donderdag 24 november 2022

Verder westwaarts en naar Portugal

 Maandag zijn we weer een klein stukje verder gegaan naar het westen. We kwamen terecht in een plaatsje met de prachtige naam Fuentes de Andalucia. Een plaatsje met een supermarkt een chinese winkel (waar je werkelijk ALLES kunt krijgen), wat wil je nog meer... De CP lag aan de rand, het uitzicht was best redelijk en het was er rustig!

Dinsdag hebben we weer een grote afstand afgelegd, zo'n 200 km, voornamelijk over de snelweg. En we zijn nu uit de olijfgaarden, we zien weer af en toe een klein perceel met olijfbomen, prachtig!

We hebben onderweg eindelijk blauwe eksters gezien, en eucalyptusbomen! We hebben onlangs geleerd dat de eucalyptus een uitheemse soort is die de oorspronkelijke begroeiing overneemt, dat is dan weer minder... Maar ik vind ze prachtig en die geur...

We hebben gekozen voor een CP in het zuiden, aan een van de kreken vanuit de middellandse zee landinwaarts. De zoutpannen liggen hier in de buurt, en in de kreken is het een walhalla voor vogels... en dus ook voor Wil... De plaats heet Pozo del Camino, bij Isla Cristina. Echt aan de kust en al vlak bij de grens met Portugal...


En wat een uitzicht! Er was helaas geen plaats meer op de eerste rij (raar hoor...). We stonden nog maar net, toen Wil en blauw-gele Ara hoorde en zag! Hoe leuk is dat! En in de verte allemaal steltlopers waaronder lepelaars... zouden we nog flamingo's zien? 

Ja hoor! De volgende dag zijn we gewapend met verrekijker en telescoop op pad gegaan. Eerst allerlei steltlopers gespot en gefotografeerd, vanuit de vogel-kijkhut vlakbij.

de steltkluut

de steenloper

de bonte strandloper

Vervolgens van een andere vogelliefhebber de tip gekregen: flamingo's aan de overkant van de weg! Wij erheen en wij blij😁!


En onderweg terug zagen we nog een slang! Een jong exemplaar, en niet giftig: een hoefijzerslang van zo'n 75 cm.

En zo stonden we op het camperpark



Vandaag, donderdag weer een heel klein stukje verder gegaan. We staan nu vlak over de grens, in Portugal, in de heuvels. Een prachtige nieuwe CP hebben we uitgezocht (ook in Portugal mijden we het kustgebied in het zuiden....) Het is 20 graden, wel veel bewolking, maar we zitten heerlijk buiten! En we hebben weer een mooi uitzicht, maar (natuurlijk) anders dan op de vorige CP.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten