zaterdag 6 november 2021

Gasperikelen, Allerheiligen en beslissingen nemen

Ik moest even wat zuinig zijn met de internet-bundel, vandaar dat ik nu pas weer schrijf. Foto's doorsturen en uploaden kost veel data.....

We zijn inderdaad maandag naar de kust gereden, naar A Coruña, om eerst de gasvoorraad aan te vullen. Op de camping was geen gas te koop (zoals de app vermeldde....)

Voordat we vertrokken hadden we nog een fantastisch gesprekje met de Nederlandse buurvrouw. Ook zij heeft, met haar man, hun huis verkocht en leven nu in de camper! En ook zij zijn eerst deze zomer in Zweden geweest en gaan nu richting Portugal! Ze zijn pas begin 30, maar zien het leven in Nederland met vastzitten in van alles niet meer zitten. Mooi dat ze die stap wagen!

Zij hebben een lpg-gasfles in de camper in laten bouwen. Met verschillende aansluitingen voor de verschillende landen is dan gas tanken over het algemeen geen probleem. Alleen in het noorden van Zweden moet je even opletten waar je terecht kunt. Dat wordt dus toch ook de keuze voor ons als we (ooit) weer terug zijn in Nederland. We gaan alvast wat offertes opvragen bij verschillende bedrijven.

Maar eerst kijken hoe we het nu verder doen met wat we nu hebben, dus op naar A Coruña waar we de flessen zouden kunnen laten vullen. Helaas, het hek zit dicht. Terwijl we aan de kant staan te overleggen wat te doen (zou de ingang misschien aan de andere kant zijn?) stopt er een aardige Spanjaard die ons meldt dat we er even omheen moeten. Muchos grazias, dat doen we. Daar komen we bij een Repsol benzinestation terecht, en daar is de aardige Spanjaard alweer. Nee, ze vullen hier niet; nee, ze verkopen ook geen nieuwe flessen, alleen omruilen. Vullen, ergens in de buurt? Nee.... Voor de zekerheid ging hij nog even binnen vragen, zonder resultaat. Na nogmaals bedankt te hebben voor de hulp gingen we richting de supermarkt. Dicht. En wat is het rustig op de weg.... Media markt misschien, voor een internet-bundel? Ook dicht. Volgende supermarkt: dicht. We werden wantrouwig en zochten het op: de dag na Halloween, Allerheiligen, een nationale feestdag.... hebben wij weer....

Maar dan loont het de moeite om morgen nogmaals bij het vulstation te proberen, waarvan het hek dicht zat. Dus een CP opgezocht aan de kust. Prachtig uitzicht, fantastische golven weer..... ja, logisch, met zo'n wind..... wij vonden het niet prettig om zo vol op de wind te staan,  dus we zijn naar een CP iets meer het binnenland in gereden. Het levert wel mooie plaatjes op....


De overnachtingsplek was niet erg verheffend, maar we stonden rustig en heerlijk in de luwte. Bij een soort picknickplaats bij een stuwmeer, in Aldea de Abaixo.


De volgende dag terug naar A Coruña..... het hek is open, de medewerker spreekt Engels (!) en hij kan de flessen vullen!!!!
Voor € 34,- hebben we beide flessen weer helemaal vol. Volgens ons echt tjokvol, hij woog ze niet maar liet de pomp doorgaan tot hij vanzelf stopte.... De flessen zijn nu goed zwaar😱!
We besluiten om verder geen moeite te doen voor een Spaanse fles, we zitten eerst weer vol en we gaan wel wat vaker op betaalde plekken aan de stroom staan (ook al staan we liever vrij....). Onze gedachten gaan ook steeds meer richting Portugal, en dan zou je wéér een andere fles nodig hebben. Dus we doen het met wat we hebben.
Een telefoonwinkel vinden voor een internet-bundel lukte niet goed hier, het was erg druk en we konden niet echt goed parkeren.
We zijn doorgegaan naar een camping iets meer naar het zuid-westen. Hier moeten we maar eerst even weer bijkomen(😁) en de was doen.... Het is erg regenachtig, dus ideaal klusjes-weer. En ideaal weer om van alles uit te zoeken over Portugal. Hoe is het weer daar? Hoe duur zijn de campings? Hoe zit het met internet? Kun je daar wel vegan producten krijgen, en uit eten gaan? Hoe zit het met de corona-maatregelen?
Dat lijkt allemaal gunstig, dus we besluiten om door te gaan richting Portugal en dus ook geen moeite meer te doen voor een Spaanse internetbundel. Zuinig aan dus... Geen WhatsAppjes met foto's....
Het was een heerlijk rustige camping waar we stonden (we waren alleen) maar het terrein liep erg af, het was niet te herstellen met de blokken😱.


We hebben 2 nachten op deze camping gestaan en van alles uitgezocht en geregeld.
Ze spreken hier geen woord Engels, maar daar hebben ze het volgende op gevonden: De app google-vertalen, Spaans inspreken en dan wordt het direct naar Engels vertaald. En dan wisselen. Slim!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten