zondag 4 september 2022

Hamelen

Wat ik nog vergat te vertellen in de vorige blog: hier in Duitsland zie je op heel veel plekken fruitbomen langs de weg staan. Wat daar aanhangt/ af valt is voor iedereen! Rond de kinderspeelplaats waar we stonden lagen veel appels op de grond; Wil heeft de beste er uit gezocht en er heerlijke appelmoes van gemaakt! Ze heeft ze gemengd met kleine wilde pruimpjes (rode Mirabellen) die ze van een andere camperaar had gekregen, ze hadden teveel... met recht eten uit de natuur! 

We zijn vandaag weer een stukje verder naar het oosten gegaan. Wil wilde graag naar Hamelen, en we hadden een paar mogelijke overnachtingsplaatsen uitgezocht op weg daar naartoe. De eerste was vol; de tweede vonden we helemaal niks, een klein ingesloten gravelplaatsje aan de rand van een dorp; de derde was niet te vinden, alleen een landweggetje; de vierde, bij een kerkhof, stond vol met personenauto's en was erg klein. Inmiddels waren we steeds een stukje verder gereden, en we kwamen dus vandaag al in Hamelen terecht!

Ook hier is het best druk op de camperplaats (bij de kanovereniging), maar we vonden nog een mooi plekje in de schaduw. We waren best vroeg gaan rijden, dus in het begin van de middag stonden we geïnstalleerd en we hadden nog tijd genoeg om de stad in te gaan. Een kwartiertje lopen langs de Weser en we waren al in de Altstadt. We hebben daar 5 labcaches tegelijk gelopen (helaas lag het handige uitgeprinte kaartje nog in de camper...😰 maar we hebben ons gered!). Zulke caches leiden je langs de bezienswaardigheden die je niet mag missen, en dat is erg handig!

We hebben prachtige oude huizen gezien, allemaal voorzien van gevels met teksten en namen in goud. En fonteinen en beelden, natuurlijk ook van 'de rattenvanger'. En uithangborden.... We hebben erg genoten van deze stadswandeling!






Hoe kun je een prachtige gevel verknollen!

We kwamen toevallig op het goede moment op de markt: het carillon van de rattenvanger!

Uitzicht op de Weser


Een slimme rat bij een computerbedrijf😁 met een slimme muis...

Het etentje aan het eind was ook nog om onze trouwdag (03-09-03) te vieren. Het viel erg tegen helaas, Wil heeft voor het eerst een slechte review geschreven... jammer!

We konden na thuiskomst nog lekker buitenzitten en genieten van de prachtige lucht!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten