woensdag 14 juni 2023

Eilandhoppen en door richting Narvik

 Maandag 12-6

We hebben dus niet rustig rondgekeken daar, zoals het plan was. De bedoeling was goed, maar verderop werd de weg toch wel erg smal.... Dan maar weer terug en met de boot over naar het volgende (schier)eiland. Nog wel een paar mooie plaatjes onderweg geschoten😁


Een huisje op een boot😁

De boot (Svensby- Breivikeidet) vertrok om 13.25 uur, en we konden alweer meteen mee. En we mochten zo mee, zonder betalen😊- waarschijnlijk zat het al bij de vorige overtocht in! Mooi!

Helaas was de meneer van de crew van mening dat we de rechter-rij moesten nemen; de luifel is wel even lichtjes langs de bootwand geschuurd... geen onoverkomelijke schade gelukkig.

We wilden op weg naar Tromsø op een P gaan staan, maar dat was nogal hobbelig en zag er wat zacht-modderig uit, dus toch maar niet. Iets verder was een iets toegankelijker plek, daar hebben we even gegeten. We kwamen tot de conclusie dat we de energie in dit deel van Noorwegen niet zo prettig vinden, de omgeving was ook wat minder mooi, het gaf ons al met al geen fijn gevoel. 

De brug bij Tromsø

Als je door Tromsø rijdt kom je op een gegeven moment onder de grond terecht.... onder het hele centrum loopt een netwerk van wegen, compleet met rotondes, bizar!!!! 

We zijn doorgereden naar.... de volgende boot! Brensholmen-Botnhamn. Deze vertrok om 17.00 uur en deed er 3 kwartier over. 

We konden lekker binnen zitten en nog wat plaatjes schieten van de route

Op een gegeven moment konden we duidelijk wat meer golfslag voelen vanuit de oceaan, kermisgevoel.... ik hou er niet van.

We staan nu op een kleine P, 6 km ten noorden van de aankomsthaven van de veerboot. Aan een zandstrandje bij een een heel klein haventje. Fijne plek en weer een prachtig uitzicht!





Klein nadeel van deze plek: er liggen mannen in het water, geheel gehuld in een duikerpak, die proberen platvissen te 'vangen' met een harpoen ....😢

             Wel een mooi kwalletje

Dinsdag 13-6

We gaan nog een stukje verder, slaan 2 'vingers' over en gaan daar weer een plekje zoeken. Het is wat regenachtig en donker weer vandaag. Temperatuur is ook iets lager, zo'n 8 graden hooguit.





Soms moet je even wachten😁

We zijn vandaag een paar van die nare Noorse tunnels doorgekomen, rotswanden, geen verlichting... maar gelukkig waren er uitwijkplaatsen! En gelukkig was het niet druk....

We staan nu weer aan een fjord, eigenlijk vlak bij de oceaan. Er worden hier regelmatig orka's gespot...


Woensdag 14-6

Nog steeds geen orka's helaas.... Maar wat een slechte nacht hebben we gehad! Het was zo'n harde wind, met flinke windvlagen, de camper stond echt te schudden. We wilden hier misschien een paar dagen blijven, maar deze ervaring deed ons van gedachten veranderen.... Vanmorgen nog steeds heel donker weer en harde wind, en dat zou voorlopig zo blijven.

En na deze plek zouden we de oversteek Gryllefjord-Andenes gaan maken, maar met deze wind.... 37 km over open zee, golfslag van opzij, terwijl de golven in het fjord al zo hoog zijn! Dan wordt Marja gegarandeerd zeeziek!
Flexibel als we zijn hebben we de plannen weer omgegooid. Over de weg richting Narvik, met als doel voor vandaag een camping. Er moet weer gewassen worden...

Nog wat plaatjes van onderweg

De brug Silsand-Finnsnes

We staan nu 40 km voor Narvik, op een niet te dure camping, wasmachine en droger inbegrepen. Kijk, daar houden wij van!

Deze omgeving is wat moeilijker te bereizen als je het zo wilt als wij: zoveel mogelijk vrijstaan, en het liefst op een rustige plek... De P's liggen gewoon langs de doorgaande weg, de E6 (deze camping ook trouwens...). En de weggetjes naar een rustig plekje zijn afgesloten; de bevolking krijgt een beetje genoeg van al die campers, lezen we in reviews, ze worden zelfs weggepest.... We gaan het zien hoe het verder gaat, ook op de Lofoten.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten