woensdag 2 februari 2022

De klussen zijn klaar, de bestellingen zijn binnen, we gaan weer verder

Het eerste deel van de vorige week hebben we vrij rustig doorgebracht, met af en toe een wandelingetje. 

Dit kwamen we tegen in het dorp... Hier heeft ooit een garage gestaan op zo...

Het wordt een beetje saai, maar er komt steeds meer in bloei! Het wordt hier echt lente, en de wilde narcisjes spatten de grond uit!

Bijzondere, karakteristieke bomen voor deze omgeving

We kregen telefoon van mijn broer, dat de laatste oom aan de Huizinga-kant plotseling was overleden. Hij heeft de gezegende leeftijd van 90 jaar bereikt. We zijn blij met de moderne techniek en kunnen de uitvaartdienst zaterdag via de computer volgen.

Donderdag kwam eindelijk het pakje uit Engeland binnen! We hebben er  ruim 3 weken op moeten wachten; het was het al 2 weken in Portugal maar zat het nog vast bij de douane. We hebben flink extra ervoor moeten betalen omdat Engeland geen EU-land meer is.... Denk 3 x na voordat je iets uit Engeland bestelt!

Vrijdag kwam ook het pakje binnen dat ik bij de Bruna in Oosterwolde had besteld. Ook dat had bijna 2 weken geduurd, de Portugezen zijn niet altijd even snel... Collega Goke heeft pico bello geregeld dat wij nu in het bezit zijn van een ACSI-card voor het nieuwe jaar. Heel fijn, want veel campings geven fikse korting als je zo'n kaart hebt!

Vrijdagmiddag en zaterdag hadden we Dave weer tot onze beschikking! Tussendoor hielp hij de buurvrouw ook nog even met de lekkende kraan in de douche...

Hij begon met het checken van de (nieuwe) waterpomp, die had het alweer opgegeven. Uiteindelijk kwam hij erachter dat er een terugslagklep in de slang zat die vast zat en daardoor ontstond een vacuüm .... ja, dan draait een pomp zich wel kapot helaas... Hij heeft uitgelegd hoe een nieuwe bevestigd moet worden, die gaan we dan later zelf halen als we weer verder trekken. Tot die tijd redden we ons met 2 5-liter waterkannen.

We hebben die middag aardig wat kilometers afgelegd met elkaar om de benodigde onderdelen te vinden voor het aansluiten van de LPG-tanks. Eerst naar Sagres om een vriendin van Dave op te halen, die een lift nodig had naar Lagos. In Lagos wat onderdelen gehaald maar niet de slang voor het gas helaas.... Nog wat adressen geprobeerd, steeds niets... Uiteindelijk nog verder door naar Portimao, maar ook daar was het niet. Toen kreeg Dave de ingeving om een vriend te bellen die hij geholpen had met de camperinbouw; hij had nog een slang over. Laat die jongen nu precies op dat moment ook in Portimao zijn.... toeval bestaat niet. Hij kwam naar de P bij de winkel waar we stonden, en daar heeft Dave de aansluiting gefikst! 


Vervolgens naar een pomp om voor de eerste keer te vullen, en alle leidingen en koppelingen te checken met zeepsop.... Alles was goed! Twee tanks vol, het gasstel proberen.... Hoera! We zijn enorm blij en opgelucht dat het nu in orde is. We hebben nu véél gas, en makkelijk te tanken!


Het was inmiddels allang donker, we waren om 8 uur terug op de CP in Vila do Bispo... Dave heeft een airfryer, wij hadden onze eigen hapjes in de vriezer dus we hebben nog even lekker samen gegeten😁.

De volgende dag heeft hij, nadat we de uitvaartdienst van oom Luit hadden gezien, de kabels tussen de accu's nog vervangen. Dat was ook weer een behoorlijke klus, beide stoelen moesten eruit en die zijn loodzwaar... Wat heeft onze Gloria inmiddels fantastische verbeteringen ondergaan!

De hond had zich inmiddels een plekje bij ons binnen toegeëigend, veel gezelliger dan in je eentje buiten zitten aan de lijn....

Zondag hebben we nog een heerlijk stuk gefietst en een lange cache-wandeling gedaan. Weer een heel bijzondere struik ontdekt, waar zowel paarse bloemetjes als gele vruchtjes aan zaten! En enorme stekels...

Maandag hebben we voorbereidingen getroffen om weer verder te gaan: zorgen dat de koelkast vol zit met verse groente o.a., en de fietsen alvast weer achterop gezet. We hadden net nieuwe buren: een Nederlands gezin met jonge kinderen. Zij hebben het nog rigoreuzer gedaan dan wij: ze hebben zich uit alle overheidssystemen laten schrijven en zijn anderhalve maand geleden vertrokken in hun camper. Ze waren het zo zat dat hun oudste op geen enkele school geaccepteerd werd als hij niet de medicijnen toegediend kreeg die men vond dat hij nodig had voor zijn ADHD (en nog een ander etiketje...). Hij heeft prachtige tekeningen van piraten voor ons gemaakt 😁, dat was nog op de valreep even een heel leuk contact.

Gisteren zijn we vertrokken uit Vila do Bispo, na roerend afscheid te hebben genomen van Cathia (de eigenaar van de CP) en de Zwitsers-Nederlandse buren; we werden uitgezwaaid door iedereen 😁.... Toch raar om na zoveel weken weg te gaan, maar het is ook goed!

Als eerste gingen we naar een camping vlak voor Albufeira, om daar een pakje te brengen naar de Duitse kennissen van Trijn, onze oud-'buurvrouw' uit Norg. Ze bleken in december vertrokken te zijn van deze camping (waar ze 16 maanden hebben gestaan!),  maar we kwamen er door navraag bij hun 'buren' achter dat ze nog vlakbij waren. Na enig zoeken hebben we ze gevonden en het cadeautje afgeleverd. Wat een prachtige 'camper' hebben deze mensen...

Daarna moesten we nog zorgen dat we een nieuwe waterpomp kregen. De winkel met campingbenodigdheden zit op een camping daar. Een enorm krappe winkel, maar wat hebben ze veel! Ook de juiste pomp gelukkig😀, en we hebben onszelf nog getrakteerd op een Omnia-oven die op het gas kan. Ook daar zijn we blij mee!

We hadden alweer genoeg van de drukte hier in deze contreien aan de kust, dus we zijn van daaruit iets landinwaarts gereden. We staan nu in Aivados, op een privé-P bij de ingang van een kleine eenvoudige camping. 

We hebben het rijk alleen, en delen het stuk grond met 2 paarden en een schaap.... We mochten de camping niet op omdat we geen Corona-pas hebben, maar dit is eigenlijk veel leuker....


Bijzondere bloemen hier in de berm! En ook hier weer veel narcisjes.

In deze omgeving zie je gigantisch veel bloesem van fruitbomen, prachtig! Perzik? Nee, het blijkt amandel te zijn!

We zitten aan de Route de Laranja, de sinaasappelroute. Afgewisseld met mandarijnen en citroenen; deze staan aan de toegangsweg naar de camping.

Vandaag hebben we de camper gewassen, oei wat was dat nodig! Al dat roodbruine gruis/stof... Sorry, Gloria, dat het zo lang geduurd heeft....

En Wil heeft de waterpomp erin gezet, en hij doet het! Fantastisch dat het gelukt is! We zijn helemaal klaar nu! Maar misschien verzinnen we nog een project, een droogtoilet bijvoorbeeld...😁


1 opmerking:

  1. Wat is er veel gedaan en veel vernieuwd aan Gloria! Jullie moesten er vast van bij komen 😏 het lijkt wel op 'werken'... Druk geweest.
    Maar ze staat er weer mooi en goed bij. Dat geeft vast weer een gerust gevoel.

    XX Annet

    BeantwoordenVerwijderen