maandag 6 februari 2023

Heerlijk aan de kust

 We hebben heerlijk 3 nachten daar aan de kust doorgebracht. Het zijn echte vissersdorpjes, ze laten met trots zien wat belangrijk voor hun is. Er zijn ook vaak kleine (kleurrijke) stalletjes waar heerlijkheden te koop zijn zoals vis, snoep en lupineboontjes.

Wil legt een mooi labyrint van schelpen in de duinen😁

En weer prachtige luchten 's avonds.... het was op zaterdag aardig wat drukker met campers!

Zondag zijn we doorgegaan, weer een stukje hoger. We staan weer heerlijk vlakbij het strand, nu op een camping in Praia de Mira. Een ruime camping, er staat bijna niks dus we hebben alle ruimte.... en het is goedkoop👍 en er is een wasmachine!

Het is nog steeds fantastisch zonnig weer! Heerlijk buiten zitten dus, Gloria is zo neergezet dat we in de zon en uit de wind kunnen zitten... het is bijna te warm! Maar 's nachts is het koud! Het ijs ligt op het gras als we opstaan... maar we hebben ons elektrisch kacheltje 's nachts weer op 13 graden staan😁.


We zijn al 2 keer langs de 'boulevard' gewandeld. Gistermiddag was 'nationale-naar-zee-dag' waarschijnlijk, wat was het druk! Dat is wat Portugezen doen in het weekend met mooi weer: gezellig naar het strand met elkaar, op een bankje zitten of de rand van de boulevard, of op een terras; staan kletsen in groepjes, in je auto op de P blijven zitten en kijken naar alles wat er langs loopt, het kan allemaal.

Vandaag nog maar een poging gedaan; wat een heerlijke rust! Wil kon uitgebreid de tijd nemen om het beeld te fotograferen, zonder medebewonderaars er bij op. 


We zijn het kapelletje (dat staat in al die vissersdorpjes bij het strand) even binnen gegaan. De aardige Portugees die daar zat wilde ons persé ensceneren naast Maria, en we mochten (moesten!) haar mantel aanraken.... wat een lief gebaar.... het gezicht van Maria leek op een plastic pop, erg lelijk helaas, maar de mantel was prachtig met goud geborduurd.




Aan de ene kant van de camping liggen de duinen en het strand, aan de andere kant een meer waar in de zomer waterfietsen, supboards e.d. verhuurd worden. Nu hebben de eenden, meeuwen, aalscholvers en reigers alle ruimte....


Sommige boten hebben betere tijden gekend. En net als bij de huizen en gestrande auto's langs de weg: het wordt gewoon zo gelaten.... De natuur weet er wel raad mee...maar of het zo gezond voor haar is?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten