vrijdag 19 januari 2024

Spanje! Warmte!

 Woensdag 17-1

Het is zo heerlijk dat alles het weer doet, dat de watertank weer vol zit en we niet het risico lopen dat ie weer leeg loopt…. Daar beginnen we nu echt weer van te genieten! Het vertrouwen is er nog net niet helemaal, maar dat komt vast snel terug👍

Vandaag hebben we ruim 240 km afgelegd, weer lekker relaxed over tolwegen. Dat schiet mooi op! Vanmorgen hebben we eerst rustig aan gedaan, we reden tegen 12 uur. Het is trouwens een mooi gebied, de Camargue…. Als we wat minder haast hebben om naar de warmte te gaan zullen we deze streek wat meer eer aan doen😱

En dan rij je Spanje binnen. En dan ben je de Pyreneeën voorbij. En dan is het opeens boven de 20 graden, 7 graden warmer dan in Zuid-Frankrijk! Joepie! Maar het verschil in 2 dagen is zó groot dat we echt even moeten wennen! Van -9 naar +21!

We staan nu op een P bij een klein Middeleeuws stadje, Vilabertran, vlak bij Figueres. Morgen naar het Dali-museum! De kaarten zijn al gekocht, met 65+korting🤣



We zien weer bloemetjes! Er is weer die typische vegetatie van de zuidelijke Europese landen. En bomen met citroenen en sinaasappels….. en en en…..kortom, we genieten!
De abdij

Het huis van een vriend van Dali, gebouwd met invloeden van Gaudi.


Destijds schilderden die twee hier samen, er is nu een school in gevestigd😁

Vrijdag 19-1

Gisteren was er een prachtige zonsopkomst; we waren vroeg op om op tijd in het Dali-museum te zijn.


Heerlijk lopend ernaar toe, in de zon! Met zonder jas! De Spanjaarden zelf hebben hun winterjas aan en muts op, die hebben een andere basistemperatuur in hun lijf.


Het museum was bijzonder! Wat een unieke ideeën had deze man, wat een enorme projecten heeft hij uitgevoerd, wat een materiaalgebruik…. 

    


Hoe verzin je het…..

Deze schilderijen van mensfiguren, die eerst mbv stenen waren gecomponeerd, vonden we wel heel mooi😁
Dit is een plafond


Heel fijn om dit museum gezien te hebben! Maar, eerlijk gezegd, heel veel van zijn werk kon ons niet bekoren. Ons bezoek aan het museum duurde dan ook niet heel erg lang😁

En we hadden daarna nog tijd om naar onze volgende bestemming te gaan, zo’n 250 km verderop. Weer geheel langs snelwegen. En het waait enorm op deze weg langs de kust, alles rammelt en piept aan juffrouw Roos. Zit alles wel goed dicht? Ja hoor, het is ‘gewoon’ de wind.


We staan nu in Cambrils op de camping waar we november 2017 ook waren met onze camperbus. Toen hadden we alle ruimte, konden we uit veel plaatsen kiezen waar we wilden staan… nu waren er nog 2 plekjes vrij! Gelukkig staan we aan de rand, we willen graag een paar dagen hier blijven, lekker uitrusten en weer genieten van de omgeving. We wachten nog even af of de drukte op de camping ons teveel gaat worden…. Dit is dus waar wij niet naar op zoek zijn!

Eerst maar even juffrouw Roos ontdoen van alle zout 😱op de autowasplaats op de camping😁


Zo staan we nu

Moe van een lange dag, en dan lekker buiten zitten met een biertje!


‘s Avonds nog even een rondje over de camping. De maan en Venus er vlak naast!

Het regent vandaag de hele dag🥲 dus we doen ‘helemaal niks’…. De temperatuur is nu ook iets lager, maar de verwachting voor de komende dagen is heel positief!




 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten