zaterdag 17 juni 2023

Koerswijziging

 Donderdag 15-6

Soms (best wel vaak eigenlijk) moeten we even 'om tafel'. Wat is het plan, klopt het nog, voelen we ons er allebei goed bij. Dat was dus gisteravond zo, na aankomst op de camping en nadat we ons geïnstalleerd hadden. Wat bleek: we hebben het gevoel dat we achter ons eigen plan aanhollen, en dat het maar bedacht is. Het klopt niet met wat ons gevoel zegt. Ons gevoel zegt: we rijden rond in een gebied waar iedereen rond rijdt. En dat vinden wij niet leuk. Het is al hartstikke druk met campers overal, ook al zijn we nog vroeg. We willen niet meer meedoen aan de 'ratrace' van de horde, we gooien letterlijk het stuur om en gaan de andere kant op. 

Wat ook heel belangrijk is in deze beslissing: we voelen ons niet zo thuis in dit stuk Noorwegen, dat is al eerder aan de orde geweest. Soms ben je ergens en dan voelt de energie niet goed, waar dat dan ook maar aan ligt. Vaak kunnen we dat niet benoemen, maar het is voor ons weer heel duidelijk geworden dat we wel naar dat gevoel moeten luisteren! Het voelde als een hele opluchting, we gaan lekker verder totteren zonder plan!

Het was (weer) een nacht met veel wakker liggen, we zijn extreem vroeg opgestaan (half 5!), klaarwakker..... dan kunnen we vast beginnen met de was. Een gratis wasmachine is aardig populair....

Na een hele dag wassen en drogen en slapen (Wil) hebben we nog even lekker gegeten bij het restaurant op de camping. 

Naast de camping is een monument voor de 2e wereldoorlog, gevechten bij Narvik. Daar was een cache verstopt, die moeten we natuurlijk even pakken.


Een donkere en soms natte dag vandaag, en niet warm. Het schijnt de komende dagen beter te worden😁😎

Donderdag 16-6

En inderdaad: stralende zon en steeds aangenamere temperaturen! We konden zelfs met de deur open zitten, dat is lang geleden!

Vlak na vertrek van de camping stopten we alweer op een mooie P met een fantastisch uitzicht. En alweer een monument voor W.O.II. En er was weer een cache te scoren😁



Na Narvik zijn we linksaf geslagen, richting Zweden. 


Wat een prachtige weg hebben we gereden! We zijn meerdere malen gestopt om even van het uitzicht te genieten en mooie plaatjes te schieten.




We reden tijden op zo'n 300 m. boven de zeespiegel, en op de meren lagen nog dikke ijsschotsen!


Het stuk na de Zweedse grens werd een stuk saaier helaas, tot aan Kiruna. Maar wel veel groener! Blaadjes aan de bomen opeens weer!

We zijn zo ontzettend veel campers tegengekomen onderweg! Hopelijk wordt het vanaf nu wat rustiger, nu we niet meer op de route naar de Noordkaap zitten....

De stop voor de nacht: Laxforsen. Toen we de P opdraaiden werd meteen duidelijk dat we hier 2 jaar geleden ook al hebben gestaan.... Het is nog net zo mooi😁!
Heerlijke temperatuur vandaag (15 tot 18 graden), volop zon; we hebben na aankomst nog heerlijk genoten van het buiten zitten. Ook dat is lang geleden....





Zaterdag 17-6

We zijn vandaag weer verder getrokken, de P waar we stonden wordt voornamelijk in het weekend veelvuldig bezocht door mensen die ook even aan het water willen zitten. Geef ze eens ongelijk! 
Het doel is: de weg naar het Stora Sjöfallet Nationaal Park te bereiken. Die kennen we nog van 2 jaar terug, daar willen we in alle rust nog een keer van genieten!

Eerst nog wat boodschappen in Gällivare. Daar rijden wel opvallend veel grote Amerikaanse sleeën rond, van die bakbeesten uit de 60-er jaren! Wat blijkt - ze hebben daar een feestje georganiseerd voor de bezitters van zulke juweeltjes😁.

We staan nu op een P aan het begin van de genoemde weg. Na Kiruna zijn we bijna geen campers meer tegengekomen, dus die hoop gaat al in vervulling😁. En ook op deze weg is bijna geen verkeer...
Hoera! Rust! Genieten van het geluid van vogels en van een snelstromende rivier in onze voortuin....



Eerst maar es even tot rust komen hier. En juffrouw Roos een goede wasbeurt geven met het water uit de rivier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten