maandag 13 mei 2024

Ommen, Deventer, en meer

 Zondag 5-5

Gisteren hebben we een heerlijk en gezellig etentje gehad bij de Chinees in Drachten met Joost en Evelien en kinderen + aanhang. Ze kozen allemaal voor rijsttafel, dus de tafel werd goed vol geladen!

Om 8 uur klonk de last post, en het hele restaurant was doodstil tot het Wilhelmus begon... indrukwekkend!

Vandaag staan we weer in Bakkeveen voor een nachtje, even weer alles in de wasmachine, zelfs het dekbed! En wij zelf onder de heerlijke douche hier... Morgen naar de pedicure en dan weer naar Ommen.

Zaterdag 11-5

In Ommen hebben we weer wat hand-en-span-diensten verricht. Snoeien en gras maaien in de tuin bij de Dianne en bij het huis van haar moeder (waar we weer op de oprit staan). En alvast papierwerk bij elkaar zoeken voor volgende week, voor het bezoek aan de notaris voor de erfbelasting.

En er was nog een leuke klus voor Wil: de nieuwe kapstok op maat maken en bevestigen, en de spiegel weer ophangen. Dit soort klussen mist ze sinds we in de camper wonen... fijn dat ze het nu kan doen en de ander is ermee geholpen!


Er zijn nog meer klusjes, maar die komen volgende week aan de beurt😁

Gisteren zijn we een dagje naar Deventer geweest met de broer/schoonzussen van Wil, en met neef Michael en zijn vrouw Vicky. Op verzoek van Michael kwamen we nog even bij elkaar, voordat ze naar Italië gaan emigreren.... hij gaat met pensioen dus het goede leven kan beginnen! 
Het was een heel gezellige dag, we hadden prachtig weer! 

We gaan met het pontje naar het centrum

We beginnen met een lekkere lunch op het gezellige plein. Het is erg druk vandaag in Deventer, dus heel verstandig dat Anneke een plekje op het terras gereserveerd heeft!


We slenteren daarna door de binnenstad, het blijft iedere keer weer prachtig! Het borstelwinkeltje is ook open dus we scoren wat fijne nuttige gebruiksvoorwerpen😂. Helaas zijn daar geen foto's van, maar het winkeltje is een bezoek waard! Zeer beperkte openingstijden...



Een paar dapperen (5 van de 7😱) beklommen de toren van de Lebuinuskerk.

deze 2 gingen niet mee naar boven😀


Nog een 'biertje' voordat we weer ieder onze eigen weg gaan

Vandaag staan we weer in Bakkeveen, en morgen laten we Joost een paar klussen voor ons doen. Gelukkig laat z'n knie het weer toe...

Maandag 13-5

Het was prachtig zonnig weer gisteren, ideaal voor de klus met het dakraam! Wil zag er erg tegenop, maar Joost is gewoon rustig aan begonnen met het demonteren aan de binnenkant en daarna het dak op. Eerst de hele rand maar es schoonmaken. De pin van het draaisysteem moest er zelfs uit, en pas toen die schoon was kon het raam weer open en dicht gedraaid. Het was dus (wat we al dachten) gewoon een kwestie van vocht en aangekoekt vuil. 



Wil heeft het raam keurig gepoetst

En als je dan toch op het dak zit kan meteen het hele dak schoon, inclusief de zonnepanelen.... wat een verschil! We hadden in januari al gezien (toen we zo hoog bij vd Valk zaten) hoe zwart het dak alweer was, en dat is er vanaf toen niet beter op geworden....



En dan meteen maar de hele camper wassen, want ja, de zwarte smurrie loopt gewoon naar beneden...


We zijn enorm blij dat alles gelukt is! Het dakraam kan weer gewoon open, en dat is heeeeeel fijn met de zomer op komst....

We zitten nu bij de garage; er wordt een nieuw stelpootje onder gezet en de remvloeistof wordt nog vervangen.
Vanmiddag nog naar de tandarts, dan worden de gaatjes in Wil haar kiezen gevuld....
Dan nog wat afspraken en klussen deze week, en daarna hopen we weer op pad te kunnen😀





Geen opmerkingen:

Een reactie posten