donderdag 9 november 2023

Genieten van de herfst (?) en herfstklus

 Vrijdag 3-11

We zijn 1 nachtje in Ommen gebleven, en hebben dinsdagochtend een bezoekje gebracht aan Johan en Dianne. Gehoor gevend aan onze behoefte om meer te gaan wandelen zijn we lopend naar ze toe gegaan, zo’n 3,5 km. Toen we aankwamen konden we meteen doorlopen, want Johan was aan z’n ochtendwandeling toe… Het was prachtig zonnig herfstweer en we hebben heerlijk nog een rondje om de vijver gedaan. Johan liep nu weer beter dan de dag ervoor zei Dianne. We hebben gezellig zitten kletsen over van alles en vervolgafspraken gemaakt. Daarna weer heerlijk lopend terug naar juffrouw Roos. Even eten en door naar Loenen. 

In Loenen hebben we wat hand en spandiensten verricht, o.a. petroleum halen in Minderhout, België. Op de dag dat het zo stormde! Op de terugweg lag er een boom om op de weghelft waar we een uurtje eerder zelf hebben gereden😱. Ik vond het spannend genoeg zo.

Na een paar dagen in Loenen zijn we weer in Ommen neergestreken. Morgenavond gaan we samen met Johan en Dianne, Maartje en Bert naar Rouveen. Daar vind dit weekend het familieweekend van de Loddertjes plaats (de familie van de kant van Wil haar moeder). Wij gaan even meegenieten tijdens de maaltijd zaterdag, en dan weer naar huis. Zo dapper dat Johan en Dianne dit nog gaan doen, maar Johan zegt steeds dat hij het fijn vindt om iedereen weer te ‘zien’! 

Zondag 5-11

Gisteren kwam Maartje ons halen. Eerst nog even gezellig een kopje thee gedronken en gekletst, om half 5  waren we bij Johan en Dianne om ze op te halen. In 2 auto’s naar Rouveen, dat ging prima zo! Johan heeft heerlijk zitten eten en er kwam steeds weer iemand anders bij hem zitten om even te praten. Na het eten zijn we meteen weer gegaan, het kostte veel energie en bij thuiskomst is hij meteen weer op bed gegaan!

Wij hebben het zelf ook erg gezellig gevonden om iedereen even te zien en te spreken.

Vandaag heel regenachtig weer, in de korte periode dat het droog was hebben we toch even lekker kunnen wandelen en weer een paar plaatjes kunnen maken van paddenstoelen.

 Een ‘op-de-kop’-paddenstoel


Maandag 6-11

Vandaag een snoeidag bij Johan en Dianne. 2 ‘boompjes’ moesten van hun takken ontdaan worden.  Bertine en ik liepen eerst een rondje met Johan, maar dat ging behoorlijk moeizaam dus ‘t werd een klein rondje. Wil ging ondertussen heel dapper aan het werk. Bij het eerste boompje hielp Dianne de takken afvoeren, bij het 2e deed ik dat.


En opeens is er ruimte voor een ‘paar’ vetbolletjes….


Deze foto kregen we later van Dianne: 2 gaaien lusten wel een pindaatje….


Woensdag 8-11

Na Ommen zijn we een nachtje in Lhee gaan staan. Op de snelweg zie je al een groot reclamebord: stee in Lhee… laten we ‘t maar es proberen.
Plaats voor 60 campers, keurig in rijtjes. Nog een extra veld voor extra lange campers. Inchecken/betalen via een zuil, goed te doen. Mooi en schoon (en verwarmd!) toiletgebouw. Stroom gratis…. Toch niet, alles gaat opeens uit. Als je op de website kijkt staat daar dat je 6 kWh krijgt. Daar kun je niet de hele tijd een elektrisch kacheltje op laten draaien…. Beetje jammer.
De volgende ochtend heerlijk in het bos gewandeld. Wil heeft een nieuwe hobby: pic-colages maken (van Dianne geleerd). Dus heel veel foto’s van paddenstoelen en daar een mooie compilatie van maken😁



Gisteren wilden we naar de gemeente waar we nu ingeschreven staan om kiezerspassen te regelen. Daarmee hoef je niet in je eigen gemeente te stemmen. Het is niet gelukt, want je moet de stempas dan inleveren…. We hadden net gehoord dat mijn stempas nog in Oosterwolde bezorgd is. Die van Wil hangt nog ergens…. We weten nu wel zeker dat met de inschrijving in de gemeente Midden-Groningen alles goed gegaan is.
Vandaag gaan we naar Norg, een borrel halen bij Trijn. We zetten de camper neer op de P bij het Molenduinbad, maar es kijken hoe het voelt om daar te overnachten….

Donderdag 9-11

Gisteren hebben we heel gezellig bij Trijn gezeten. Lekkere hapjes en soepje erbij👍
Dit is een prima plek om te overnachten. Niet heel rustig, veel auto’s die af en aan rijden voor het zwembad en de tennisbanen. Maar na 10 uur wordt het stil😁.
We horen dat inmiddels 2 stempassen in Oosterwolde zijn bezorgd, en ook 2 in Tjuchem! We kunnen lekker frauderen en dubbel stemmen! We gaan die in Oosterwolde straks halen en dan afzakken naar het zuiden van het land, zaterdag hebben we een afspraak in Tiel.

Het is nu droog, dus straks nog maar even wandelen. Maar wat een regen hebben we de laatste tijd! Ook dat is herfst…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten