maandag 30 oktober 2023

Duitsland en kriskras door NL

 Maandag 23-10

Gisteren hebben we heerlijk een paar keer een wandelingetje gemaakt, heerlijk langs de Vecht. Prachtig zonnig herfstweer! Af en toe even een buitje, en wel donkere luchten


Er vliegen veel ganzen over! We kunnen zo genieten van dat geluid…

Vandaag hebben we fietstochtje gemaakt langs knooppunten. Mooie omgeving voor een fietstochtje! In Gramsbergen streken we neer in een cafeetje, later kwamen we er achter dat de moeder van Dianne hier geboren is😃!

We zijn het hele dorp door geweest aan de hand van 2 labcaches. Leuk!



Nog even het ‘Gramsberger bosje’ in met de ‘kindersteen’: in Gramsbergen komen daar de kindertjes vandaan…. Deze maand loopt er een kabouterpad door dit bosje.


Nog even wat mooie plaatjes van de maan achter de molen en de wolken….


En bloemetjes! Het is echt een heel fijne plek om te staan, je kunt heerlijk even langs het water wandelen!


Woensdag 25-10

Vandaag zijn we weer uit Duitsland vertrokken, want we gaan morgen even weer bij Johan en Dianne kijken. Daar schijnt het best goed te gaan, stabiele situatie, Johan vandaag weer in de kleren en even naar buiten! Ben benieuwd hoe hij er morgen bij zit!
We hebben nog wel eerst even LPG getankt in de gasflessen, dat mag in Duitsland gewoon👍i.t.t in Nederland👎 met al z’n regeltjes en wetjes….
We staan nu op een CP vlakbij Ommen, in Giethmen. Een mooie nieuwe CP heel netjes, ingedeeld, helaas is de douche niet erg warm😱 maar een goeie plek om te staan! En op fietsafstand van Ommen.

Vrijdag 27-10

Gisteren dus naar Johan en Dianne geweest. Het was prachtig weer, dus nog een extra rondje fietsen langs de stuw van Junne…. Alweer de Vecht!
We hebben het heel gezellig gehad in Ommen. Johan zat in de kleren en genoot van het gezellig samen eten. Je kon wel merken dat het af en toe wat te druk was met het geklets, Hij kon alle gesprekken niet volgen en het vermoeide hem. Fijn om weer even te zien hoe het daar is en we hebben heerlijk Surinaams gegeten!
Vandaag zijn we via Oosterwolde naar Bakkeveen gereden. In Oosterwolde lagen onze nieuwe bankpasjes op ons te wachten, en in Bakkeveen hebben ze zulke fijne wasmachines en drogers…. Ook weer klaar!
Dit weekend staan we weer in de buurt van Loenen, en daarna gaan we toch maar weer even in Ommen kijken… zo crossen we wat heen en weer, maar het is heel fijn om zo dicht bij alle dierbaren te zijn. Toch verlang ik stiekem zo nu en dan naar Portugal, zeker als ik dan prachtige foto’s van nicht Carin krijg (je weet wel, die waar wij bij in wonen) die momenteel weer in haar huis in Portugal is….

Zaterdag 28-10

Vandaag weer vertrokken uit Bakkeveen richting de Veluwe. we staan vannacht weer bij de molen in Eerbeek, een fijne en rustige plek! Morgen gezellig de hele dag bij Lillian en daarna weer naar Ommen voor weer een bezoekje aan Johan en Dianne.
Hoewel, rustig….. de jeugd heeft het oudjaarsgevoel alweer te pakken…. Af en toe is er een flinke dreun te horen vanuit het park!

Maandag 30-10

Gisteren heerlijk gewandeld in Loenen met z’n drieën, en vandaag alweer, maar nu samen. Zo mooi met de herfstkleuren en alle paddestoelen! Vandaag zo’n 5 km  bij de ‘watervallen’ van Loenen. Er is alleen geen water vanwege onderhoud…. We hebben nog even 3 stages van een labcache gedaan die we eerder al begonnen waren.
Het was heerlijk om zo ‘ver’ te wandelen. Eigenlijk is dat verslavend, we willen het echt weer oppakken nu…
Even wat herfstplaatjes….



We staan nu weer in Ommen, morgen weer een bezoekje aan Johan en Dianne. 
Ik eindig met een grappig plaatje:






1 opmerking:

  1. Ik ben verleden week erg voor uit gegaan toen ben ik naar buiten gegaan om mijn scootmobiel aan de stroom te zetten ging prima ,wel moe.volgende dag kijken of hij opgeladen was ,ja hoor vol ,ik kon het niet laten rondje gereden om gebouw kwam trein tegen stond te praten met mevr die corona had gehad. dusjip is er weer maar moe.

    BeantwoordenVerwijderen