maandag 7 november 2022

Nog meer Frankrijk en dan door naar Spanje

 Zaterdag zijn we weer een stukje verder gereden. Een iets langere rit deze keer, zo'n 90 km. In eerste instantie weer hetzelfde recept, snelwegen en tolwegen vermijden. Maar soms lukt dat toch niet helemaal... een weg van 2,5 m. breed, dan hebben we 15 cm over... toch maar niet😱! Dus het laatste stuk hier naar toe ging over iets grotere wegen, tot we weer vastliepen met letterlijk de haven in zicht! Deze brug konden we toch echt niet over!

Dus maar even weer een stukje terug, de volgende brug over en nu daarna stonden we toch op de plek waar we naar toe wilden! In Le Somail, een klein plaatsje vlak bij Narbonne, aan een kanaal. Prachtig hier!




De route was toch ook weer prachtig. We zijn door de Haut-Languedoc gereden, mooi hoor!

Zondagochtend, alweer prachtig weer.... mooie weerspiegeling in het rimpelloze water!

's Nacht hebben we de bosuil gehoord, fantastisch!

We verlaten deze mooie plek weer en gaan verder richting zuiden, nu via de tolweg. Het is een prachtige snelweg, met voortdurend uitzicht op de Pyreneeën👍!

We zijn terecht gekomen op een fantastische plek, Cantallops, vlak over de grens, en zitten nu dus in Spanje! We staan hier tussen de olijfbomen en de steeneiken..... 

Het is een privé-parkeerterrein van een restaurant, je wordt verwacht een maaltijd te gebruiken. Maar ze gaan vandaag om 16.00 uur dicht, en toen we er om 13.00 uur naar toe liepen waren ze al volgeboekt... Het was geen probleem, we mogen gewoon blijven staan. Dan zelf maar iets lekkers maken😁

Na een rustige nacht zijn we vandaag weer verder gegaan. Deze keer wilden we een flinke afstand afleggen (275 km) en we hebben ervoor gekozen over de snelweg te gaan. ook om te voorkomen dat we dwars door Barcelona zouden moeten.... Het doel voor vandaag was om 'langs de kust' af te zakken tot voorbij de grote steden, en dat is gelukt.

We staan nu voorbij Tarragona, in Mont-roig del Camp, op een camping. Gelukkig was er nog een voordelige langs de kust te vinden, want hier willen we niet gratis staan ivm gevaar voor inbraak. En we lezen zelfs in reviews van betaalde camperplaatsen dat er wordt ingebroken.... We wagen het er op 😱!  Weer even het gemak van een camping is ook prima. En ja, de Spaanse costa's moet je een keer meemaken toch? Hoewel, 5 jaar geleden stonden we in Cambrils op een camping, ook aan de Middellandse zee. Ook een prima camping, maar die is nu een stuk duurder geworden, vandaar onze keus voor deze camping. En het lijkt tot nu toe prima!

Als we het 'straatje' uitlopen komen we bij de zee....😁

Prima plek voor een paar dagen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten