vrijdag 3 februari 2023

Weer naar het noorden

 Dinsdag zijn we vertrokken uit Vila do Bispo. Eerst nog wat heerlijke verse groenten ingeslagen bij onze favoriete biokraam in de markthal, en nog even andere voorraden aangevuld bij de buren, de Lidl...

Cathia vond het natuurlijk helemaal niet fijn dat we gingen, maar we hebben ons plekje gewoon weer gereserveerd voor vanaf 1 december😁!

We kwamen terecht op een grote P vlak bij de plaats Sines, aan zee: Praya de Sao Torpes. Eerst even heerlijk buiten zitten in de zon... Officieel mag dat niet, camping-gedrag is niet toegestaan, maar wij vinden voor het gemak dat alleen stoeltjes en een tafel buiten daar niet bij hoort😃....

uitzicht op zee!



Heerlijk langs het strand gewandeld, steentjes en schelpjes zoeken!


Vlakbij een wat grotere stad heb je toch helaas wat horizonvervuiling door de industrie, economisch gesitueerd aan een waterweg...


Mooie vondsten😁


En dit is de oogst

Het geluid van de zee was goed te horen 's nachts!
De volgende ochtend zijn we nog weer terug gegaan om wat eerder gevonden schelpjes hier achter te laten. Laat iemand anders daar nu al een mooi altaartje op de rotsen te hebben gemaakt.... onze schelpjes wilden daar graag bij!

En alweer iets moois gevonden.... een enorme oesterschelp met heel veel waterpokken e.d. er op. Vanwege de beperkte ruimte nemen we niet alles mee!


We zijn weer doorgegaan naar een volgende plek. Iets meer het binnenland in, want we wilden met een boog om Lissabon heen. We hebben een mooie rustige plek gevonden aan een stuwmeer: Pego do Altar. Alleen maar rust, niet eens blaffende honden! Wel veel zwaluwen😁


ook hier weer in overtreding😱

Uit het meer worden o.a. de omliggende rijstvelden voorzien van water. We hebben een mooie rit er naar toe gehad, veel koereigertjes, ooievaars en zwarte ibissen gezien!

We hebben 's avonds nog geprobeerd de groene komeet te spotten, maar dat is niet gelukt helaas. Er waren wel enorm veel sterren te zien! De nachten zijn nog best koud als je niet aan de stroom staat.... maar de zon (en onze fantastische kachel) warmt de camper de volgende ochtend al heel snel weer op!

Soms is het ergens zo stil dat je bang bent dat je daardoor niet kunt slapen.... We zijn inmiddels blijkbaar al zo gewend aan allerlei verschillende geluiden en omstandigheden dat dat niet meer uitmaakt.

Donderdag zijn we nog weer een stukje verder gegaan, alleen via snelwegen, want we wilden op een P aan de kust uitkomen waar we vorig jaar ook geweest zijn: Vieira de Leiria.


We kunnen hier ook weer heerlijk langs het strand lopen, en langs de boulevard.... ook hier zijn de golven 's nachts goed te horen! En alweer geen blaffende honden, bijzonder! Wel prachtige luchten bij zonsondergang.... Ook hier was de komeet niet te zien, jammer hoor!

Heerlijk buiten zitten....(mag alweer niet)


De rust hier en het uitzicht bevallen ons wel, en de wandelingetjes.... we blijven hier nog even 😄😎!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten