zaterdag 21 oktober 2023

Even in Duitsland, weer in Ommen en terug naar Duitsland

 Zondag 15-10

Gisteren zijn we vanuit Loenen naar Duitsland gereden, we hebben zin om even een paar dagen over de grens te staan. Eerst maar even uitgebreid boodschappen doen (veel vegan!) bij de Lidl. Hier zijn weer hele andere producten verkrijgbaar. Ook een lekker flesje drank voor Wil👍😁

We zijn gaan staan in Veldhausen, vlak bij Neuenhaus. We staan op een P bij een parkje met een molen en openluchtmuseum.

Vandaag lekker even een rondje gelopen hier. Eerst in het parkje, we moesten cijfers zoeken om de coördinaten van een cache te vinden. 


En weer een bankje met een mooie spreuk

Daarna nog even een rondje door het dorp. Prachtig herfstweer vandaag! Het wordt een stukje kouder, de kachel brandt….

Dinsdag 17-10

We zijn gisteren laat in de middag nog weer naar een andere plek gereden, ook weer in Duitsland, maar nog dichter bij de grens😁: in Laar, vlak onder Coevorden. Echt een mooie CP, ruim, uitzicht op weer een molen…. En vlak bij de Vecht! We hebben heerlijk een stuk kunnen lopen daarlangs.




Helaas kregen we slechte berichten over Johan, dus zijn we aan het eind van de middag weer naar Ommen gereden. We staan nu weer op de CP daar zodat we Dianne wat kunnen ontlasten in de zorg.

Woensdag 18-10

Vandaag zijn we bij Dianne. Ze hebben gelukkig een goede nacht gehad en Johan is weer helderder en stabieler, dankzij de ophoging van de medicijnen. Er worden steeds meer aanpassingen geregeld, en er is thuiszorg. Er staat nu een bed in de kamer, hij kan gaan liggen zo vaak als nodig en is er toch gezellig bij. Hij ziet bijna niets meer nu.

Vrijdag 20-10

Ook gisteren zijn we bij Johan en Dianne geweest, hebben boodschappen en wat klusjes gedaan en ‘meegedacht’. De situatie begint al wat te wennen, de kunst is om het niet al te vermoeiend te laten zijn met bezoekjes…. De komende dagen zijn gedoseerd gevuld, o.a. vandaag Nieske met Pepijn. Johan is zo blij en dankbaar met bezoek en hulp🥰

Vandaag nog een bezoekje in Zwolle, lekker geluncht daar bij Annet 👍, gezellig! Daarna naar Loenen om de elektrische fiets van Lillian en nog wat andere dingen te brengen. Het was erg slecht weer de hele dag, druk op de weg☹️, files…..

We staan nu in Emlichheim, weer vlak over de grens in Duitsland. We wilden nog even boodschappen doen daar, en het was inmiddels zo laat dat we daar op de CP zijn gaan staan. Dat heeft de gemeente goed geregeld, op dezelfde manier als in Laar, een keurige overnachtingsplaats met alle voorzieningen voor € 5,-👍

Zaterdag 21-10

We hadden gisteren de hele dag contact met Evelien, want Tijn was voor onderzoek in het ziekenhuis wegens buikpijn. De avond ervoor ook al, toen konden ze nog geen duidelijke diagnose stellen. Uiteindelijk bleek dat er toch een operatie nodig was: de blindedarm was ontstoken en moest verwijderd! Hij moest de hele middag nog wachten omdat er allerlei spoedgevallen tussendoor kwamen, uiteindelijk was hij pas ‘s avonds rond 9 uur aan de beurt! Na een kort nachtje mocht hij vanochtend al weer naar huis!


We hebben vandaag heerlijk rustig aan gedaan na toch weer een drukke en lange dag gisteren. Lekkere broodjes gehaald bij de bakker, dat kunnen ze goed hier! 
Even een telefoontje met schoonzus Sieny: ze wordt vandaag 75!🥳
Vanmiddag toch weer vertrokken naar Laar, 10 km dichter bij de grens. Daar is het wat ruimer en meer in de natuur, dat vinden we heerlijk! En aan de Vecht, lekker wandelen👍, heerlijk hier en gezellig naast een weiland met schaapjes. We nemen de vele vliegen maar op de koop toe😱




Geen opmerkingen:

Een reactie posten