vrijdag 8 april 2022

Bezoek aan Sens

 We zijn inderdaad woensdag op de fiets naar Sens gegaan. Het was heel even zoeken naar de goede route (NIET langs de rondweg over de brug, levensgevaarlijk!) maar uiteindelijk was het een hele mooie rustige route, heel goed te doen. Het was donker weer en niet echt warm, en aan het eind van de dag begon het toch al weer wat te sputteren helaas.

We begonnen met een heerlijke lunch in een restaurant op het plein bij de kathedraal (linksvoor op de foto).


In de boog boven de deur van de kathedraal stonden allemaal heiligen afgebeeld. De meesten waren ontdaan van hun hele hoofd of alleen het gezicht.... Vreselijk toch, ook binnen waren nog weinig hoofden compleet. We hebben weer uitgebreid rondgekeken en veel foto's gemaakt 😱. We zijn iedere keer weer verbaasd over de enorme afmetingen van zulke kathedralen! En de prachtige glas-in-lood-ramen...



Een beeld van Maria met kind uit de 13e eeuw!

Het grote rozen-raam, 18 m. doorsnee😱

Daarna hebben we weer een labcache gelopen en zodoende een goed beeld gekregen van de hele binnenstad. De cache liep o.a. langs beelden in weer een aantal prachtige tuinen (met veel tulpen, Wil houdt ervan!).



Een reusachtige, ruim 300 jaar oude Ginkgo Biloba!

En ook in deze stad weer hele oude bouwwerken...

We zijn gisteren weer verder gegaan. Veel regen en wind al 's nachts, en het werd alleen maar erger.... gelukkig stonden we stil om te lunchen toen het wel heel erg hard regende, echt een wolkbreuk. Later hoorden we dat er een waarschuwing was afgegeven voor heel Frankrijk voor hevige regen en harde wind, en overstromingsgevaar.... We zijn helemaal veilig aangekomen op onze volgende overnachtingsplaats, en 's middags was het droog, maar in de verte waren nog genoeg dreigende en onstabiele luchten te zien....

We staan nu op een camping in Châlons en Champagne. Bij het invoeren van de gegevens bleek dat we al bekend waren.... de camping hoort bij een groep waarvan de camping in Bourges er ook 1 is! Het is weer een fijne camping met ruime plaatsen en niet te duur (ook belangrijk😁).

Vandaag is een hele trieste dag met volgens de voorspelling alleen maar regen. Als het morgen weer droog is gaan we misschien de stad nog even verkennen.

1 opmerking:

  1. Gelukkig dat moeder Maria en het kindje Jezus een gaaf gezicht hebben! 😮 Wat bizar...
    Heeft dat met de beeldenstorm oid te maken?

    Jullie zijn al dicht bij Parijs!!!

    XX Annet

    BeantwoordenVerwijderen