zondag 6 februari 2022

Toch geen water, naar Dave en weer verder

 De nieuwe waterpomp zei toch op een gegeven moment: "doe het zelf maar".....

Contact opgenomen met Dave, die stond op dat moment niet al te ver bij ons vandaan, aan de kust. Dus we zijn donderdag toch maar weer naar de kust gegaan... naar Vilamoura, een bijzondere plek! Een groot vlak veld vlak achter de kliffenkust, Iedereen lekker kriskras door elkaar.... surfers, ouderen, gezinnen met jonge kinderen, wat een gemêleerd gezelschap! En de meest bijzondere vehikels als camper ingericht!






En cactussen en kurkbomen hier

We kregen er een heerlijk vrij (en beetje alternatief) gevoel van! Jammer was dat we daar de wc niet konden legen, anders waren we misschien wel langer blijven staan.

Dave opperde om een sterkere pomp (en misschien het belangrijkste: een terugslagklep!) te kopen. Hij moest die middag nog naar de winkel, en hij zou dan de huidige pomp zelf houden, die kon hij wel weer verkopen. Heel fijn!

Wij hadden een bijzonder middag met Taya. Het meisje uit Denemarken, dat we eerder uit Sagres hadden gehaald om een lift naar Lagos te geven. Ze is met Dave meegekomen hier naartoe... we mogen getuige zijn van het opbloeien van iets moois😁!

Wat een prachtige gesprekken hebben we samen gehad! Over voorouders, vorige levens, je spirituele team.... op een gegeven moment hebben Wil en ik haar samen een Reiki-behandeling gegeven. Wat een tranen... het was heel intens allemaal en prachtig om te doen!

De volgende dag, vrijdag, heeft Wil geprobeerd de waterpomp te installeren. Er was een extra koppelstuk nodig, dus maar weer wachten totdat Dave terug was van het water tanken (bij een CP met voorzieningen in de buurt).... Dat tanken duurt bij hem sowieso al lang vanwege de hoeveelheid liters (1800), maar hij wordt dan ook nog voortdurend aangesproken voor hulp bij een klein klusje.... weer 5 klanten erbij....

Dave heeft een koppelstuk geïmproviseerd, Wil heeft het aangesloten en hij doet het! En blijft het doen! Inmiddels is het zo laat op de dag dat we geen zin hebben om nog te gaan rijden. We blijven nog maar een nachtje, en hebben weer bijzondere gesprekken met Taya.

De volgende dag, zaterdag, gaan we toch echt verder



. Het doel is Pomarao, een CP aan de Spaande grens, waar de rivier de Guadiana weer Portugal in buigt. 

Een prachtige plek, aan de kade, uitzicht over de rivier, alle voorzieningen aanwezig! En heerlijk rustig. Alleen 1 groot nadeel: totaal geen bereik voor het internet! Wat zijn we toch afhankelijk! Maar ja, gaan wandelen/fietsen zonder op google maps te kunnen kijken is niet echt fijn. 

We zijn dus vandaag weer verder gegaan, nog wat noordelijker en meer naar het westen, alvast richting Evora waar megalithische monumenten te bezichtigen zijn. Onderweg schapen gezien, en een hop, en ooievaars, heel veel ooievaars....



En heel veel kwekerijen met citrusbomen


We staan nu bij een stuwdam bij Ervidel, op een groot veld vlakbij het meer. Weer heerlijk vrij staan, bijna geen buren! Helaas geen stort... We werden verwelkomd door 3 honden, er komen nog meer bij als de herder terug is met zijn geiten😁






Geen opmerkingen:

Een reactie posten