woensdag 29 mei 2024

 Donderdag 23-5

Gelukkig is de regen alweer over😀, het is prachtig weer, we kunnen lekker in onze korte kleren naar buiten! We lopen vandaag een cacherondje om de Heidesee, die ligt zo ongeveer naast de CP.





En 's avonds volle maan, hij is groot!


Vrijdag 24-5

We staan aan een spoorlijn, die niet meer gebruikt wordt. Of toch wel, vanochtend kwam deze meneer langs, heen en terug. Een soort stoom-dieselloc?!


We gaan vandaag een klein stukje verder rijden, naar Hermannsburg. Daar hebben we eerder gestaan, op een enorm grasveld, de Schützenplatz


we staan lekker aan de rand, bij ons privé-bos😁

Omdat we in 'ons' bos een mooie schaduwplek hebben, kunnen we ons vergeet-me-nietje hier achterlaten! Die hebben we van Trijn gekregen, ze is uitgebloeid maar krijgt wel mooi nieuw blad. We zijn benieuwd of we haar terugvinden als we hier weer langs komen....



Maandag 27-5

Gisteren hebben we wat labcaches gedaan in Hermannsburg. Verder zijn we voornamelijk heerlijk lui en doen ons ding...


Een oude bakoven

En vandaag zijn we weer een klein stukje verderop gegaan, We staan nu in Unterlüss.




En ook hier liggen caches. Soms zijn de cacherolletjes leuk weggewerkt



vingerhoedskruid

Woensdag 29-5

Het weer is niet echt goed, veel regen helaas, dus van wandelen en fietsen komt niet veel hier. We besluiten om een stukje verder naar het oosten te gaan, in de hoop dat het de komende dagen daar wat beter wordt.
We staan nu op een camping in Dannenberg, vlakbij de Elbe. Als het hier inderdaad wat beter weer wordt (op dit moment rommelt het... en we hebben alweer wat buien gehad....) dan zijn hier prachtige fietstochten te maken😁. We kunnen in ieder geval weer de was doen👍 en verder vermaken we ons ook wel!


We werden begroet door een jubelende nachtegaal (waar Wil natuurlijk een geluidsopname van heeft gemaakt), dus wie weet wat voor moois ons hier nog te wachten staat!





























woensdag 22 mei 2024

Een paar dagen 'rust' en dan naar Duitsland

Dankzij Dianne toch nog 2 foto's van het borstelwinkeltje in Deventer! Zoals gezegd, een bezoekje waard😁

 Zaterdag 18-5

Vandaag een lekkere fietstocht gemaakt langs de Dollard, aan de Duitse kant. Het doel was een rondje Ditzum, met labcaches. In Ditzum een lekkere lunch. Het is allemaal gelukt!


een mooie tekst
Het kerkje van Pogum


Met een mooie (h)(zw)aan op de toren😁

een lekkere lunch😋
Mooie straatjes en een molen in Ditzum 

en weer een mooie tekst

Lekkere jam en brood gescoord in de molen!


En bij deze lieve oude mevrouw de echte Ditzumer Schafsködel! Gelukkig kon ze 50 euro wisselen, ook al ging het wel wat moeizaam.... Als onderlegger heeft ze een opengeslagen tijdschrift met een artikel over haar winkel, dat moet iedere klant zien!

En weer een kerk



de kerstman hangt nog aan het lampje van het orgel😂

En nog een molen op de terugweg, nog een stage van een labcache



Het was een heerlijke dag!

Dinsdag 21-5

Gisteren een eindje gefietst langs de dijk, de andere kant op, langs de Groninger kust. De telescoop opgezet en kijken of het lukt om wat foto's te maken.



Kievit met jong. Eerst waren er 2, maar er zijn zoveel kraaien... die lusten wel een hapje...
Terug bij de camper weer de telescoop opgezet en de vogels in de buurt gefotografeerd

torenvalk

fuut kuifeend


schoapies

en... de blauwborst!

Gisteravond nog prachtige luchten... We hebben veel regen gehad, en ook onweer. Maar andere delen van Nederland hebben echt overlast gehad, we hebben geluk😀



En vanochtend heeft Wil nog even de telescoop weer neergezet en deze mooie plaatjes geschoten. Ze krijgt steeds beter door hoe het moet👍


rietzanger


waterhoen

ringmus

Daarna zijn we een uurtje verder gereden, nu echt Duitsland in. We staan op een CP in Uplengen, op het Schützenfest terrein. Plaats voor 8 campers in een halve cirkel, best mooi gedaan. En schaduw onder de bomen👍 het is warm!



Woensdag 22-5

Vandaag zijn we weer verder gereden en we hebben de heide bereikt! Maar wat een weer-omslag.... veel regen gisteravond en vandaag bijna de hele dag, en 10 graden kouder....
We zijn weer in Duitsland dus we konden weer LPG tanken👍. Het is een fijn gevoel om beide gasflessen weer vol te hebben.
We staan nu in Müden, op de Südheide. We zijn hier eerder geweest, het is een leuk dorp in een prachtig gebied. Hopen dat het morgen beter weer wordt, dan gaan we heerlijk fietsen of wandelen!