maandag 30 oktober 2023

Duitsland en kriskras door NL

 Maandag 23-10

Gisteren hebben we heerlijk een paar keer een wandelingetje gemaakt, heerlijk langs de Vecht. Prachtig zonnig herfstweer! Af en toe even een buitje, en wel donkere luchten


Er vliegen veel ganzen over! We kunnen zo genieten van dat geluid…

Vandaag hebben we fietstochtje gemaakt langs knooppunten. Mooie omgeving voor een fietstochtje! In Gramsbergen streken we neer in een cafeetje, later kwamen we er achter dat de moeder van Dianne hier geboren is😃!

We zijn het hele dorp door geweest aan de hand van 2 labcaches. Leuk!



Nog even het ‘Gramsberger bosje’ in met de ‘kindersteen’: in Gramsbergen komen daar de kindertjes vandaan…. Deze maand loopt er een kabouterpad door dit bosje.


Nog even wat mooie plaatjes van de maan achter de molen en de wolken….


En bloemetjes! Het is echt een heel fijne plek om te staan, je kunt heerlijk even langs het water wandelen!


Woensdag 25-10

Vandaag zijn we weer uit Duitsland vertrokken, want we gaan morgen even weer bij Johan en Dianne kijken. Daar schijnt het best goed te gaan, stabiele situatie, Johan vandaag weer in de kleren en even naar buiten! Ben benieuwd hoe hij er morgen bij zit!
We hebben nog wel eerst even LPG getankt in de gasflessen, dat mag in Duitsland gewoon👍i.t.t in Nederland👎 met al z’n regeltjes en wetjes….
We staan nu op een CP vlakbij Ommen, in Giethmen. Een mooie nieuwe CP heel netjes, ingedeeld, helaas is de douche niet erg warm😱 maar een goeie plek om te staan! En op fietsafstand van Ommen.

Vrijdag 27-10

Gisteren dus naar Johan en Dianne geweest. Het was prachtig weer, dus nog een extra rondje fietsen langs de stuw van Junne…. Alweer de Vecht!
We hebben het heel gezellig gehad in Ommen. Johan zat in de kleren en genoot van het gezellig samen eten. Je kon wel merken dat het af en toe wat te druk was met het geklets, Hij kon alle gesprekken niet volgen en het vermoeide hem. Fijn om weer even te zien hoe het daar is en we hebben heerlijk Surinaams gegeten!
Vandaag zijn we via Oosterwolde naar Bakkeveen gereden. In Oosterwolde lagen onze nieuwe bankpasjes op ons te wachten, en in Bakkeveen hebben ze zulke fijne wasmachines en drogers…. Ook weer klaar!
Dit weekend staan we weer in de buurt van Loenen, en daarna gaan we toch maar weer even in Ommen kijken… zo crossen we wat heen en weer, maar het is heel fijn om zo dicht bij alle dierbaren te zijn. Toch verlang ik stiekem zo nu en dan naar Portugal, zeker als ik dan prachtige foto’s van nicht Carin krijg (je weet wel, die waar wij bij in wonen) die momenteel weer in haar huis in Portugal is….

Zaterdag 28-10

Vandaag weer vertrokken uit Bakkeveen richting de Veluwe. we staan vannacht weer bij de molen in Eerbeek, een fijne en rustige plek! Morgen gezellig de hele dag bij Lillian en daarna weer naar Ommen voor weer een bezoekje aan Johan en Dianne.
Hoewel, rustig….. de jeugd heeft het oudjaarsgevoel alweer te pakken…. Af en toe is er een flinke dreun te horen vanuit het park!

Maandag 30-10

Gisteren heerlijk gewandeld in Loenen met z’n drieën, en vandaag alweer, maar nu samen. Zo mooi met de herfstkleuren en alle paddestoelen! Vandaag zo’n 5 km  bij de ‘watervallen’ van Loenen. Er is alleen geen water vanwege onderhoud…. We hebben nog even 3 stages van een labcache gedaan die we eerder al begonnen waren.
Het was heerlijk om zo ‘ver’ te wandelen. Eigenlijk is dat verslavend, we willen het echt weer oppakken nu…
Even wat herfstplaatjes….



We staan nu weer in Ommen, morgen weer een bezoekje aan Johan en Dianne. 
Ik eindig met een grappig plaatje:






zaterdag 21 oktober 2023

Even in Duitsland, weer in Ommen en terug naar Duitsland

 Zondag 15-10

Gisteren zijn we vanuit Loenen naar Duitsland gereden, we hebben zin om even een paar dagen over de grens te staan. Eerst maar even uitgebreid boodschappen doen (veel vegan!) bij de Lidl. Hier zijn weer hele andere producten verkrijgbaar. Ook een lekker flesje drank voor Wil👍😁

We zijn gaan staan in Veldhausen, vlak bij Neuenhaus. We staan op een P bij een parkje met een molen en openluchtmuseum.

