donderdag 11 november 2021

Weer verder, maar nog steeds aan de kust

 We zijn maar 1 nacht gebleven in Viana do Costello. 's Avonds stonk het zo vreselijk daar, de wind was gaan liggen en er lag een dikke laag smog. Bovendien werd wederom de nachtrust verstoord, maar nu door een auto met keiharde dreunmuziek... en dat uren achter elkaar... Dat hoort allemaal bij het leven waar we voor hebben gekozen😁😱.....

Onderweg naar de volgende camping hebben we eerst nog boodschappen gedaan. We werden op de parkeerplaats benaderd door jonge vrouwen met een kindje op de arm. Wil snapte direct dat ze aan het bedelen waren, maar heeft ze resoluut afgewezen. Knap! Later ga je dan toch twijfelen, omdat je ziet dat anderen wel iets geven.... (koekjes voor het kind). Bij navraag bleek dat het inderdaad om bedelaars ging, en Wil was alert genoeg om hun bedoelingen in de blik van de ogen te zien.... Ze waren aanvallend opdringerig, heel naar!

We staan sinds dinsdag op een camping in Vila Chã, ook weer aan de kust. Het is een klein vissersdorpje, 25 km. boven Porto. De camping wordt veel gebruikt als uitvalsbasis voor een trip naar Porto, maar wij zijn wel even klaar met grote steden. We genieten daarentegen enorm van de kust (we zitten 200 m. van het strand😁) en de rust! 's Nachts het geluid van de golven in de verte.... en als de wind verkeerd staat, de snelweg.

We zijn al verschillende keren naar het strand gelopen, o.a. de eerste avond met een prachtige zonsondergang.... 

en later overdag, met stralende zon😁. 


Prachtige rotsen op het strand met schelpen en wieren

Het is hier overdag zo'n 19/20 graden, perfect dus. Aan het eind van de middag merk je wel dat het ook hier herfst is; als de zon wegzakt en je zit in de koude wind, dan is het niet echt lekker meer buiten en het wordt al snel vochtig. Maar hé, als je je kopje koffie op je gemakje 's morgens in de zon voor je huis kunt nuttigen....😎

We vermaken ons voorlopig hier, met wandelingetjes naar/langs het strand en af en toe een huishoudelijk klusje.... wat een leven!




1 opmerking: