woensdag 23 februari 2022

Weer aan zee en van daaruit richting Spanje

 We hebben flink last gehad van de wind, die nacht aan zee. Dus de volgende dag, zaterdag, hebben we toch maar een andere plek opgezocht, iets meer het binnenland in. Onderweg kwamen we nog langs een mooi plaatsje; natuurlijk even kijken naar het aquaduct én een terrasje scoren: allebei friet, salade en een biertje, samen voor € 8,20!

We kwamen terecht op een CP in een bos met een enorme picknickplaats. Waarschijnlijk houdt het dorp daar zijn feesten, er kunnen een paar honderd man een plekje vinden... en overal watertjes, bruggetjes, barbecue-plaatsen, houtovens... zag er goed uit! En het was er heerlijk rustig....



De volgende dag, zondag, zou het er waarschijnlijk druk worden, dus we zijn alvast weer richting Vieira de Leiria gegaan waar we maandag onze boodschap (potassium) nog moesten halen. En toch weer aan de kust terecht gekomen.... Deze keer wat verder van de golven af, maar de zee was nog steeds goed te horen. Er was daar een inham vanuit zee, spectaculair om de golven te zien binnenkomen als het vloed wordt!


Het was een gezellige promenade daar, met veel cafétjes en een soortement marktje. Daar hebben we een zakje lupinebonen gekocht, dat eten ze hier veel en graag als snoeperijtje tussendoor, bij de borrel bijvoorbeeld. Ze zijn gepeld en ongepeld verkrijgbaar en zijn vrij zout, maar wel erg lekker romig!

Nog wat golven en een zonsondergang....

Maandag zijn we weer naar de zaak gegaan waar we potassium zouden halen. De zending was nog niet binnen, zou waarschijnlijk vrij laat komen. We besloten om wat boodschappende doen en een klooster in de buurt te bezoeken.

We hebben een mooie nieuwe, stevige kampeertafel gescoord! Hij is wel wat zwaarder, maar we zijn er erg blij mee. In hoogte verstelbaar, makkelijk in te klappen, helemaal goed.

Het klooster was in Batalha. Wat een enorm bouwwerk! We zijn in de kerk geweest, en in een kapel op een van de hoeken. Daar zat geen dak meer op, maar wat een akoestiek hing daar nog!. Het was prachtig om te zien.







Nog even wat toeristisch shoppen gedaan, en daarna zijn we weer terug gegaan naar de CP aan zee, dat was goed bevallen en dinsdagochtend zouden we dan eindelijk onze boodschap kunnen doen....

Niets is voor niets, we hebben dinsdagochtend nog prachtige gesprekken gehad met 2 andere camperaars: Ruud van de hondenopvang, en Blue, die nu alleen campert na 2 vrouwen verloren te hebben na een lang ziekbed.... Waardevolle ontmoetingen!

En we hadden nog even de rust om via FaceTime aanwezig te zijn bij het afscheid van tante Lies. Dan ben je er toch een beetje bij, het was heel waardevol!

'Gewapend' met potassium (genoeg voor een flink aantal jaren😁) zijn we de weg ingeslagen naar het oosten. We willen nu graag richting Spanje, het gebied bezoeken waar we 5 jaar geleden zijn geweest, om weer vale gieren te zien cirkelen.... Parque Nacional de Monfragüe.

Gisteren hebben we overnacht bij een stuwmeer. Een prachtige plek, heerlijk rustig. De herder kwam nog langs met zijn geiten en 2 honden😁


Aan de nieuwe tafel😁


Het was een schatje...

Vandaag zijn we vlakbij de Spaanse grens gestopt, maar ver genoeg er vandaan om nog goede wifi te hebben. De Portugese bundel is nog t/m morgen geldig, als we over de grens zijn moeten we meteen een winkel opzoeken om Spaans internet-tegoed te kunnen kopen voor ons Spaanse apparaat...

We staan vlakbij Monsanto (beetje jammer van de naam...). De CP die we op het oog hadden was er niet meer, vlakbij een kasteel. De weg werd steeds smaller dus we zijn teruggegaan...

Wil onder de mimosa😁

Bomen zijn best sterk....

We staan nu bij een kapel, op een pleintje, met een prachtig uitzicht.... En een podium, waar ws ook weer dorpsfeesten worden gehouden.


De kurkeik is al 3 keer geschild, maar de porseleinen isolatoren voor het elektrisch zitten er nog op😁


En weer een prachtige zonsondergang!