woensdag 15 februari 2023

Nog even genieten; we gaan verder en verlaten de kust

 We horen veel vogelgeluiden op de camping, het is echt voorjaar hier! De koolmezen maken bij tijd en wijle enorm veel kabaal, en de zwarte spreeuwen blijven prachtig fluiten. Het lijkt op zingen, een lust voor het oor😁

Sommige vogels laten zich minder goed zien. Via een opname van het geluid kwam Wil er achter dat het Europese kanaries zijn... Toch leuk om te weten! De foto's zijn een beetje een zoekplaatje, maar hij staat er echt op....

Alweer mooi avondlicht

We hebben nog steeds heerlijk zonnig weer hier, en de temperatuur kruipt langzaam op, tot 20 graden!


Nog even de laatste was doen, die droogt fantastisch in zon en wind! De watertank weer vol, en dan kunnen we weer verder. Langzaamaan weer richting Nederland... We hebben anderhalve week op deze camping gestaan, goeie plek met goed weer😁 - we hebben een favoriet erbij!

Woensdag zijn we weer verder getrokken. We doen voorlopig korte stukjes om nog even van Portugal te genieten.... 
Weg van de kust, de binnenlanden in, en dat is toch ook weer mooi: bergen in de verte, andere vegetatie.... De mimosa begint te bloeien!

De stop voor de nacht: bij een stuwmeer, Barragem de Aguleira, bij Pinheiro de Azere. Heerlijk zonnig weer, windstil, dus weer in overtreding😎 (stoeltjes buiten). Een enorme P, en we staan hier als enige camper. Verder nog een paar autootjes van mensen die even aan het water willen zitten of lopen, de hond laten zwemmen etc.





Ienie mienie krokusjes (?) hier op de stenige grond!


Er is veel regen gevallen in Portugal deze winter, maar het waterpeil is toch nog laag!

Het is lekker om weer onderweg te zijn, weer nieuwe dingen te zien. Dat is het leuke; we genieten van even rust op 1 plek én van onderweg zijn.... het gaat goed dus!

1 opmerking:

  1. Ja, de Europese kanarie😊 Lambert zag het meteen, hoe kan dat nou? 😂
    Prachtige foto’s weer, veel plezier en een goede reis naar NL toegewenst 👋

    BeantwoordenVerwijderen