maandag 1 januari 2024

Frankrijk en weer naar het noorden

 Zaterdag 30-12

Aan het eind van de middag gisteren ging de zon nog schijnen en ‘s avonds brandden de lichtjes op de rotonde😁


We hebben een heerlijke rustige nacht gehad daar en zijn vervolgens nog een uurtje verder gereden, want we willen tijdens de jaarwisseling graag op een camping staan. We hadden een rustig plekje gevonden, een kleine camping, met een winkeltje, ideaal. De weg er naar toe ging mooi binnendoor, soms was het wegdek slecht helaas…. 
En wat je hier soms tegenkomt: ze zetten een los waarschuwingsbord langs de weg met een wild zwijn erop, en de tekst erbij dat ze aan het jagen zijn🥲. Dan kan er dus zo een exemplaar dat op de vlucht is voor je auto springen….

De camping is inderdaad heel rustig, en we hebben een mooi plekje in de zon!


Gonnie en Gijsje genieten ervan!


Het is een heel klein dorpje, maar er is wel een labcache! Aan de hand daarvan hebben we een mooi wandelingetje gemaakt en een paar mooie plaatjes geschoten.

Aan het eind van het straatje ligt de camping





De wasplaats… er zwemt nu forel😁

Over dat bruggetje zijn wij gekomen met de camper….😱

   
 

Zondag 31-12

Gisteren werd duidelijk dat het snel achteruit gaat met de moeder van Dianne. Door de heftige laatste weken voelt het voor ons niet goed om dan vrolijk door te reizen naar het zuiden, dus in plaats daarvan rijden we nu weer naar het noorden….
We kozen ervoor om binnendoor zo ongeveer recht omhoog te gaan. En we kwamen door een prachtig gebied! We weten natuurlijk best dat je dan erg lang onderweg bent, maar we hebben niet echt haast. Het is ook gewoon fijn om zo onderweg te zijn.
De wegen van vandaag waren regelmatig bijzonder hobbelig, arm interieur, arme juffrouw Roos….
En als er ergens een geel bord langs de kant staat met een tekst die je niet begrijpt, kun je beter even stoppen en eerst opzoeken wat er aan de hand is. Als je dat niet doet kun je opeens niet verder, want dan blijkt de weg ‘ondergedompeld’ te zijn… ( en niet beschadigd zoals ik dacht).
We staan nu weer in Noord-Frankrijk, aan een meer. We zien onderweg veel bomen met maretak, zo ook hier. Wil maakt er een grapje van: standing under the mistletoe, waiting for the nurgels….



Het is een rustige plek en we staan mooi in de luwte, het waait behoorlijk! Hopelijk blijft het vannacht ook rustig hier….

Maandag 1-1-2024

De nacht was inderdaad rustig, af en toe een knal in de verte. We hebben rustig aan gedaan en zijn vrij laat vertrokken. Vandaag hebben we maar een klein stukje gereden, en zijn toch ruim 2 uur onderweg geweest…. Dat vonden we genoeg voor nu, we hebben geen haast en we genieten van de omgeving als we over de landelijke weggetjes rijden. We staan nu bij een vestingstadje, Rocroy, vlakbij de Belgische grens. 



Op sommige plekken kon je onder de vestingwal komen. Daar was een hele leefruimte met open haard.




Morgen gaan we meer snelwegen pakken, zien hoever we dan komen….




Geen opmerkingen:

Een reactie posten