Vandaag lekker even een rondje gelopen hier. Eerst in het parkje, we moesten cijfers zoeken om de coördinaten van een cache te vinden. 


En weer een bankje met een mooie spreuk

Daarna nog even een rondje door het dorp. Prachtig herfstweer vandaag! Het wordt een stukje kouder, de kachel brandt….

Dinsdag 17-10

We zijn gisteren laat in de middag nog weer naar een andere plek gereden, ook weer in Duitsland, maar nog dichter bij de grens😁: in Laar, vlak onder Coevorden. Echt een mooie CP, ruim, uitzicht op weer een molen…. En vlak bij de Vecht! We hebben heerlijk een stuk kunnen lopen daarlangs.




Helaas kregen we slechte berichten over Johan, dus zijn we aan het eind van de middag weer naar Ommen gereden. We staan nu weer op de CP daar zodat we Dianne wat kunnen ontlasten in de zorg.

Woensdag 18-10

Vandaag zijn we bij Dianne. Ze hebben gelukkig een goede nacht gehad en Johan is weer helderder en stabieler, dankzij de ophoging van de medicijnen. Er worden steeds meer aanpassingen geregeld, en er is thuiszorg. Er staat nu een bed in de kamer, hij kan gaan liggen zo vaak als nodig en is er toch gezellig bij. Hij ziet bijna niets meer nu.

Vrijdag 20-10

Ook gisteren zijn we bij Johan en Dianne geweest, hebben boodschappen en wat klusjes gedaan en ‘meegedacht’. De situatie begint al wat te wennen, de kunst is om het niet al te vermoeiend te laten zijn met bezoekjes…. De komende dagen zijn gedoseerd gevuld, o.a. vandaag Nieske met Pepijn. Johan is zo blij en dankbaar met bezoek en hulp🥰

Vandaag nog een bezoekje in Zwolle, lekker geluncht daar bij Annet 👍, gezellig! Daarna naar Loenen om de elektrische fiets van Lillian en nog wat andere dingen te brengen. Het was erg slecht weer de hele dag, druk op de weg☹️, files…..

We staan nu in Emlichheim, weer vlak over de grens in Duitsland. We wilden nog even boodschappen doen daar, en het was inmiddels zo laat dat we daar op de CP zijn gaan staan. Dat heeft de gemeente goed geregeld, op dezelfde manier als in Laar, een keurige overnachtingsplaats met alle voorzieningen voor € 5,-👍

Zaterdag 21-10

We hadden gisteren de hele dag contact met Evelien, want Tijn was voor onderzoek in het ziekenhuis wegens buikpijn. De avond ervoor ook al, toen konden ze nog geen duidelijke diagnose stellen. Uiteindelijk bleek dat er toch een operatie nodig was: de blindedarm was ontstoken en moest verwijderd! Hij moest de hele middag nog wachten omdat er allerlei spoedgevallen tussendoor kwamen, uiteindelijk was hij pas ‘s avonds rond 9 uur aan de beurt! Na een kort nachtje mocht hij vanochtend al weer naar huis!


We hebben vandaag heerlijk rustig aan gedaan na toch weer een drukke en lange dag gisteren. Lekkere broodjes gehaald bij de bakker, dat kunnen ze goed hier! 
Even een telefoontje met schoonzus Sieny: ze wordt vandaag 75!🥳
Vanmiddag toch weer vertrokken naar Laar, 10 km dichter bij de grens. Daar is het wat ruimer en meer in de natuur, dat vinden we heerlijk! En aan de Vecht, lekker wandelen👍, heerlijk hier en gezellig naast een weiland met schaapjes. We nemen de vele vliegen maar op de koop toe😱




zaterdag 14 oktober 2023

Nog in Nederland en we gaan niet emigreren!

 Donderdag 5-10

We hebben inmiddels elk 3 brieven gehad van de gemeente Ooststellingwerf, de laatste was wel erg dreigend: binnen 4 weken onze verhuizing doorgeven, anders zouden we uitgeschreven worden.

Mijn lieve nicht Carin heeft ons toestemming gegeven om bij haar op zolder te komen wonen, daar heeft ze een volledig ingerichte kamer met douche en toilet. We wonen dus per 1 oktober in Tjuchem, Groningen! Het is een pak van ons hart dat we ons daar geen zorgen meer over hoeven te maken. We hebben haar een lief kaartje gestuurd (en een cadeautje) met dansende muizen🤣, want ze deelde ons mee dat we mogen genieten van hun gezelschap bij haar op de zolder!

Vandaag heb ik de pakketjes klaargemaakt voor achterlatertjes: kleine (zelfgemaakte) cadeautjes om mensen blij te maken. Ik had kleine buideltjes gehaakt, daar moest nog een briefje bij en drie kristallen erin. Het geheel in een klein plastic zakje, en dat kan ik dan als cadeautje ergens neerleggen.

Vrijdag 6-10 

Vandaag hebben we heerlijk een eindje gefietst. De omgeving hier rond Ommen is zo prachtig! We kwamen onderweg een monument tegen voor een Australische piloot, vlakbij Den Ham. Hij heeft in 1943 eerst zijn 7 bemanningsleden uit het vliegtuig laten springen, heeft daarna nog kunnen optrekken om Den Ham te redden en is vervolgens zelf verongelukt met het vliegtuig. 

We hebben het 1e achterlatertje hier neergelegd, deels onder een van de stenen in de cirkel.


Morgen vertrekken we weer uit Ommen. We staan dan 1 nachtje op de camping in Vledder, want we gaan daar uit eten met Joost en Evelien en de 2 jongste kinderen👍😀

Zondag 8-10

We hebben een hele goede avond, nacht en dag gehad in Vledder. Een fijne camping in Zweedse stijl, we voelden ons meteen thuis😁. De eigenaar heeft als 15-jarige de Kungsleden gelopen, een zwaar wandeltraject in het noorden van Zweden. We kwamen weer allemaal bekende plaatsnamen en namen van ‘inheemse’ dieren tegen op de camping…


Het etentje met Joost en Evelien, Britt en Tijn was erg gezellig en lekker. Het restaurant was naast de camping, mooi makkelijk voor ons! Het is van oudsher al een beroemde pannenkoekenboerderij, en het ziet er vanbinnen nog net zo uit als toen ik er als kind kwam….
Vandaag hebben we nog een flink stuk gewandeld, n.a.v. een labcache. Het is prachtig herfstweer, dus heerlijk om een end te lopen!



Nu staan we weer een paar nachten op de camping in Bakkeveen. Uitgebreid gebruik maken van de fantastische wasmachines/drogers hier en ook weer heerlijk wandelen.

Dinsdag 10-10

Gisteren wasdag…. Alles is weer schoon, inclusief wijzelf. En ook hebben we nog een flink eind gewandeld: boodschappen doen bij een zorgboerderij verderop. Je moet er wat voor over hebben om lekkere aardappels te eten, meteen maar 5 kilo meesjouwen tussen ons in…

We zijn de afgelopen dagen getuige geweest van de pogingen om een mooie gang te graven op de plek naast ons. Vanmorgen zijn de pogingen gesaboteerd, de boel is weer dichtgegooid….

Vandaag hebben we een heerlijke wandeling gemaakt achter de Slotplaats. 


De komende twee dagen hebben we 2 ‘zakelijke’ afspraken in Beetsterzwaag, dus we gaan weer een nachtje in Drachten staan. Daarna naar Norg, weer even een borrel halen😁

Zaterdag 14-10

Woensdag had ik een afspraak bij de rebalancing-therapeut. Het was weer heftig maar het levert weer heel veel op!
Donderdag allebei naar de mondhygiënist, ze was erg tevreden dus wij ook😃
Daarna hebben we weer een nachtje in Norg gestaan en eerst een borrel gedronken bij Trijn. En lekker gegeten, we hadden ‘American party’ met soep en toastjes👍
De volgende ochtend moesten we erg ons best doen om rustig te blijven bij het irritante geluid van een…..bladblazer! In het bos nota bene! Als er íets de spuigaten uitloopt is het wel dat….


Na Norg zijn we weer naar Loenen gereden. Onderweg kregen we een appje van Dianne met de uitslag van de scan van Johan: niet goed. De tumor is behoorlijk gegroeid, er wordt verder ook niet meer behandeld. Je houdt rekening met zo’n bericht, maar we hadden anders gehoopt natuurlijk! We gaan donderdag weer bij ze ‘op bezoek’. Heel waardevol dat we de vrijheid hebben om tijd samen door te brengen.

Vanochtend kwam het definitieve bericht van de gemeente midden-Groningen: we wonen nu in Tjuchem! En de nicht die daar woont is inmiddels onderweg naar Portugal, dus we hebben het huis voor ons alleen🤣. Hilarisch!