maandag 8 januari 2024

Weer in Nederland.

 Dinsdag 2-1

Gisteravond kregen we bericht dat de moeder van Dianne rustig is ingeslapen. Op oudjaarsdag is ze 90 geworden en op nieuwjaarsdag overleden….❤️ Het is wel heel heftig allemaal, zo vlak na het overlijden van Johan. Het is goed dat ze nu rust heeft.

————————————————————————

Het heeft afgelopen nacht de hele nacht alleen maar geregend, en het blijft regenen….

We hebben vandaag toch echt voornamelijk snelwegen gereden…. En nog lijkt het niet op te schieten! Regen regen regen, geen zoab op de belgische wegen dus slecht zicht…. En druk druk druk! De route langs Brussel en Antwerpen (en dwars door Charleroi) is niet voor herhaling varbaar😱😁 maar we hebben Nederland gehaald! En meteen zoab, wat een verschil….

We zijn voor nog een overnachting neergestreken in Raamsdonksveer, in het haventje. Mooi plekje wel om te staan, maar het is nog steeds zooooooo nat! Geen wandelingetje dus🥲.


 
En oooooo wat waaide het verschrikkelijk die nacht! We lagen echt te schudden in bed, gelukkig is de hoes om de fietsen wel heel gebleven!

Zondag 7-1

Woensdag zijn we in Ommen aangekomen. Eerst maar even langs Dianne, even bijpraten… Maartje en Bertine waren er ook, gezellig. We zijn ‘s middags nog naar het mortuarium geweest om Dien nog even te zien, en hebben daarna bij Dianne gekookt voor ons vieren.

Donderdag hebben we nog meegedacht met de laatste regeldingen: alles doorspreken met de uitvaartondernemer, de liturgie verder afmaken, foto’s uitzoeken voor de diapresentatie tijdens de dienst. En nog even boodschappen voor ze gehaald.

Vrijdag rustig aan gedaan, en ‘s middags kwam Lillian op bezoek, dat was heel gezellig! Ze heeft nog lekker meegegeten😁

We werden uitgenodigd door Dianne om zaterdag te gaan lunchen in het centrum, samen met Bertine. Dat was erg leuk en lekker! We hebben voorgesteld om alvast met opruimen te beginnen in het huis van haar moeder, we staan toch op de oprit. Zo gezegd zo gedaan, ik lekker met de administratie aan de gang en Wil ging lekker bezig met allerlei praktische opruim-dingen.  Fijn om te doen, en we vinden het allebei leuke klussen😀

Vanochtend hebben we heerlijk even met Marie geknuffeld! Nou ja, even…. Wil kon er geen genoeg van krijgen😱


Maar ik vond het ook leuk hoor…..

‘s Middags weer lekker verder met opruimen in het huis.

Maandag 8-1

Vanochtend was de begrafenis. Wat had Dianne het weer goed geregeld met de kinderen! Maartje speelde piano in de dienst, en Bertine speelde op haar sax, prachtig allebei! En weer mooie herinneringen verteld door Dianne en door Nieske. 

Op de begraafplaats zijn we nog even met Gert en Anneke naar het graf van Johan gelopen. Dat is nog steeds zo onwerkelijk! Bizar wat er allemaal gebeurt. Eigenlijk is het allemaal niet goed te verwoorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten