maandag 5 juni 2023

Genieten van het uitzicht

 Zaterdag 3-6

Gisteravond kwamen er nog 2 Noorse militairen even kijken of alles rustig was. Dat doen ze iedere avond. Ze nemen alle tijd voor een praatje...

Vlakbij de camper hebben we een mooi uitkijkpunt op de rotsen. Wat een prachtige uitzichten hebben we hier!



En bloemetjes.... En een zeeëgel-schelp!


We zitten hier vaak te kijken of we misschien beloega's zien.... helaas! Wel al een paar keer zeehonden gezien, 2 soorten: de zadelrob en de klapmuts. En dolfijnen😁


Even een eindje wandelen, naar het kerkje. (genaamd Koning Oscar de 2e)



Het kerkje was helaas dicht.


De berken worden hier niet hoog, en de vertakking begint meteen bij de voet.
Blijkbaar een prachtige plek voor de bruine of siberische lemming - het beestje was te snel om op de foto te zetten helaas. En weer prachtige bloemetjes!


We kijken veel uit het raam, en Wil ziet opeens een lange gebogen rug met een rugvin langzaam door het water gaan, en daarna nog 1 (een jong): een kleine walvissoort, een dwergvinvis! Wat een bijzonder gezicht is dat!

Zondag 4-6

Vandaag weer gewandeld, de heuvel op, naar een cache.



En weer bloemetjes!



Wil heeft vanmiddag de telescoop erbij gepakt en geprobeerd wat mooie plaatjes te schieten. Ze heeft de zwarte zeekoet weten vast te leggen😁

Ze kreeg ook opeens een spelende dolfijn in beeld! Op dat moment had ze de camera nog niet klaar staan helaas.

Nog steeds geen beloega's .... Morgen gaan we weer een stukje verderop kijken.

Maandag 5-6

Vanmorgen afscheid genomen van onze uitkijkpost.... Na nog een leuke gesprekje met 2 Engelse jongens die met fietsen en tentje onderweg zijn, hebben we alles weer klaar gemaakt voor een volgende etappe. 
Het doel is zoveel mogelijk de kust volgen, maar niet ieder gravelweggetje heen en terug. Dan hebben we aan een jaar nog niet genoeg...
Onderweg zijn we nog even gestopt bij een supermarkt. Hoe zit het nu met de prijzen hier in Noorwegen?
Verse groente en fruit is inmiddels volop te krijgen, maar sommige soorten zijn echt heel duur (o.a. paprika, tomaten, komkommer, sinaasappels). Maar het valt ons mee hoeveel er te krijgen is, dus dat komt wel goed.

Nog even gestopt bij een waterval😁

We hadden ook weer een spontaan bezoek aan een museum vandaag. Alweer een Sami-museum, maar nu veel kleiner en echt gericht op de groepen die in deze omgeving leefden. Wil was vooral onder de indruk van het houtsnijwerk, dat lijkt erg op de Friese houtsnijkunst (die ze zelf ook heeft beoefend).


Prachtig gedaan weer, heel informatief, we hebben genoten! Daarna nog even naar een oude sami-nederzetting verderop, met een kleine kapel erbij. Echt heel klein! De St. George Chapel.


En de klokkenstoel 

We staan nu op een P langs de weg die we een heel eind gaan volgen. We horen de weg wel natuurlijk maar het is niet heel erg druk.


Onderweg nog een hele grote groep rendieren gezien! Een tegenligger waarschuwde ons met lichtsignalen, heel fijn.
Het weer is niet best vandaag (regenachtig, 4 tot 7 graden) maar toch genieten we er enorm van om door het prachtige Noorwegen te rijden!

1 opmerking: