vrijdag 7 juni 2024

Skurup en weer verder

Donderdag 6-6

 Hier hebben we vannacht dus overnacht, een heerlijke rustige nacht. Het is lang geleden dat we ergens alleen stonden!



We hebben inderdaad eerst een labcache gelopen in het stadje Skurup. Een echt Zweeds stadje, niet heel idyllisch dus. Maar de cache leidde ons langs hun trots: baksteengotiek.
We zijn in het gebied waar Nils Holgersson vandaan komt, en dat zullen we weten ook.... overal ganzen!


Daarna door naar Svaneholms Slott, even verderop. 
Het was daar een drukte van belang met kraampjes, een plantjesmarkt, en op het grasveld bij het slot een podium voor muziek en dans. Wil kwam er later achter dat 6 juni Zwedens nationale dag is.... vandaar!


We mochten vandaag gratis het museum in, dat is dan weer mooi meegenomen! Zeker als het dan net begint te plenzen uit die donkere wolk....


en zelfs hier nog 1!

Het verhaal van Nils wordt verteld en uitgebeeld


Het meer, met zwanen natuurlijk


In het park stonden bijzondere en enorm dikke bomen!




We konden gewoon op de P blijven overnachten, lekker makkelijk! En om 17.00 uur was het afgelopen en hield ook de muziek op, met meer en minder geslaagde optredens...😁 Niet zeuren, je hebt een gratis concert!


Vrijdag 7-6

Vandaag zijn we weer een stukje doorgegaan. Eerst naar Ystad, we waren van plan om dan morgen de boot te nemen naar het eiland Bornholm. We kregen echter met geen mogelijkheid de boeking voor de overtocht voor elkaar, ook niet na contact te hebben opgenomen met de rederij. We hebben het ongeveer 10 x geprobeerd... laat dan maar😱
Maar we hebben wel even Ystad bekeken. Eerst aan de hand van een labcache langs allerlei voormalige militaire gebouwen. In dit gebouw zit nu de filmstudio, waar o.a. de serie Wallander is opgenomen


En de oude binnenstad van Ystad heeft zowaar wél genoeg moois om te bekijken!




Na het stadsbezoek zijn we nog zo'n 30 km doorgereden, en we staan nu in Glimminge, bij het Glimmingehus. Dat is de best bewaarde middeleeuwse burcht van het noorden, en er zijn na de bouw in 1499 geen uitbreidingen of aanpassingen gedaan.


Deze schuur is een replica en laat zien hoe destijds een werkplaats voor de arbeiders eruit zag


En ook hier kunnen we op de parkeerplaats overnachten👍



Het is mooi dat de Zweden deze waarschuwingsborden overal neerzetten, maar de tekst blijven we vreemd vinden.... barn is voor mensen die in Friesland hebben gewoond nog wel te snappen, maar lekande?!


Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het gaat NOG STEEDS GOED met het elektrisch systeem! Het probleem is opgelost, dank je wel Bruno!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten