zaterdag 1 juli 2023

Een hele week Rosvik en rustig verder

 Zaterdag 1-7

We zijn de hele week in Rosvik blijven staan, en we deden zo weinig dat het geen zin had om iedere dag te schrijvenšŸ˜. Het was warm, dus we deden rustig aan… lekker in de schaduw zitten lezen, een wandelingetje of een boodschapje, dat was het wel zo’n beetje. En een handwasje en lekker buiten laten drogen, het lijkt wel kamperen!

Bloemetjes geplukt op 1 van de wandelingen en dan net doen of je meedoet met de zonnewende-feesten… en daarna heb je een leuk bloemetje op tafel. Dit doen we niet te vaak, we zijn meer van het principe: geniet van de bloemen zoals ze groeien in de natuur….


Soms moest er schaduw gecreĆ«erd worden….

We hebben de eerste anderhalve maand van onze reis naar het noorden zoveel kilometers afgelegd, dat we het nu wel even lekker vonden zo. Even bijkomen. En even genieten van de rust hier in noord-Zweden, hoewel het op de CP hier ook aanmerkelijk drukker was dan 2 jaar geleden!

Nog een paar prachtige bomen hier in het dorp


Vandaag zijn we weer verder gegaan. We laten de dobbelsteen bepalen welke weg we nemenšŸ˜en dat betekende voor vandaag: door langs de kust, naar het zuiden. Eerst maar eens boodschappen doen, en als we iets leuks/bezienswaardigs zien onderweg, erheen en kijken! Vandaag was dat kerkdorp Ɩjebyn, bij PiteĆ„. Wil had geluk, want er was een grote zomermarkt…. Een grotere maat koekenpan gescoord, Wil helemaal blij! 

In het oude kerkdorp was een demonstratie van klederdrachten, met uitleg.


En tijdens het eten van een broodje even aan de buurvrouw gevraagd of er een kampeerwinkel in de buurt was. Na enig nadenken verwees ze ons terug naar PiteĆ„, daar is een winkel van Kabe, het bekende caravanmerk. En ze hadden exact hetzelfde opstapje voor ons als die we kwijt zijn geraakt! Nog blijer….

Na dit uitstapje zijn we nog een klein stukje doorgereden langs de kust. We staan nu op een P bij JƤvre, langs de E4. Het is een drukke weg dus de plek is niet zo idyllisch.


Gelukkig is het niet meer zo warm nu! 18 graden, zonnetje erbij, fris windje…. Heerlijk!

Helaas is mijn macbook ter ziele, dus we hebben aardig wat tijd besteed om alles op de i-pad toegankelijk te maken. Misschien ziet de blog er vanaf nu een beetje anders uit dus…. En we zijn gewisseld van mailadres, dus hopelijk komt alles goed over bij iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten