vrijdag 4 november 2022

Genieten van mooie plekken in het zuiden van Frankrijk

 Woensdag zijn we weer vertrokken uit Avignon, om ergens boven Nîmes uit te komen. We kwamen daarbij vlak langs de Pont du Gard, dus daar zijn we eerst maar even langs gegaan. Een prachtige ruime parkeerplaats, helaas € 43,- boete als je hier gaat overnachten....

Na een korte wandeling, waarbij je langs caféetjes en winkeltjes komt (dus maar even een kopje koffie met iets lekkers😁) kom je dan bij de brug. Indrukwekkend! Gebouwd als aquaduct, in de 1e eeuw na Christus, om de stad Nîmes van water te voorzien. Verval: 23 cm per kilometer. Het water liep door de bovenste verdieping, afgedekt met stenen platen. Later is er nog een brug aan vast gebouwd. 




De waterloop, bovenop, met in de verte de afdekplaten

Hier kun je goed zien, in de onderste bogenrij, dat de brug later is aangebouwd.

Vlak bij de brug stonden een paar olijfbomen van meer dan 1000 jaar oud... Wil staat er voor😁

Ook werd er uitgelegd hoe de landbouw er in die tijd uitzag. Percelen met graan afgewisseld met olijfbomen en wijngaarden.

We zijn nog een half uurtje doorgereden en hebben overnacht in Saint-Mamert-du-Gard. Een klein plaatsje met een officiële CP die vol stond😥 - Wij zijn gaan staan achter voormalige sportvelden, lekker rustig😁.

Tegen de avond kwamen er gezellig een paar auto's bij staan... er stapten mannen uit die allemaal herkenbaar waren aan een oranje kledingstuk. Een draadhek werd opzij gezet en de mannen verdwenen achter de bosjes, met allerlei tuingereedschappen. Een klein uurtje later vertrokken ze weer, het werd ook te donker... Ze keken erg naar ons, we stonden daar toch echt wel illegaal...

Donderdag weer een klein stukje verder, naar Saint-Bauzille-de-Putois...de namen worden steeds mooier!

Helaas is het mooie weer voorbij, we moesten zelfs de kachel aan, brrrr! En het regende, het was nog even spannend of we wel weg konden komen (gras en natte vette leemklei😧); maar Wil en Gloria zijn fantastisch, het was geen enkel probleem!

We hebben alweer maar een klein stukje afgelegd, zo'n kilometer of 50. We beginnen het weer te leren, het echte camperen👍😁. En we reden door een prachtig gebied, we zijn inmiddels in de Cevennes. De heuvels worden weer bergen, het is hier echt mooi!

De CP die we hebben uitgezocht is een P bij de Grotte des Demoiselles. Een mooie ruime parkeerplaats, veilig op grind😃. Er staan weer een paar bijzondere 'campers': omgebouwde vrachtwagentjes...

Een loslopende hond, een soort herder, viel een man aan die naar zijn camper terugliep.... echt zo'n actie die je van een politiehond verwacht, doodeng! De man bleef rustig staan, de eigenares van de hond kreeg hem gelukkig te pakken maar hij hing al aan z'n arm en had de kleding beet! Dat zijn dan toch weer minder leuke dingen om te zien...

We hadden geen zin om de grot in te gaan en zijn de volgende dag, vrijdag, weer verder gereden. Maar eerst hebben we nog even genoten van een groep vale gieren die opsteeg van de rotsen! Wat een cadeau! Ze staan helaas niet op de foto, maar je kunt wel mooi zien dat de rotsen in de zon liggen. Dat hebben ze nodig om op te kunnen stijgen, de thermiek die dan ontstaat.

We hadden een mooie weg uitgezocht dachten we, en dat klopte ook! Af en toe wat smal, maar wat hebben we weer mooie dingen gezien! We volgden voor een groot deel in de rivier l'Hérault.

Onderweg een paar keer uitgestapt voor wat mooie plaatjes en een bezoekje aan de Chapelle Saint-Étienne d'Issensac, een romaanse 12e eeuwse kerk.


Wil moest natuurlijk weer gevaarlijk doen...


De derde is een zoekplaatje: waar staat Wil? De rotsblokken waren toch te hoog om nog verder af te dalen... Maar het resultaat is een mooie foto van de bogen van de brug!




Een paar impressies van de rivier...


We staan nu in een klein dorpje, Saint-Jean-de-Fos. Best een gekke plek eigenlijk, een parkeerplaats met grind, aan het eind van een doodlopend straatje, naast een huis... Maar wat een uitzicht!


En vlak bij de Pont du Diable... De oudste van de drie bruggen heeft deze prachtige naam😁


Er groeit zelfs een vijgenboom uit de muur!


Maar je mag er niet van af duiken, gek hè?

We hebben vandaag weer niet veel kilometers afgelegd, hooguit 40. Het is echt kouder nu, graadje of 14... maar wel weer zonnig!

1 opmerking:

  1. Wat een heerlijk verhaal, we genieten mee van al jullie belevenissen. Ook spannend! Lieve groet uit Haren van M&M

    BeantwoordenVerwijderen