vrijdag 17 november 2023

Meer mooie herfstmomenten….. en kerst!

 Zaterdag 11-11

Na het ophalen van de stempassen donderdag zijn we naar Eerbeek gereden. Weer naar de vertrouwde plek bij de molen. ‘s Avonds mochten we weer meegenieten van de repetitie van de plaatselijke fanfare 😁. En vrijdagochtend scharrelde er een grote groep keepjes naast de camper, leuk! Het zijn maar kleine vogeltjes, en ze hebben een prima schutkleur tussen de herfstblaadjes!


‘s Middags zijn we naar Loenen gegaan en staan nu met de camper 2 nachten op het park bij Lillian. Een eigen ‘privé-plek’, gratis😁
Vanochtend zijn we naar Tiel geweest voor een workshop met kristallen, we mochten de auto van Lillian mee, dat was heel fijn! Het was een bijzondere workshop, we zijn blij dat we daar naartoe konden nu we wat langer in Nederland zijn👍.

Zondag 12-11

Vanmiddag weer uit Loenen vertrokken, na eerst weer de was gedaan te hebben en gedoucht👍! En nog even een lekker stukje gewandeld, het was heerlijk zonnig weer. Een verademing na al die regen….

Nu staan we weer in Ommen, op de CP, aan de stroom, dus vannacht kan het elektrisch kacheltje op een laag pitje blijven branden. Het wordt kouder ‘s nachts…. Toen we aankwamen was er zich net een deken van mist over de velden aan het vormen, een prachtig gezicht! Echt herfst….

Morgen weer een bezoekje aan Johan en Dianne; ze hebben inmiddels een rolstoel geregeld, dus als het mooi weer is kunnen we mooi een rondje lopen!

Woensdag 15-11

We  zijn maandag bij Johan en Dianne geweest, maar o o die regen… niet wandelen dus, Dianne heeft ons zelfs opgehaald van de Stekkenkamp! We hebben gezellig samen de quiz gedaan van het familieweekend. 

De regen was weer een beetje over, dus we konden terug lopen naar de camper😁. Eerst nog even boodschappen doen in het centrum: wat baby-cadeautjes en elk 2 nieuwe broeken!

Dinsdag nog even weer bij Johan en Dianne langs voor de herkansing: nu een rondje gelopen met Johan in de rolstoel👍

Na een lekkere lunch samen zijn we naar Drachten gereden. Het had geen zin om via Oosterwolde te gaan, want het 2e pakje was nog niet binnen…. Morgen dan maar.

Dus vandaag inderdaad naar Oosterwolde voor 2 pakjes. Maar eerst een bezoek aan de Tuindorado in Drachten, want o, de kerstsfeer daar…. Zo geweldig!




We hadden al genoeg kerstversiering, maar er kon best nog wat bij voordat het écht teveel wordt

 De ster hangt al

Een kleine impressie van de kerstsfeer binnen
….en dan staan de snoeren met kerstlampjes (wit en gekleurd) er nog niet eens op…. En het boompje hangt nog niet vol…. En de rest van de kerstversiering staat nog in een tas in de kast….
Nog een paar mooie pic-collages van Wil😁👍


We staan nu in Heerde, onder Zwolle. We hebben hier nog nooit eerder gestaan, maar het lijkt een goeie plek, midden in het dorp. Morgen maar es even rustig de omgeving verkennen, want het was al donker toen we aankwamen.

Vrijdag 17-11

We hebben gisteren eerst ‘s ochtends door de winkelstraat van Heerde gewandeld. Best een leuk dorp! En een grote bio-supermarkt, dus weer wat boodschappen gescoord. En lekker brood bij de bakker + iets lekkers bij de koffie…. Wil had helaas iets gekozen wat erg tegenviel😱
Een van de restaurants had een mooie pompoenen-uitstalling


Daarna zijn we naar Ruurlo gereden, daar zijn 2 camperplaatsen bij een camping in het bos, aan de weg. De camping is gesloten dus we stonden er nu gratis😁maar de stroom deed het dus ook niet. De camping waar we normaal staan als we in Ruurlo zijn is ook gesloten, zoals de meeste campings. Maar zo redden we ons ook prima. De tomtom wees ons helaas een wonderlijke aanrijroute…. Wil moest flink gassen om niet vast te komen zitten op de zandweg vol kuilen…. Arme juffrouw Roos!


Vanochtend zijn we heerlijk naar Gert en Anneke gewandeld. De zon scheen volop, de ochtendmist gaf een mooi effect. Nog steeds echt herfst maar je voelt de winterse kou al komen…


Wil en Gert hadden ieder apart herinneringen aan Johan opgeschreven, en die 2 stukken hebben ze nu samengevoegd. Het is een mooi verhaal geworden. Raar om dat nu al te doen, maar ook heel waardevol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten