vrijdag 28 juli 2023

We blijven nog even in Noorwegen

Maandag 24-7

We volgen de hele kustroute en gaan dus gewoon nog een stukje verder hierop. we hebben op het laatste stuk 1 oversteek met een boot. De route van vandaag gaat ook iets van de kust af, maar ook dat is een prachtig landschap.


Onderweg nog even wat boodschappen doen, en de kerk is open, dus maar even kijken. We moeten eerst een video bekijken (Engels ondertiteld) en daarna mogen we de kerk in, met een aardige meneer die ons op de hielen volgt en nog wat probeert te vertellen. Hij wijst ons wel op een paar bijzondere details. Oud allemaal!

  

We overnachten op een camping, want er zijn niet echt veel geschikte gratis plaatsen te vinden hier. Maar dan hebben we ook een daalders plekje, aan een rivier waar de getijden nog binnenkomen….



Dinsdag 25-7

We slapen lang, en vertrekken dus laat vandaag. Helemaal niet erg, we hebben de tijd aan onszelf en uitchecken kan tot 13.00 uur….

De kustweg is nu bijna afgerond, en we besluiten nog een stukje eraan vast te plakken en via Trondheim naar Molde te gaan. en dan niet via de snelweg. Wat een prachtige route hebben we uitgezocht!



We overnachten vlakbij de ferry naar Trondheim, op de P van de voet- en fietsferry. Aan het water en heerlijk rustig…


We hadden een mooie zonnige dag vandaag, temperatuur boven de 20 graden. Maar bij aankomst hier begon het te regenen….

Zo ziet het eruit als het weer droog is😃 dus nog even een avondwandelingetje naar de kerk.


Woensdag 26-7

En weer een prachtige reisdag, het begint bijna saai te worden… Wil zegt iedere dag: wat een prachtige weg rijden we vandaag! We komen tot vlakbij het begin van de Atlantische kustweg, die willen we nog even meepakken nu we hier toch zijn😁



We vinden een plaats voor de nacht op een P aan het eind van een doodlopend weggetje. Een komen en gaan van wandelaars, met of zonder hond. We hebben bijna geen bereik hier helaas.



Donderdag 27-7

Vandaag lukt het om het kleine stukje Atlantische kustweg te rijden. Iemand heeft bedacht dat het leuk is om allerlei kleine eilandjes voor de kust met elkaar te verbinden, en dat is inderdaad leuk…Het is helaas bewolkt en heeeeeeel druk…. Het hoort weer bij de populaire routes/bestemmingen dus…..

Een impressie van het moois wat we onderweg zagen


De Atlantische route

En een bezoekje aan een ‘stavkirke’, mooi! Niet eens een van de oudste kerken, maar met mooie oude elementen



We vonden het niet zo fijn om met de hele horde op de gratis P’s te gaan staan, dus we hebben een camping uitgezocht.

Vrijdag 28-7

Vandaag laten we de kust en de fjorden achter ons en gaan meer het binnenland in. Maar eerst nog een lange tunnel onder het water door, een brug, en een boot….

We verbazen ons steeds weer over de verschillende landschappen. Dan weer een smalle kloof tussen hoge bergen, dan weer glooiende groene heuvels en graanvelden… en heel vaak heel snel stromend water!


Nog een mooi klein kerkje onderweg

We staan alweer op een camping, de weg is druk en de parkeerplaatsen zijn klein…. Niet echt veel mogelijkheden voor vrij staan langs deze route.


Morgen verder op deze weg, richting Oslo en dan Zweden weer in. Dat is het plan, maar…..