vrijdag 1 april 2022

Tours

 We zijn tot dinsdag in Bourges gebleven, de maandag hebben we besteed aan nog wat opruim-klusjes. 

We hebben intussen ook het gemak van de online-bibliotheek ontdekt, met e-books in allerlei categorieën die we zowel op het macbook als op de telefoon kunnen lezen. Je mag helaas maar 10 boeken tegelijk lenen.... Je kunt niet in 10 boeken tegelijk lezen zou je zeggen, maar als je ze uit hebt, of het boek valt toch tegen, dan kun je ze niet weer inleveren! Je leent ze voor 3 weken en moet rustig afwachten tot ze vanzelf weer van je boekenplank verdwijnen! Lastig en raar ....!

Het volgende reisdoel was Tours. De lunchplek onderweg er naartoe was zo heerlijk en rustig dat we nog even overwogen hebben om daar te blijven😁.

We kwamen onderweg ook nog langs 'piramides' uit de Middeleeuwen!

In Tours wilden we eerst de LPG-voorraad (en dan meteen ook maar de diesel voor de motor) aanvullen. We hebben een complete set met aansluitingen gekregen bij de gasflessen.... nee dus, die voor Frankrijk is toch net weer anders en moet als extra stuk op een van de anderen geschroefd worden. Bij de eerste pomp moesten we dus onverrichter zake weer omdraaien, er was geen bediening bij. Een pomp verderop had de juiste aansluiting achter de balie liggen, dus dat kwam dik in orde. Nog even doorgereden om te proberen zelf zo'n aansluiting te pakken te krijgen. Een hele grote zaak met allerlei auto-onderdelen.... nee dus, helaas. En bij de ANWB zijn ze gewoon te koop... We hebben nu weer 2 volle flessen en daarmee redden we het makkelijk tot half april, als we weer in Nederland zijn. We hebben alweer een fikse waslijst van dingen-te-doen dan....


In Tours stonden we alweer op een camping, vlakbij de rivier de Cher. Tours ligt tussen deze rivier en de Loire in. Best een grote stad, met alweer een Middeleeuws centrum met kleine straatjes en prachtige huizen! Woensdag zijn we naar dit oude centrum gaan lopen, dat was ruim 5 km. Eerst door een groot park (waarvan er heel veel zijn in Tours), een prachtige wandeling. 

Een reiger en de houtverzameling ten gevolge van hoog water

In de stad zelf hebben we nog wat routes van labcaches gelopen, o.a. over een aantal bruggen. 

En een met schoenschrapertjes😁, daar zijn er nog wat van bewaard gebleven. Eerst je schoenen schoonschrapen voordat je binnenstapt!

We hebben ook nog wat losse oppakkertjes gedaan. En onderweg genoten van alles wat we zagen!



We hebben zelfs nog even op een terrasje gezeten bij de Ierse Pub met een heeeeeerlijk biertje😁! 

Op het laatst zijn we nog naar de kathedraal gelopen. Deze stond in de steigers, zowel buiten als binnen. Het verschil tussen het wel en niet schoongemaakte deel is wel erg duidelijk...




Om half 8 's avonds waren we weer thuis en we hadden behoorlijk wat kilometers in de benen! De app gaf aan 12,1 km, maar die klopt niet echt. Het ligt dichter bij de 20.... Gisteren zijn we nog een keer gegaan, op de fiets, en die hebben we aan de rand van het centrum neergezet. Heen en terug was dat al 10 km!

We kwamen nog een leuk uithangbord tegen...😂

We hebben nog een labcache gedaan en heerlijk geluncht in een vegan restaurant (waar we woensdag te laat aankwamen om nog te kunnen lunchen). Het was behoorlijk koud, dus we kwamen per ongeluk alweer terecht bij de Ierse Pub, maar nu binnen. 

Daar hebben we heerlijk een uurtje gezeten en zijn daarna weer terug gefietst, door de regenbuien met natte sneeuw en af en toe hagel...

Vandaag zijn we weer verder gegaan en we staan nu in Châteaudun, op een P naast een kasteel en naast de Loir (zonder -e deze keer). 

Het is een hele koude dag, het schommelt tussen de 2 en 4 graden met harde wind en af en toe een bui, met natte sneeuw. Vannacht gaat het vriezen.... gelukkig hebben we een goeie kachel en volle gasflessen! Maar volgend jaar gaan we toch iets later in het jaar weer richting Nederland... brrr!

1 opmerking:

  1. Zo zit je in Tours op een veldje tussen de madeliefjes, en op het laatst krijgen jullie bijna sneeuw op je hoofd! 😒 Wat een groot verschil!
    Hebben jullie Gloria al gezellig in paassfeer versiert?

    Leuke selfie met het uithangbord 😄

    XX Annet

    BeantwoordenVerwijderen