vrijdag 18 februari 2022

Na nog een stad nu weer aan zee

 We hadden met opzet een plaatsje vooraan uitgezocht in Coruche, vanwege het uitzicht. Daar was zaterdagochtend niet veel van te zien😁!



De mist weer opgetrokken😀

We zijn een paar dagen in het stadje blijven staan en hebben daar weinig gedaan. Af en toe even een wandelingetje door het dorp. Ik had i.v.m. migraine erg veel last van het licht buiten; migraine zonder hoofdpijn gelukkig, maar het is dan juist belangrijk dat ik wat rustig aan doe, anders gaat het niet over.

Maandag de 14e zijn we weer verder gegaan, naar Vila Nova de Barquinha. Een mooie plek aan de rand van een park, vlakbij de Taag. En prachtige enorme platanen stonden daar! We hebben hier 1 nachtje gestaan.


De volgende dag, dinsdag, reden we nog even langs het kasteel dat daar op een eiland ligt: Castela de Almourol. Dit maakte ooit deel uit van de verdedigingslinie van de Tempeliers van Tomar.


Om naar het kasteel toe te gaan moest je met een bootje mee, dat hebben we niet gedaan, we wilden door en kwamen terecht in Alcobaça. Alweer een mooie CP, midden in de stad, naast de tennisbanen in een parkachtige omgeving. Alle campers stonden keurig aangesloten, dus er konden er wel 10 op een rijtje. Maar verderop, waar het niet mocht, stonden er nog een paar, en nog verder nog wat.... Het wordt allemaal gedoogd hier.

Alcobaça is een prachtige stad, daar hebben we dan ook weer heerlijk doorgekuierd. O.a. de 'tuin van de liefde', Jardim do Amor. Alles draait hier in Alcobaça om de beroemdste geliefden van Portugal: Pedro en Inês. En om keramiek, langs de kade staat het op de rand uitgestald en langs een promenade in vitrines.

Een reiger op het dak van de duiventil😁

De kerk bij het klooster was ook de moeite waard. En hoog! En een prachtige vloer😀. Wat we vooral fijn vonden is dat er deze keer niet zoveel goud en tierelantijnen waren als we gewend zijn in dit soort kerken.



Wil kon de verleiding niet weerstaan om een lekkernij van de streek te proeven: Licor de Ginja, een zure-kersen-likeur. Geserveerd in een bakje van chocola, wat een heerlijkheid! Meteen wat gekocht natuurlijk😁!


Woensdag hebben we het klooster bekeken, een van de grootste van Europa. Enorm indrukwekkend weer!





De keuken.....


Best wel grote afzuigkap!



Naderhand hebben we nog een 'labcache' gedaan, die ons langs een stroompje (levadinha) leidde. Het was een leuke wandeling! 
Op een terrasje zitten hier kost geen drol... ook heel fijn!

Woensdagavond kregen we telefoon van Gert, de broer van Wil. De laatste zus van Wil haar vader, tante Lies, is op 94(!)-jarige leeftijd overleden. We hadden 's middags nog 'ge-beeld-beld' met Anneke, die 2 dagen bij haar heeft gezeten. Zo konden we haar nog even zien, ze lag rustig te slapen.

Vandaag zijn we weer verder gegaan, we hadden nog een boodschap te doen iets verderop: potassium kopen bij het bedrijf dat de waterstof-cel voor de motor levert hier in Portugal. Helaas waren ze door hun voorraad heen, we gaan maandag weer langs.... we staan nu op een CP iets verder, aan de kust. Echt vlak bij zee, we voelen de wind aan de camper schudden. Maar het is niet te vergelijken met wat iedereen in Nederland momenteel meemaakt, een hevige storm daar!










1 opmerking:

  1. Gecondoleerd met het overlijden van tante Lies.
    En wat weer mooie foto's!
    Vooral het klooster met de mooie versieringen! 🤗
    Wat zien jullie veel.
    XX Annet

    BeantwoordenVerwijderen