donderdag 30 november 2023

Herfst, veel regen en……. Winter!

 Zondag 19-11

Na ons bezoek aan Gert en Anneke hebben we overnacht in Bathmen, omdat we de volgende dag in Deventer moesten zijn. Op zich een prima plek, een P bij een sporthal. Maar op zaterdagochtend beginnen de voetballertjes al vroeg, en worden we helemaal ingesloten door auto’s waarin de jonge sporters naar het veld gebracht worden…. Gelukkig hadden we de hele ochtend nog de tijd, maar we zorgden wel dat we reisklaar waren zodat we konden vertrekken zodra er wat ruimte naast en voor de camper vrij kwam…. We reden dus ruim op tijd naar Deventer voor het kraamfeestje. En dat was maar goed ook, want normaal parkeren we onze grote auto bij het winkelcentrum vlakbij, maar dat lukt dus niet op zaterdag! Dan maar bij vd Valk parkeren, iets verder lopen… zo jammer dat het weer zo slecht was!

Na het gezellige (drukke) kraamfeestje zijn we naar Loenen gegaan. Lekker samen eten, kletsen, en vandaag nog weer een heerlijke boswandeling gemaakt. Met als afsluiting een lekkere lunch, altijd goed!

Daarna zijn we naar Ommen gereden, we gaan morgen en dinsdag nog even bij Johan en Dianne op bezoek.

Vrijdag 24-11

Maandag zijn we weer lopend naar Johan en Dianne gegaan, een lekkere wandeling! Nieske kwam ook nog langs met Pepijn, gezellig! Op de terugweg nog even wat boodschappen in het centrum, o.a. iets lekkers bij de koffie voor de dinsdag😋

Dinsdag is Wil voor Dianne ‘wat’ vogelvoer gaan halen en heeft het meteen buiten geïnstalleerd. Wat een hoeveelheid, ze heeft voor de hele winter genoeg!

We staan nog steeds in Ommen. Naast de bezoekjes op maandag en dinsdag hebben we nog hand- en spandiensten verleend deze week en oppasdiensten gedraaid😁👍 Dinsdagmiddag werd de moeder van Dianne nl. plotseling opgenomen in het ziekenhuis, wij hebben op Johan ‘gepast’, samen met Bertine. Dat ging helemaal goed natuurlijk…. Bertine heeft gekookt, met wat ervaringsdeskundigheid van Wil erbij👍

Woensdag hebben we nog wat extra spulletjes naar het ziekenhuis in Meppel gebracht, want we moesten toch naar de gemeente Ooststellingwerf om te stemmen. We mochten Diannes auto mee, fijn! 

Gisteren weer ‘oppassen’, nu zonder Bertine want die was aan ‘t werk. Dianne ging eerst naar Isala Zwolle, waar Maartje woensdag was bevallen van een gezonde dochter! Daarna naar Meppel, naar haar moeder. Die werd weer overgeplaatst naar Zwolle…. Het is een hele drukte en extra zorgen, we zijn blij dat we in de buurt kunnen staan en hulp kunnen verlenen waar nodig.

Vandaag een dag niks, vrij! Ik heb lekker veel aan de studie kunnen doen die ik net gestart ben: een online cursus ‘werken met de biotensor’. Leuk om weer iets nieuws te leren, ik geniet ervan!

Zondag 26-11

Zaterdag hadden we in principe ook ‘vrij’. We wilden graag even wat water halen bij Johan en Dianne, want WE DACHTEN DAT het water op de CP afgesloten was ivm vorst …. Bleek later helemaal niet zo te zijn…. We moesten koffie komen drinken, gezellig! Wil had onderweg lekkere oliebollen bij de kraam gehaald😋. Johan geniet zo van lekkere dingen… ze hebben uitgebreid verteld over hun bezoek gisteren aan de nieuwe kleindochter. Ik kon nog even strijken👍en Wil de sokken opvouwen💪.

‘s Middags nog even gewandeld langs de andere kant van het spoor. Daar stond een bijzonder verkeersbord, gewoon in het land🤭… en daar staat juffrouw Roos!

Het is wel weer oppassen deze dagen, op de juiste momenten gaan lopen en fietsen, want o o die regen….
Maar met de zon erbij krijg je een mooie regenboog!


Vanochtend eerst naar het watertappunt op de CP gereden. Heel voorzichtig, zodat alles kon blijven staan…. Het is gelukt! 
Vanmiddag hebben we weer een flink eind gewandeld, want het zou droog blijven. Wonderlijk dat de app van buienradar de fijne miezerregen niet kan zien…. Toch een mooie 6 km gedaan, met weer mooie herfstplaatjes👍

Donderdag 30-11

Maandag weer naar Johan en Dianne. Dianne ging naar Zwolle, naar het ziekenhuis, op bezoek bij haar moeder. Wij bleven gezellig bij Johan. Samen een documentaire over Frank Zappa kijken/luisteren, gezellig!
Dinsdag nog even een kort ochtendbezoekje, maar wel met een lekker gebakje😱😁
‘s Middags zijn we samen met Bertine op bezoek geweest bij Diannes moeder in het ziekenhuis. We hebben gezellig met haar in het restaurant gezeten, met wat lekkers bij de koffie natuurlijk… we groeien dicht!

Gisteren hebben we een ritje gemaakt naar Duitsland, want de winter is nu toch echt begonnen! En dan hebben we niet genoeg aan het elektrisch kacheltje alleen…. Zo zag de wereld eruit toen ik het gordijn opendeed!


Ook ‘s nachts moet de kachel een beetje blijven branden om ervoor te zorgen dat de vorstbeveiliging van de watertank niet omslaat en we alle ingenomen water weer kwijt zijn… Dus de LPG flessen moesten weer gevuld. We zijn naar Uelsen gereden en daar ook meteen wat boodschappen gehaald. Wat een prachtige wereld op de terugweg!



En dit was ons uitzicht toen we terug kwamen


Vanochtend weer naar Johan en Dianne gegaan, lopend, wat een prachtige wandeling zo! 


Dianne maakte van de gelegenheid gebruik om even boodschappen te halen en wij konden lekker even douchen!
‘s Middags ging Dianne weer naar het ziekenhuis voor een gesprek met de artsen. Ze gaan een goede plek voor haar moeder zoeken, want ze heeft volledige verzorging nodig. Het is een hele drukte extra zo…

We hebben een fantastisch cadeau van ze gekregen: 2 zitmatjes en een voetenkussen met infrarood-warmte erin! Zo lekker! 


Het is heel bijzonder om de seizoenen in Nederland weer mee te maken. We genieten ervan! En het is heel fijn om te merken dat het prima te doen is in de camper, ook met kou. We nemen dan wel extra maatregelen, o.a. Een lang isolatiedoek voor in de auto en fleecedekentjes voor de ramen. En dan nu deze warmteverwennerij erbij, wie doet je wat!





vrijdag 17 november 2023

Meer mooie herfstmomenten….. en kerst!

 Zaterdag 11-11

Na het ophalen van de stempassen donderdag zijn we naar Eerbeek gereden. Weer naar de vertrouwde plek bij de molen. ‘s Avonds mochten we weer meegenieten van de repetitie van de plaatselijke fanfare 😁. En vrijdagochtend scharrelde er een grote groep keepjes naast de camper, leuk! Het zijn maar kleine vogeltjes, en ze hebben een prima schutkleur tussen de herfstblaadjes!


‘s Middags zijn we naar Loenen gegaan en staan nu met de camper 2 nachten op het park bij Lillian. Een eigen ‘privé-plek’, gratis😁
Vanochtend zijn we naar Tiel geweest voor een workshop met kristallen, we mochten de auto van Lillian mee, dat was heel fijn! Het was een bijzondere workshop, we zijn blij dat we daar naartoe konden nu we wat langer in Nederland zijn👍.

Zondag 12-11

Vanmiddag weer uit Loenen vertrokken, na eerst weer de was gedaan te hebben en gedoucht👍! En nog even een lekker stukje gewandeld, het was heerlijk zonnig weer. Een verademing na al die regen….

Nu staan we weer in Ommen, op de CP, aan de stroom, dus vannacht kan het elektrisch kacheltje op een laag pitje blijven branden. Het wordt kouder ‘s nachts…. Toen we aankwamen was er zich net een deken van mist over de velden aan het vormen, een prachtig gezicht! Echt herfst….

Morgen weer een bezoekje aan Johan en Dianne; ze hebben inmiddels een rolstoel geregeld, dus als het mooi weer is kunnen we mooi een rondje lopen!

Woensdag 15-11

We  zijn maandag bij Johan en Dianne geweest, maar o o die regen… niet wandelen dus, Dianne heeft ons zelfs opgehaald van de Stekkenkamp! We hebben gezellig samen de quiz gedaan van het familieweekend. 

De regen was weer een beetje over, dus we konden terug lopen naar de camper😁. Eerst nog even boodschappen doen in het centrum: wat baby-cadeautjes en elk 2 nieuwe broeken!

Dinsdag nog even weer bij Johan en Dianne langs voor de herkansing: nu een rondje gelopen met Johan in de rolstoel👍

Na een lekkere lunch samen zijn we naar Drachten gereden. Het had geen zin om via Oosterwolde te gaan, want het 2e pakje was nog niet binnen…. Morgen dan maar.

Dus vandaag inderdaad naar Oosterwolde voor 2 pakjes. Maar eerst een bezoek aan de Tuindorado in Drachten, want o, de kerstsfeer daar…. Zo geweldig!




We hadden al genoeg kerstversiering, maar er kon best nog wat bij voordat het écht teveel wordt

 De ster hangt al

Een kleine impressie van de kerstsfeer binnen
….en dan staan de snoeren met kerstlampjes (wit en gekleurd) er nog niet eens op…. En het boompje hangt nog niet vol…. En de rest van de kerstversiering staat nog in een tas in de kast….
Nog een paar mooie pic-collages van Wil😁👍


We staan nu in Heerde, onder Zwolle. We hebben hier nog nooit eerder gestaan, maar het lijkt een goeie plek, midden in het dorp. Morgen maar es even rustig de omgeving verkennen, want het was al donker toen we aankwamen.

Vrijdag 17-11

We hebben gisteren eerst ‘s ochtends door de winkelstraat van Heerde gewandeld. Best een leuk dorp! En een grote bio-supermarkt, dus weer wat boodschappen gescoord. En lekker brood bij de bakker + iets lekkers bij de koffie…. Wil had helaas iets gekozen wat erg tegenviel😱
Een van de restaurants had een mooie pompoenen-uitstalling


Daarna zijn we naar Ruurlo gereden, daar zijn 2 camperplaatsen bij een camping in het bos, aan de weg. De camping is gesloten dus we stonden er nu gratis😁maar de stroom deed het dus ook niet. De camping waar we normaal staan als we in Ruurlo zijn is ook gesloten, zoals de meeste campings. Maar zo redden we ons ook prima. De tomtom wees ons helaas een wonderlijke aanrijroute…. Wil moest flink gassen om niet vast te komen zitten op de zandweg vol kuilen…. Arme juffrouw Roos!


Vanochtend zijn we heerlijk naar Gert en Anneke gewandeld. De zon scheen volop, de ochtendmist gaf een mooi effect. Nog steeds echt herfst maar je voelt de winterse kou al komen…


Wil en Gert hadden ieder apart herinneringen aan Johan opgeschreven, en die 2 stukken hebben ze nu samengevoegd. Het is een mooi verhaal geworden. Raar om dat nu al te doen, maar ook heel waardevol.

donderdag 9 november 2023

Genieten van de herfst (?) en herfstklus

 Vrijdag 3-11

We zijn 1 nachtje in Ommen gebleven, en hebben dinsdagochtend een bezoekje gebracht aan Johan en Dianne. Gehoor gevend aan onze behoefte om meer te gaan wandelen zijn we lopend naar ze toe gegaan, zo’n 3,5 km. Toen we aankwamen konden we meteen doorlopen, want Johan was aan z’n ochtendwandeling toe… Het was prachtig zonnig herfstweer en we hebben heerlijk nog een rondje om de vijver gedaan. Johan liep nu weer beter dan de dag ervoor zei Dianne. We hebben gezellig zitten kletsen over van alles en vervolgafspraken gemaakt. Daarna weer heerlijk lopend terug naar juffrouw Roos. Even eten en door naar Loenen. 

In Loenen hebben we wat hand en spandiensten verricht, o.a. petroleum halen in Minderhout, België. Op de dag dat het zo stormde! Op de terugweg lag er een boom om op de weghelft waar we een uurtje eerder zelf hebben gereden😱. Ik vond het spannend genoeg zo.

Na een paar dagen in Loenen zijn we weer in Ommen neergestreken. Morgenavond gaan we samen met Johan en Dianne, Maartje en Bert naar Rouveen. Daar vind dit weekend het familieweekend van de Loddertjes plaats (de familie van de kant van Wil haar moeder). Wij gaan even meegenieten tijdens de maaltijd zaterdag, en dan weer naar huis. Zo dapper dat Johan en Dianne dit nog gaan doen, maar Johan zegt steeds dat hij het fijn vindt om iedereen weer te ‘zien’! 

Zondag 5-11

Gisteren kwam Maartje ons halen. Eerst nog even gezellig een kopje thee gedronken en gekletst, om half 5  waren we bij Johan en Dianne om ze op te halen. In 2 auto’s naar Rouveen, dat ging prima zo! Johan heeft heerlijk zitten eten en er kwam steeds weer iemand anders bij hem zitten om even te praten. Na het eten zijn we meteen weer gegaan, het kostte veel energie en bij thuiskomst is hij meteen weer op bed gegaan!

Wij hebben het zelf ook erg gezellig gevonden om iedereen even te zien en te spreken.

Vandaag heel regenachtig weer, in de korte periode dat het droog was hebben we toch even lekker kunnen wandelen en weer een paar plaatjes kunnen maken van paddenstoelen.

 Een ‘op-de-kop’-paddenstoel


Maandag 6-11

Vandaag een snoeidag bij Johan en Dianne. 2 ‘boompjes’ moesten van hun takken ontdaan worden.  Bertine en ik liepen eerst een rondje met Johan, maar dat ging behoorlijk moeizaam dus ‘t werd een klein rondje. Wil ging ondertussen heel dapper aan het werk. Bij het eerste boompje hielp Dianne de takken afvoeren, bij het 2e deed ik dat.


En opeens is er ruimte voor een ‘paar’ vetbolletjes….


Deze foto kregen we later van Dianne: 2 gaaien lusten wel een pindaatje….


Woensdag 8-11

Na Ommen zijn we een nachtje in Lhee gaan staan. Op de snelweg zie je al een groot reclamebord: stee in Lhee… laten we ‘t maar es proberen.
Plaats voor 60 campers, keurig in rijtjes. Nog een extra veld voor extra lange campers. Inchecken/betalen via een zuil, goed te doen. Mooi en schoon (en verwarmd!) toiletgebouw. Stroom gratis…. Toch niet, alles gaat opeens uit. Als je op de website kijkt staat daar dat je 6 kWh krijgt. Daar kun je niet de hele tijd een elektrisch kacheltje op laten draaien…. Beetje jammer.
De volgende ochtend heerlijk in het bos gewandeld. Wil heeft een nieuwe hobby: pic-colages maken (van Dianne geleerd). Dus heel veel foto’s van paddenstoelen en daar een mooie compilatie van maken😁



Gisteren wilden we naar de gemeente waar we nu ingeschreven staan om kiezerspassen te regelen. Daarmee hoef je niet in je eigen gemeente te stemmen. Het is niet gelukt, want je moet de stempas dan inleveren…. We hadden net gehoord dat mijn stempas nog in Oosterwolde bezorgd is. Die van Wil hangt nog ergens…. We weten nu wel zeker dat met de inschrijving in de gemeente Midden-Groningen alles goed gegaan is.
Vandaag gaan we naar Norg, een borrel halen bij Trijn. We zetten de camper neer op de P bij het Molenduinbad, maar es kijken hoe het voelt om daar te overnachten….

Donderdag 9-11

Gisteren hebben we heel gezellig bij Trijn gezeten. Lekkere hapjes en soepje erbij👍
Dit is een prima plek om te overnachten. Niet heel rustig, veel auto’s die af en aan rijden voor het zwembad en de tennisbanen. Maar na 10 uur wordt het stil😁.
We horen dat inmiddels 2 stempassen in Oosterwolde zijn bezorgd, en ook 2 in Tjuchem! We kunnen lekker frauderen en dubbel stemmen! We gaan die in Oosterwolde straks halen en dan afzakken naar het zuiden van het land, zaterdag hebben we een afspraak in Tiel.

Het is nu droog, dus straks nog maar even wandelen. Maar wat een regen hebben we de laatste tijd! Ook dat is herfst…