maandag 6 november 2017

excursie Montfragüe

Excursie door de Monfragüe. 


Dit is een paprikarokerij. Op de zolder liggen de paprika's en beneden wordt vuur gestookt. Op deze manier worden de vruchten gedroogd en geconserveerd. Volgens onze gids moesten we naar een bedrijf (Chinata) in Plasencia om die gerookte paprikapoeder te kopen, want lekkerder kreeg je het niet (halve tomaat op grill met olijfolie en pimenton er op). We hebben het gedaan en inderdaad, lekkerder krijg je het niet. Maar ja, alleen al de smaak van de tomaat kennen wij hier niet, hoe vers hij ook is. Overigens vinden wij de Chinata olijfolie erg lekker, heel zacht van smaak. Hij is via webwinkels ook in Nederland verkrijgbaar, echt de moeite waard.


Rode wouw, je struikelt er over bij wijze van spreken. 
Zoals je hier buizerds ziet op dit moment zie je daar rode wouwen.


Niet zo scherp, maar wel heel herkenbaar. 
Nog nooit een patrijs gezien en hier liepen opeens 
een stuk of tien rode patrijzen in een weiland. 
Prachtige vogels.


Kraanvogels, erg ver weg, maar onmiskenbaar. Honderden!


Opeens zit daar een gigantische monniksgier. Cadeautje.


Op een strategisch punt waar een paar honderd vale gieren zitten te wachten op zonneschijn. 
Ze kunnen niet vliegen als ze koud zijn. We stonden op een punt waar we prachtig zicht hadden op het proces van opwarmen en opstijgen. Eerst drie of vier en iedere paar minuten werden het er meer. Echt fraai om te zien. Overweldigend wanneer er een paar honderd van die enorme vogels cirkelen.






Deze door de swarovski telescoop van de gids genomen.


Onderweg naar huis zag de gids aan het gedrag van de gieren dat er ergens voor ons uit een dood beest moest liggen. De eerste keer dat hij het zag konden we er niet bij komen, omdat het dier achter een bergkam lag, dit dode hert lag een kilometer verderop en wel in ons zicht. 


Heerlijk genieten van de warmte van de zon 
(zodra hij weg was koelde het flink af)










Geen opmerkingen:

Een reactie posten