het begin is nog es minstens een meter lager dan waar Wil staat....

En dan valt vandaag de stroom weer uit…. Hoe dan? We raken volledig in de stress, ik wil meteen de boel weer inpakken en terug rijden naar Valencia. Toch maar eerst even rustig worden, José een appje sturen, de hulp van Bruno inroepen…. En dan eerst maar even wandelen, de stress kwijtraken.


En ondertussen steeds appen.....

Na zo’n anderhalf uur zijn we terug. Even proberen, ja hoor, alles doet het weer🤔
Het is een enorm raadsel. Aan de accu kan het iig niet liggen. Bruno adviseert om alle contactjes na te lopen, op zoek naar corrosie/vocht. Wil begint heel dapper met de zekeringenkast onder de passagiersstoel. Zekeringen eruit halen en er weer in doen, en nu eerst maar weer afwachten.


José heeft geen tijd op de dagen die wij hem voorstellen. Volgens Wil heeft hij geen zin, hij weet het gewoon ook niet. Dus die optie zetten we uit ons hoofd.
We gaan nu rustig door zo, en zelf wat dingen uitproberen. Volgende week zijn we 5 dagen in Granada, samen met Dianne en Bertine! Leuk!
En daarna moeten we maar zien. Mocht het probleem zich toch blijven voordoen, dan moeten we onze vriend Dave maar opzoeken in Portugal, dat wordt een leuke klus voor hem….

Vrijdag 9-2

Het heeft vannacht geregend, en vandaag is een bewolkte dag. We reserveren alvast de camping in Granada en maken ‘s middags nog even een wandelingetje. 



Wil denkt flamingo’s te zien, maar helaas hebben we geen verrekijker mee!


Er is overstromingsgevaar bij de camperplaats. Maar vast niet als het water zo laag staat!


Daarna hebben we elk onze eigen bezigheden: Wil begint met het opschrijven van herinneringen, ik ga verder met mijn studie NEI.

Zaterdag 10-2

Dit is een fijne rustige plek, met prachtig uitzicht! We blijven nog even, ook al staan we best vol op de wind nu, het waait hard! We mogen hier officieel 72 uur staan, maar wie controleert dat😱.... Normaal zijn we niet zo ongehoorzaam, maar we vinden dit een goeie plek om even niks te hoeven👍.

Nog even weer een wandelingetje, nu mét verrekijker. Het is nog steeds niet te zien helaas, te ver weg....

Prachtige oude bomen



Een zwembad? Bij een onbewoond pand? Het heet Bonaire, dat dan weer wel😂

Maandag 12-2

Vandaag gaan we toch weer een stukje verder, richting Granada. We hebben heerlijk geluierd, gewandeld, gelezen, geschreven, gestudeerd hier op deze plek!

Eerst maar 'even' boodschappen doen. De Lidl die ik had ingevoerd bleek niet echt handig te zijn: lastige aanrijroute, en toen we er waren konden we de P niet opdraaien: hoogtebeperking! Snel een Carrefour ingetoetst, maar een klein stukje terug. Als je dan niet oplet kom je bij een benzinepomp uit met een klein Carrefour winkeltje (net als AH-to-go) en niet bij een supermarkt.... Laatste poging: raak! Een enorme Carrefour met een enorme parkeerplaats. Mooi geregeld.

De CP die we hadden uitgekozen was helaas vol. Was ook wel te verwachten, bij een Nederlands stel op het erf, 5 plekken.... Nog even een dorpje verderop geprobeerd, afgekeurd (1 langs de straat en 1 op een lemen ondergrond waar je in wegzakt....)
Nu staan we op een P achter een benzinepomp, vlakbij het plaatsje Cox. Ook niet idyllisch, maar we waren moe (!) en met deze plek is niks mis verder.


Het is warm vandaag! Onderweg wees de meter + 25 graden aan, het is nu nog 24 graden en het voelt als bloody hot! Gisteren hadden we de kachel nog aan, het was maar 13 graden.... Ook in Spanje kunnen de temperaturen behoorlijk uiteen lopen dus.
Ook wel een harde wind vandaag, dat was onderweg goed te merken.
Nog steeds een goed werkend elektrisch systeem tot nu toe 😁👍 Hoera!














1 opmerking:

  1. Hoop voor jullie dat het elektrische systeem blijft werken. Niks zo vervelend als een lege accu. Leuk om te lezen dat jullie Denia ook leuk vonden. Wij stonden daar aan de haven. Mooie plek. We gaan morgen naar Cartagena. Zitten dus redelijk bij elkaar in de buurt

    BeantwoordenVerwijderen